Σούπερ συνταγές για εύκολες, πρωτότυπες μακαρονάδες
Τη μπολονέζ πολλοί βαρέθηκαν, τα μακαρόνια γενικά ποτέ κανείς. Αν λαχταράς μια ιδιαίτερη μακαρονάδα, χωρίς όμως ιδιαίτερο κόπο, εδώ είσαι.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Ζυμαρικά με αβοκάντο και καρυδάτη σάλτσα
Υλικά: 2 φλ. καρύδια, 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, 1 σκ. σκόρδο, 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, 1 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε κομματάκια και ραντισμένο με λίγο λεμόνι να μη μαυρίσει, 2 κ.σ ψιλοκομμένο καρύδι για το σερβίρισμα, 500 γρ. βίδες Για το σερβίρισμα: ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπερι
Εκτέλεση: Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό. Το στύβουμε και το κάνουμε ψίχουλα στο μούλτι. Προσθέτουμε τα καρύδια, το σκόρδο και το λάδι. Τα αλέθουμε όλα. Συμπληρώνουμε λίγο νερό από τα μακαρόνια που βράζουν, έτσι ώστε να γίνει μια πυκνή σάλτσα. Αντί για λάδι μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ταχίνι.
Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα μοιράζουμε στα πιάτα. Περιχύνουμε με την καρυδάτη σάλτσα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο αβοκάντο και ψιλοτριμμένο καρύδι.
Υλικά: 400 γρ. λιγκουίνι, 6 κ.σ. ελαιόλαδο, 4 φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσινο μέρος τους ψιιλοκομμένα, 2 φύλλα δάφνης, 2 κονσέρβες τόνο σε νερό, καλά στραγγισμένο και κομματιασμένο, 200 γρ. στραγγιστό, 2 κ.γλ. κρέμα σκόρδου, 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή, 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση, 1 κ.σ. φυλλαράκια από θυμάρι φρέσκο ή 1 κ.γλ. θυμάρι ξερό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση: Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους προσθέτοντας τα φύλλα δάφνης. Τα στραγγίζουμε κρατώντας ¼ του φλιτζανιού από το νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, την κρέμα σκόρδου, τη μουστάρδα, το νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε τον τόνο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια και τα λιγκουίνι και ανακατεύω καλά με δύο πιρούνια. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και λίγο ακόμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
Εκτέλεση: Σοτάρουμε το μπέικον σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό al dente και τα σουρώνουμε. Ενώ βράζουν τα ζυμαρικά, ζεσταίνουμε την γκούντα, το ανθότυρο, τη γραβιέρα, το γιαούρτι και τη σάλτσα ντομάτας μαζί με το αυγό. Βγάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το μπέικον και την παρμεζάνα, ανακατεύοντάς τα καλά. Αλατοπιπερώνουμε αν χρειαστεί.
Εκτέλεση: Μ' ένα μαχαίρι σκίζουμε κατά μήκος τα λουκάνικα και αδειάζουμε το περιεχόμενό τους σ' ένα μπολ. Με τα χέρια σπάμε το λουκάνικο σε μικρά κομμάτια και κρατάμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό για 4 με 5 λεπτά περίπου.
Παράλληλα ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο μέχρι να πάρει ωραίο και έντονο χρώμα. Αποσύρουμε το λουκάνικο σ' ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα κολοκύθια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Επαναφέρουμε το λουκάνικο στο τηγάνι, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλο και τον χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ταλιατέλες και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το βούτυρο, την παρμεζάνα και τα βότανα και ομογενοποιούμε. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.
Εκτέλεση: Βάζουμε τις πένες να βράσουν σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον ένα λεπτό. Όταν είναι έτοιμες, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει. Κόβουμε τον σολομό σε μικρά κυβάκια 1-2 εκ. Ρίχνουμε στον σολομό το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και φροντίζουμε να μαριναριστούν όλα τα κομμάτια. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα (περίπου 1-2 λεπτά) και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Βάζουμε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι και επιστρέφουμε τον σολομό στο τηγάνι. Σβήνουμε με βότκα και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στην συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρά. Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από την φωτιά. Τέλος, προσθέτουμε την κάππαρη, τον άνηθο, το ξύσμα από τα λάιμ, τον χυμό από το λάιμ, την παρμεζάνα και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.