Δωρεάν online games: 7 εθιστικές επιλογές

Επικές αερομαχίες, άρματα μάχης, αυτοκρατορίες, γαλατικά χωριά και… νησάκια. Επτά δωρεάν online παιχνίδια μας κρατάνε «κολλημένους» στις οθόνες.
Δωρεάν online games: 7 εθιστικές επιλογές
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Είναι η νέα τάση στον χώρο του online gaming και μέχρι στιγμής έχει βρει εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς. Δωρεάν παιχνίδια για κάθε γούστο, τα οποία δεν απαιτούν τίποτα περισσότερο από εσένα παρά μόνο μια απλή εγγραφή με e-mail και αρκετό ελεύθερο χρόνο προς επένδυση.

Αρκετά από αυτά μάλιστα, παίζονται χωρίς εγκατάσταση στον υπολογιστή, απλώς και μόνο πληκτρολογώντας την διεύθυνση του παιχνιδιού στον browser και κάνοντας log in με τα στοιχεία χρήστη. Τα γραφικά είναι εξαιρετικά, το gameplay απολαυστικό, ο χαβαλές δεδομένος (αφού στην πλειοψηφία τους υποστηρίζουν και ελληνικούς servers) και ο εθισμός θέμα… χρόνου.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε επτά από τα αγαπημένα μας.

Ikariam

Ο τίτλος του θυμίζει Ελλάδα και, πράγματι, το Ikariam σας μεταφέρει σε έναν κόσμο που θυμίζει αρκετά την κλασσική αρχαιότητα και σας καλεί να φτιάξετε τον αρχαίο σας πολιτισμό σε ένα μικρό νησάκι της Μεσογείου στα πρότυπα που χάραξαν τα κλασσικά strategy games για PC. Για να παίξετε το Ikariam αρκεί μια απλή εγγραφή με το e-mail σας, την οποία ακολουθεί ένα διαδραστικό και άκρως κατατοπιστικό tutorial το οποίο θα σας μάθει τις βασικές λειτουργίες και κινήσεις του παιχνιδιού. Σημειώστε ότι τα μενού του Ikariam είναι στην ελληνική γλώσσα, ενώ το παιχνίδι έχει και ελληνικό server. Πέρα από την δωρεάν έκδοση του παιχνιδιού, υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσετε την premium έκδοση για να αποκτήσετε επιπλέον δυνατότητες σε σχέση με τους αντιπάλους σας, ενώ για τους… εθισμένους υπάρχει και η αντίστοιχη δωρεάν έκδοση για iPad.

Παίξτε το Ikariam δωρεάν εδώ.

Big Farm
Σας κούρασαν οι πόλεμοι και οι μάχες; Θέλετε απλά να χαλαρώσετε στην ύπαιθρο; Μήπως σκέφτεστε να δοκιμάσετε την τύχη σας στην… καλλιέργεια; Το Big Farm σας βάζει στον ρόλο του αγρότη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Παραλαμβάνετε μια φάρμα από τον θείο George, την οποία θα πρέπει να σπείρετε, να οργώσετε, να ποτίσετε, να ψεκάσετε, να φροντίσετε τα ζώα που βόσκουν αμέριμνα σε αυτήν και φυσικά να προσλάβετε εργάτες.


Παίξτε το παιχνίδι στον browser σας εδώ.

World of Tanks
Σας άρεσαν οι μάχες με τανκ όταν ήσασταν μικροί; Ε, τώρα που μεγαλώσατε λίγο ετοιμαστείτε να ξανακολλήσετε με online μάχες. Το παιχνίδι ασχολείται αποκλειστικά με μάχες μεταξύ αρμάτων και διαθέτει παραπάνω από 150 τανκς από Αμερική, Γερμανία και Σοβιετική Ένωση σχεδιασμένα με μεγάλο ρεαλισμό. Οι μάχες γίνονται ανά ομάδες των 15 ατόμων και διαρκούν 15 λεπτά. Το παιχνίδι είναι σχετικά εύκολο για να το ξεκινήσετε, παρά το γεγονός ότι δεν έχει tutorial και αρκετά απλό στον χειρισμό του. Παίζεται online στον browser σας, αλλά μπορείτε να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Και εδώ «παίζουν» premium πακέτα με καλύτερα όπλα, δυνατότητες κτλ. για όσους το επιθυμούν (και το πληρώσουν), όπως επίσης και ελληνικός server.


Παίξτε το εδώ.

Travian

Από τα πιο παλιά online παιχνίδια στρατηγικής, το Travian διαδραματίζεται την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ενώ ο σχεδιασμός του παραπέμπει αρκετά στο αγαπημένο κόμικ των νιάτων μας, τον Asterix. Στο Travian ο κάθε παίκτης ξεκινά ως αρχηγός ενός χωριού ως Γαλάτης, Ρωμαίος ή Τεύτονας και σιγά σιγά αναπτύσσει το χωριό του, κατακτώντας άλλα χωριά παικτών και φροντίζοντας να μην καταστραφεί από τους αντιπάλους του. Η ανάπτυξη αυτή έρχεται μέσα από το «μάζεμα» πρώτων υλών, ενώ στόχος του παιχνιδιού είναι να ολοκληρώσετε κάποιο από τα διαθέσιμα παγκόσμια θαύματα. Το Travian βασίζεται στις συμμαχίες, επομένως αν θέλετε να το ευχαριστηθείτε όπως του αρμόζει, καλό θα ήταν να συμμετέχετε και εσείς σε κάποια από αυτές. Εξυπακούεται ότι και εδώ, υπάρχουν ελληνικές ομάδες και servers.

Παίξτε το Travian εδώ

Forge of Empires

Ο τίτλος σας θυμίζει κάτι; Καλά το καταλάβατε. Το Forge θυμίζει αρκετά το θρυλικό Age of Empires και σας τοποθετεί στην αρχή της Λίθινης Εποχής, από όπου καλείστε να χτίσετε… λιθαράκι λιθαράκι την αυτοκρατορία σας, να επεκτείνετε την σφαίρα επιρροής σας, να πολεμήσετε τους αντιπάλους σας μέσα από επικές εκστρατείες ή μέσω διπλωματίας.

Κάντε εδώ την εγγραφή σας δωρεάν και ξεκινήστε να… χτίζετε.

World of Warplanes
Στο ίδιο μοτίβο με το World of Tanks, το World of Warplanes μεταφέρει τις επικές μάχες στον… αέρα και σας επιτρέπει να πιλοτάρετε παλιά, κλασικά πολεμικά αεροπλάνα από τέσσερεις χώρες (Αμερική, Σοβιετική Ένωση, Γερμανία και Ιαπωνία) σε επικές αερομαχίες των 30 ατόμων (15 εναντίον 15). Κάθε αεροπλάνο μπορεί να δεχτεί μπόλικες παραλλαγές στο χρώμα του, αλλά και στις ρυθμίσεις του με αποτέλεσμα το παιχνίδι να… απογειώνεται και να μην γίνεται ποτέ βαρετό ή/και μονότονο.



Κατεβάστε το δωρεάν από εδώ.

Warface
Ο κολοσσός εν ονόματι Crytek αποφάσισε να μπει στο… παιχνίδι των free online games και έτσι πέρυσι παρουσίασε το δικό της «κομμάτι» εν ονόματι Warface. Πρόκειται για ένα first person shooter, το οποίος εστιάζει στην ομαδικότητα και τη συνεργασία μεταξύ των παικτών και περιλαμβάνει δεκάδες αποστολές στις οποίες ανάλογα με τις επιδόσεις σας αποκτάτε πόντους τους οποίους εξαργυρώνετε για να αναβαθμίσετε τον χαρακτήρα-στρατιώτη σας.

Παίξτε το δωρεάν από εδώ.





Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v