Ακαδήμεια: Ένα Σάββατο… για μικρούς και μεγάλους

Τα παιδία παίζει και οι ενήλικοι μαθαίνουν αυτό το Σάββατο στο Ακαδήμεια, το οποίο οργανώνει συζήτηση ενηλίκων με ειδικό ψυχοθεραπευτή, όσο οι μικροί του φίλοι από 2 έως 12 ετών απασχολούνται στα δημιουργικά εργαστήρια με πολύ παιχνίδι.
Ακαδήμεια: Ένα Σάββατο… για μικρούς και μεγάλους
Έρωτας, κρίση, παιδί, παιχνίδι. Αυτό το Σάββατο, ο πολιτιστικός χώρος του Ακαδήμεια προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στις εκδηλώσεις του, που εστιάζουν στο παραπάνω τετράπτυχο.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, από τις 12.00 ως τις 14.00, το Ακαδήμεια έχει προγραμματίσει ομιλία του ψυχοθεραπευτή Δημήτρη Καραγιάννη, καθώς και συζήτηση με το ενήλικο κοινό με θέμα «Ο Έρωτας στα χρόνια της κρίσης», με ελεύθερη είσοδο.

Ο παιδοψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής, και διευθυντής του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής, κ. Δημήτρης Καραγιάννης μιλάει για την σχέση του σημερινού ανθρώπου με τον έρωτα, την διάσωσή του στο γάμο και στις σχέσεις. Αναλύει επίσης την σημαντικότητα του έρωτα στη ζωή ενός ζευγαριού, τις δυσκολίες αλλά και την γοητεία της περιπέτειάς του.

«Η οικονομική κρίση μπορεί να είναι γενικευμένη και να αφορά το σύνολο των πολιτών, αλλά βιώνεται ως αίσθηση προσωπικής αποτυχίας που οδηγεί στην καταβαράθρωση της αυτοεκτίμησης, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται το σύνολο των εκφράσεων της προσωπικής ύπαρξης και φυσικά και των προσωπικών σχέσεων.

»Ο έρωτας είναι άθλημα που απαιτεί διαρκή άσκηση. Διαφορετικά η πορεία θα είναι φθίνουσα και επώδυνη. Όποιος έχει την ικανότητα να υπερασπίζεται την επιλογή του έρωτά του και δεν την χάνει στις πρώτες δυσκολίες, είναι αυτός που δικαιούται να πει ότι υπήρξε όντως ερωτευμένος»
, αναφέρει το δελτίο τύπου της εκδήλωσης.

*Παιδικά εργαστήρια
Παράλληλα με την ομιλία και την συζήτηση των ενηλίκων, τα παιδιά των συμμετεχόντων μπορούν να απασχολούνται στο εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης (για παιδιά 5-12 ετών) με την εμψυχώτρια Σωτηρία Ορφανίδου. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τον δικό τους ήρωα κόμιξ και να φτιάξουν την δική τους εικονογραφημένη ιστορία, ενώ άξονας όλης της δημιουργίας και του παιχνιδιού θα είναι το φθινόπωρο.
Το κόστος συμμετοχής στο εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης «Παίζουμε και δημιουργούμε» είναι 8 ευρώ.

Όσο για τους μικρότερους φίλους του Ακαδήμεια (2-5 ετών), έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαζί με τους γονείς τους τα απογευματινά εργαστήρια (ώρες 5.15-6.15 και 6.30-7.30). Η εμψυχώτρια Έλλη Τσομπανίδου συστήνει στα παιδιά το φθινόπωρο και τους μαθαίνει να φτιάχνουν ομπρέλες για να προστατευθούν από την βροχή, παίζοντας με χρώματα και αριθμούς.
Το κόστος συμμετοχής για το εργαστήρι «Ομπρέλες και αριθμοί χορεύουν κάτω από την βροχή» είναι 8 €, ενώ είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια», Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 210-5125600, www.akademeia.gr  
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v