Συμβουλές για καλύτερο ψήσιμο

Έχουμε μερικές τέλειες συμβουλές για να ψήνεις τα καλύτερα κρέατα που έχεις δοκιμάσει ποτέ, πιο εύκολα από ό,τι είχες φανταστεί.
Συμβουλές για καλύτερο ψήσιμο
Το σωστό ψήσιμο είναι τέχνη. Και όπως όλες οι τέχνες, διέπεται από κάποιους κανόνες. Και είμαστε υποχρεωμένοι να τους τηρούμε κατά γράμμα, για να απολαμβάνουμε κάθε φορά φαγητό μαγειρεμένο τέλεια και πεντανόστιμο. Πάμε να δούμε μερικούς από τους πιο βασικούς κανόνες, λοιπόν, για επίδοξους ψήστες.

*Δεν ξεχνάμε πως το γκριλ πρέπει πάντα να το βάλουμε να προθερμανθεί, για να μην κολλήσει το κρέας πάνω, αλλά και για να ψήσει την επιφάνειά του καλύτερα.

*Καθαρίζουμε σχολαστικά το γκριλ και το βουρτσάκι καθαρισμού του μετά από κάθε χρήση. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την υγιεινή, έχει να κάνει και με την γεύση· όσο αφήνετε την σχάρα να βρωμίζει, κομμάτια φαγητού και λίπους που έχουν καεί κολλάνε πάνω της, δίνοντας άσχημη, καμένη γεύση στο φαγητό που κάνετε τώρα.

*Αλείφουμε το φαγητό με λάδι, αλλά ποτέ την σχάρα. Ο σκοπός του λαδιού είναι να κάνει το φαγητό μας να μην κολλάει, αλλά και να το κάνει πιο νόστιμο. Η σχάρα δεν έχει λόγο να λαδωθεί.

*Αν χρησιμοποιούμε γκριλ με καπάκι, φροντίζουμε να το έχουμε κλειστό όσο μαγειρεύεται το κρέας, και δεν το ανοίγουμε άσκοπα. Το κλειστό καπάκι διατηρεί την θερμοκρασία μαγειρέματος, επιταχύνοντας την διαδικασία, αλλά παγιδεύει επίσης μέσα την υπέροχη, καπνιστή γεύση του λίπους και των χυμών του κρέατος που εξατμίζονται.

*Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τον χρόνο ψησίματος. Ακόμα και μισό λεπτό παραπάνω μπορεί να καταστρέψει το γεύμα μας, άρα καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε χρονόμετρο.

*Τα μικρά, τρυφερά κομμάτια κρέατος μαγειρεύονται καλύτερα με την φλόγα από κάτω τους, ενώ τα μεγαλύτερα, πιο σκληρά κομμάτια χρειάζονται την φλόγα να βρίσκεται στις πλευρές τους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v