Φτιάξε δικό σου φιστικοβούτυρο και βούτυρο αμυγδάλου

Είναι πανεύκολο, και μετά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε αυτές τις χορταστικές συνταγές που θα σου προσφέρουν μια γερή δόση ενέργειας.
Φτιάξε δικό σου φιστικοβούτυρο και βούτυρο αμυγδάλου
Και ποιος δεν αγαπάει το φιστικοβούτυρο; Είναι από τα αγαπημένα σνακ για πρωί, απόγευμα, σχεδόν για κάθε ώρα της ημέρας. Επιπλέον, μας δίνει μια καλή δόση φυτικής πρωτεΐνης και καλών λιπαρών, με σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε απλούς υδατάνθρακες. 

Και μετά, υπάρχει και το βούτυρο αμυγδάλου, που έχει σούπερ γεύση και υφή, όπως και όλα τα οφέλη αυτού του ξηρού καρπού να μας δώσει. Πώς θα τα φτιάξουμε αυτά τα δύο στο σπίτι, λοιπόν; 

Και μετά, σε τι συνταγές μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε;

Αρχικά, πώς το φτιάχνουμε; Είναι τόσο απλό, που μπορούμε μέσα σε δύο μόλις λεπτά να το έχουμε έτοιμο.


Και, για όσους θέλουν να το πάνε ένα βήμα (και αρκετές θερμίδες) παραπέρα, ιδού και μια συνταγή που φτιάχνει φιστικοβούτυρο με κακάο.


Στις συνταγές, λοιπόν... Αυτά τα μπισκοτάκια είναι μικρές μπουκίτσες γεμάτες ενέργεια και γλύκα, και σίγουρα αποτελούν μία πολύ πιο υγιεινή εναλλακτική σε σχέση με τα κλασικά μπισκότα. Φροντίστε η σοκολάτα να είναι σκούρα, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο.


Και τώρα για κάτι πιο κολασμένο. Μικρά shortbreads με φυστικοβούτυρο, σοκολάτα και καραμέλα. Επειδή μερικές μέρες αξίζεις και κάτι παραπάνω.


Τώρα, όσον αφορά το βούτυρο αμυγδάλου. Είναι μια ακόμα καλύτερη πηγή πρωτεΐνης αλλά και βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Η γεύση του είναι πολύ πιο ιδιαίτερη από αυτή του φιστικοβούτυρου, και αποτελεί ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να βάλεις στο πρωινό σου.


Εδώ να πούμε ότι οι επιλογές είναι αμέτρητες. Μπορείτε να κάνετε αυτή την διαδικασία και να πειραματιστείτε με τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς. Μπορείτε, όμως, να το κάνετε και με σπόρους, όπως ο κολοκυθόσπορος, που δίνει ένα "βούτυρο" καταπράσινο, σαν σάλτσα πέστο, αλλά με την πολύ ιδιαίτερη γεύση του.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v