Μια τέλεια συνταγή για μπακαλιάρο σκορδαλιά

Τι και αν δεν θα ξεχυθούμε σε ταβερνάκια την 25η Μαρτίου για το εκλεκτό έδεσμα; Μπορούμε να το φτιάξουμε εύκολα και νόστιμα σπίτι μας.
Μια τέλεια συνταγή για μπακαλιάρο σκορδαλιά

Ο σεφ Αλέξανδρος Πανδής #μένεισπιτι και ετοιμάζει έναν πεντανόστιμο μπακαλιάρο με τραγανό κουρκούτι και βελούδινη σκορδαλιά.

Δείτε τη συνταγή και απολαύστε την… στο μπαλκόνι.

Σκορδαλιά με καρύδια

Υλικά: 200 γρ. ψίχα ψωμιού, 50-100γρ. καρύδια (ανάλογα το πόσο έντονη γεύση θέλουμε, 4 σκελίδες σκόρδο, 20 ml λευκό ξύδι, 180 ml ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Ιδανικά, αυτή η ρουστίκ συνταγή γίνεται σε γουδί, αλλά και ένα πολυκόφτης αρκεί. Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και στραγίζουμε καλά. Πολτοποιούμε το σκόρδο μαζί με τα καρύδια και το ξύδι και προσθέτουμε το ψωμί, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο, χτυπώντας συνεχώς ώστε το μείγμα μας να γίνει αφράτο. Μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό για την παρουσίαση.

Κουρκούτι

Υλικά: 1 κιλό μπακαλιάρος σε φέτες, 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 200γρ.κορν φλάουρ, 1 κ.σ. μέλι, 50 ml τσίπουρο, 500ml μπύρα, αλάτι, πιπέρι, 2-3 λίτρα λάδι για τηγάνισμα (σπορέλαιο, ηλιέλαιο)

Εκτέλεση: Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε το μέλι με το τσίπουρο και αφήνουμε να διαλυθεί. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικινγκ πάουντερ και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε το τσίπουρο και την μπύρα, όσο το δυνατόν πιο κρύα. Αυτό θα βοηθήσει να παραμείνουν οι φυσαλίδες στο μείγμα μας και να εξατμιστεί η περίσσια υγρασία γρηγορότερα.

Πρέπει να δουλέψουμε γρήγορα το μείγμα μας και δεν χρειάζεται να είναι τελείως λείο. Μερικοί σβώλοι αλευριού, θα δώσουν και ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα. Τέλος, βουτάμε το ψάρι, το οποίο έχουμε στεγνώσει όσο γίνεται καλύτερα σε χαρτί κουζίνας και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα, γύρω στα 3-5 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος του ψαριού.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v