Νόστιμες ιδέες με τόνο σε κονσέρβα

Σούπερ ιδέες για να μετατρέψετε μια απλή κονσέρβα τόνου στα νόστιμα πιάτα για… δέκα με τόνο.
Νόστιμες ιδέες με τόνο σε κονσέρβα
Μια κονσέρβα τόνου πέρα από άπαχη και πλούσια σε ω-2 λιπαρά και πρωτεΐνη είναι ωραιότατη σαν βάση για νόστιμες και υγιεινές συνταγές.

Δείτε τρεις για να μην σας ξαναπεί ποτέ κανείς πώς δεν του αρέσει ο τόνος σας.

Πατατοσαλάτα με τόνο και ελιές                                               

Υλικά: 10 μέτριες πατάτες, 3 κ.σ. φύλλα πλατύφυλλο μαϊντανό, κομμένο, ¼ φλ. κόκκινο κρεμμύδι, τεμαχισμένο, ½ φλ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι και χοντροκομμένες, ½ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, 1 κ.σ. κόκκινο ξύδι, ¼ κ.γ. αλάτι, ¼ κ.γ. πιπέρι, 160 γρ. τόνος κονσέρβα, σε ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες με τη φλούδα και τις σκεπάζουμε με αλατιζμένο νερό.

Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι οι πατάτες να τρυπιούνται εύκολα με ένα κοφτερό μαχαίρι

Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε με κρυώσουν και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε.

Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το κρεμμύδι, τις ελιές, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τον τόνο μαζί με το ελαιόλαδο της κονσέρβας του και ανακινούμε απαλά το μπολ να εωθούν τα υλικά. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και στη συνέχεια σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ

Μακαρονάδα με τόνο, ελιές και φρέσκια ντομάτα

Υλικά: 1 πακέτο (500 γρ.) σπαγκέτι, 2 κονσέρβες τόνου, στραγγισμένες, 400 γρ. ντομάτες, πολτοποιημένες, 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο, 2 σκελίδες σκόρδου (ή όσο σκόρδο μάς αρέσει), τριμμένες, 40 ml ελαιόλαδο, 5 -6 ελιές πράσινες, χωρίς το κουκούτσι, σε φετάκια, 2 κ.σ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη, 50 ml λευκό κρασί, αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση: Σε μεγάλη κατσαρόλα και σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγκέτι 1 - 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Εν τω μεταξύ σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μισό λεπτό.

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες, τις ελιές, την κάππαρη, αλάτι, πιπέρι και 200 ml νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά, έως ότου δέσει η σάλτσα. Τότε προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τον τόνο θρυμματισμένο, ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ

Ντομάτες και πιπεριές γεμιστές με τόνο

Υλικά: 6 πιπεριές για γέμισμα, 6 ντομάτες ώριμες, 250γρ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα (υπολογίζουμε 1 ½ κ.σ. ρύζι για κάθε μέτριου μεγέθους πιπεριά), 2 κονσέρβες τόνου σε νερό (τις μεγάλες), 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 1 φλ. χυμό ντομάτας, 1 φλ. ελαιόλαδο, ½ ποτήρι του κρασιού κρασί κόκκινο, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τις πιπεριές, τις πλένουμε εξωτερικά, κόβουμε ένα οριζόντιο κομμάτι από την πάνω πλευρά τους και αφαιρούμε τα σπόρια. Καθαρίζουμε τις ντομάτες, τις πλένουμε εξωτερικά, κόβουμε ένα οριζόντιο κομμάτι από την κάτω πλευρά τους και αδειάζουμε τη σάρκα τους με κουταλάκι. Την σάρκα τους την κρατάμε και την περνάμε από μπλέντερ.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί προσθέτουμε τις σάρκες από τις ντομάτες και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Πλένουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσει και προσθέτουμε και τον μαϊντανό και τον δυόσμο.

Σιγοβράζουμε τη φάρσα για 5 λεπτά και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε στη φωτιά για άλλα 5 λεπτά και έπειτα αποσύρουμε. Προσθέτουμε τον τόνο στραγγισμένο και ανακατεύουμε να πάει σε όλο το μείγμα. Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές (όχι μέχρι πάνω, γιατί το ρύζι διογκώνεται κατά το ψήσιμο) και τις βάζουμε σε ταψί. Αλατίζουμε από πάνω και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το 1 φλιτζ. ντομάτα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C. Βάζουμε λίγο νεράκι στο ταψί και το τοποθετούμε στο φούρνο. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 °C και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Σερβίρουμε ζεστά.

Συνταγή από εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v