Πού θα φας τα καλύτερα παϊδάκια στην Αθήνα;

Στην Αθήνα, στα προάστια και λίγο παραέξω, αυτές οι ταβέρνες είναι εξπέρ στα παϊδάκια. Ξεκοκκαλίστε τα τώρα!
Πού θα φας τα καλύτερα παϊδάκια στην Αθήνα;

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Θα τα φάτε με το χέρι, θα τα τραγανίσετε όπως ο Μπομπ Ντίλαν τη φυσαρμόνικα και θα ρουφήξετε κάθε ίχνος από το τραγανό τους λιπάκι.

Ναι, για παϊδάκια μιλάμε κι εδώ δε χωρούν σαβουάρ βιβρ και άλλα τέτοια. Έφτασε λοιπόν η στιγμή να απολαύσετε τα «φρούτα του δάσους» στις καλύτερες διευθύνσεις εντός και εκτός Αθήνας.

Ιδού οι αγαπημένες μας.

Στο Τζάκι στο Πολυδένδρι: Η ξακουστή πλέον ταβέρνα, πάλαι ποτέ μυστικό των κρεατοφάγων, σερβίρει λαχταριστό παϊδάκι αρνίσιο και προβατίνας για να διαλέξετε ή να πάρετε κι απ’ τα δύο- δεν θα σας κρίνουμε. Ο κατάλογος μικρός, η αυλή ωραία, ο λογαριασμός περί τα 20€/ άτομο με κρασί.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kay Darens (@kaydarens) on

Στον Άγιο Μερκούριο στη Βαρυμπόμπη: Ωραία θέα στο λεκανοπέδιο, ακόμα πιο ωραία παϊδάκια αρνίσια στο πιάτο αλλά και γιγαντιαίες σπαλομπριζόλες για κάθε στομάχι. Ο λογαριασμός στα 17-20€/άτομο με κρασί.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by AgiosMerkourios (@agiosmerkourios) on

Στην Αυλή στη Ροδόπολη: Οι κρεατοφάγοι των (πολύ) βορείων προαστίων έχουν βρει το στέκι τους στην αυλή της. Ένας από τους λόγους τα υπέροχα παϊδάκια της, αλλά και τα εκλεκτά της κρέατα σε ψαγμένες κοπές. Στα 20€/ άτομο, με κρασί. 

Στον Τζίμη στον Βύρωνα: Συνοικιακή ταβέρνα από τις κορυφαίες της Αθήνας για μερακλήδες, με χορταστικές μερίδες και τοπ παϊδάκι προβατίνας, αριστοτεχνικά ψημένο όπως και όλα τα κρέατα. Στα συν ή άμεση εξυπηρέτηση ακόμα και με πολυκοσμία – στα 15€/ άτομο με κρασί.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by argyrijo 👻🤪 (@arg_jo) on

Στον OlaSouvla Χάϊδος στον Πειραιά: Κρεατοφαγείο με ιστορία στο Κερατσίνι, σερβίρει ακαταμάχητη σούβλα και τραγανά αρνίσια παϊδάκια με το λιπάκι τους, όπως πρέπει. Στα 15-20€/ άτομο με κρασί. Συχνά έχει και ζωντανή μουσική. 

Στα Σκαλάκια στην Ακαδημία Πλάτωνος: Σούπερ οικονομικό, παραδοσιακό και μερακλίδικο κουτούκι με ωραιότατα αρνίσια παϊδάκια, αλλά και εξαιρετικά κρεατικά και λουκάνικα για τσιμπούσια άνευ προηγουμένου. Ο λογαριασμός στα 12€/ άτομο με κρασί.

Στον Μαραθωνίτη στο Μετς: Με όνομα βαρύ σαν ιστορία, αυθεντικό, παρεΐστικο, χάρμα. Εξπέρ στο ψήσιμο με κορυφαία παϊδάκια προβατίνας που θα ικανοποιήσουν και τους πλέον απαιτητικούς. Καλές τιμές στα 15€/ άτομο με κρασί. Ενίοτε και ζωντανή μουσική με ρεμπέτικα και λαϊκά.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Stelios (@stelios_kp) on

Στον Καραβίτη στο Παγκράτι: Από το μακρινό 1926 όταν ξεκίνησε μέχρι σήμερα, σερβίρει παραδοσιακά πιάτα με φόντο τα κρασοβάρελα και highlight του μενού τα λαχταριστά παϊδάκια, αλλά και το ζουμερό σουβλάκι. Στα 15€/ άτομο, με κρασί. 

Στο Μπαχού στη Μεταμόρφωση: Παλιάς κοπής "μεζεδοταβερνείο" με λαχταριστά μεζεκλίκια και κρεατικά της ώρας σε πολύ καλές τιμές. Παϊδάκι αρνίσιο και πρόβατο εξαιρετικό, πρόθυμη εξυπηρέτηση με χαμόγελο - περί τα 15€ άτομο με κρασί. 

Στον Τσομπανάκο στην Καισαριανή: Ο ορισμός του παλιού, καλού στεκιού. Νομίζεις ότι μπήκες σε χρονοκάψουλα. Φοβερή ατμόσφαιρα, ακόμα πιο φοβερά παϊδάκια (εδώ τα αποκαλούν φρούτα του δάσους), αλλά και εξαιρετικά μαγειρευτά για συνοδεία- στα οπωσδήποτε τα σαλιγκάρια στιφάδο. Στα 15€/ άτομο, με κρασί.



Στον Τσολιά στη Βάρη: Πείτε τον τουριστικό, πείτε τον ό,τι θέλετε αλλά εξακολουθεί να ψήνει ζουμερά αρνίσια παϊδάκια σκέτα λουκουμάκια. Οι άνθρωποι ξέρουν κι εμείς τους εμπιστευόμαστε, στα 17-20€/ με κρασί.

Στον Τέλη και τον Κρυστάλλη: Δυο εξοχικές ταβέρνες για κοψίδια στην Πεντέλη, δύο ξεχωριστές ιστορίες και αγάπες στις καρδιές των απανταχού κρεατοφάγων. Το ορεινό αεράκι θα ανοίξει την όρεξη, τα πλατάνια θα δώσουν ίσκιο, το ορεινό παϊδάκι και τα κρεατικά θα τη σβήσουν όπως πρέπει – περί τα 17-20€/ άτομο, με κρασί αμφότερες.

Στην Μυρτιά στη Νέα Σμύρνη και το Περιστέρι: Εδώ θα φάτε γιγαντιαίες μερίδες κρεατικών, σε φιλική ατμόσφαιρα, και σούπερ παϊδάκια τραγανά, ψημένα όπως πρέπει, αρνίσια. Ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο με πακέτο για το σπίτι και κέρασμα λουκουμάδες –μερέντα.

Στον Κλεφτάκη στη Νέα Μάκρη: Λίγη θαλασσίτσα βοηθά στο να ανοίξει η όρεξη και ο Κλεφτάκης ξέρει τι να κάνει γι’ αυτό. Σταθερή αξία για τους κρεατοφάγους της περιοχής (και όχι μόνο), κόβει, ψήνει και σερβίρει εξαιρετικό παϊδάκι αρνίσιο. Τα λοιπά κοψίδια του είναι επίσης εξαιρετικά- στα 15-20€/ άτομο με κρασί.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Natali Pi (@my_history_story) on

Στον Χριστόφορο και στο Τρίγωνο στα Καλύβια: Μερίδες τεράστιες, παϊδάκια αρνίσια ή προβατίνας θεϊκά. Οι δυο ταβέρνες στα Καλύβια ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και τι ψήνουν. Φυσικά και τα λοιπά κρεατικά δεν υστερούν σε γεύση – ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο με κρασί και πακέτο για το σπίτι.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ο Χριστόφορος🍴 (@xristoforos_kalivia) on

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v