Περίσσεψαν κουραμπιέδες και μελομακάρονα; Καν’ τα Semifreddo!

Σου περίσσεψαν μελομακάρονα και κουραμπιέδες; Δες μια λαχταριστή συνταγή για να τα αξιοποιήσεις.
Περίσσεψαν κουραμπιέδες και μελομακάρονα; Καν’ τα Semifreddo!

Οι γιορτές τελείωσαν και κάποια υπολείμματα κουραμπιέδων και μελομακάρονων σε κοιτάζουν γεμάτα θλίψη. «Φάε μας κι εμάς, μην μας πετάξεις», μοιάζουν να λένε.

Κάνε τους τη χάρη, και μετάτρεψέ τα στο πιο λαχταριστό Semifreddo που έφαγες ποτέ, σε συνταγή του σεφ Δημήτρη Παναγιωτόπουλου. Ο ουρανίσκος σου μα κι εκείνα, θα σε ευγνωμονούν!

Semifreddo με κουραμπιέδες και μελομακάρονα by Ζιζέλ

Υλικά (για 8 άτομα):

200 γρ. κουραμπιέδες ξεσκονισμένοι, 400 γρ. μελομακάρονα

Για την Salted Caramel: 300 γρ. ζάχαρη, 150 γρ. νερό, 150 γρ. βούτυρο, 2 πρέζες αλάτι, 450 γρ. κρέμα γάλακτος.

Για την Crema Semifreddo: 6 κρόκοι, 50 γρ. ζάχαρη, 1 κουτάκι βανίλια σε σκόνη, 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, 80 ml ρακόμελο, ξύσμα από 5 μανταρίνια

Εκτέλεση:

Σπάμε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα σε μέτρια κομμάτια.

Για την Salted Caramel, βράζουμε ζάχαρη και νερό απαλά για 4 λεπτά, και προσθέτουμε βούτυρο, ζάχαρη και ανακατεύουμε. Στο τέλος βάζουμε την κρέμα γάλακτος. Παίρνουμε τη μισή καραμέλα και ρίχνουμε κατευθείαν μέσα τα κομμάτια των μελομακαρονοκουραμπιέδων και ανακατεύουμε απαλά, ώστε η καραμέλα να καλύψει κάθε ένα κομμάτι.  Αυτό θα δημιουργήσει ένα φιλμ προστασίας για όσο καιρό παραμείνουν στην κατάψυξη.

Για την Crema Semifreddo, χτυπάμε την κρέμα με το ρακόμελο και το ξύσμα από το μανταρίνι μέχρι να γίνει απαλή σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε την υπόλοιπη καραμέλα και χτυπάμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη σαντιγί, και φορμάρουμε σε όποιο σκεύος επιθυμούμε και σκεπάζουμε καλά, με την μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα. Ντεκοράρουμε με λίγα σπασμένα μελομακάρονα στο μπλέντερ, σαν πούδρα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v