Φαγητό με τα παιδιά: Μπουφέ την Κυριακή

Ιταλική κουζίνα, λαχταριστά burgers ή απλώς ένας ωραίος αχνιστός καφές για εσάς. Γελαστοί κλόουν, δημιουργικό παιχνίδι και δυνατή μουσική, σε ξεχωριστό χώρο για τα πιτσιρίκια σας. Ο παράδεισος σε έξι αθηναϊκές διευθύνσεις, κάθε Κυριακή μεσημέρι.
Φαγητό με τα παιδιά: Μπουφέ την Κυριακή
της Ηρώς Κουνάδη

Η συνηθέστερη εικόνα κυριακάτικου μεσημεριού που έχουμε από τις λεγόμενες (πιθανότατα κατ’ ευφημισμόν) οικογενειακές ταβέρνες όσοι μεγαλώναμε στην Αθήνα τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 είναι ένα τσούρμο πιτσιρίκια να τρέχουν ουρλιάζοντας ανάμεσα στα τραπέζια, ενώ οι κατάκοποι απ’ όλη την εβδομάδα γονείς κατάφερναν μυστηριωδώς να συνεχίζουν την κουβέντα τους. Το αποτέλεσμα ήταν οι «οικογενειακές ταβέρνες» να αποφεύγονται με κάθε κόστος από τους μη έχοντες παιδιά, τα παιδιά να καταλήγουν χτυπημένα/ τσακωμένα/ στεναχωρημένα αντί για χαρούμενα από το παιχνίδι, και οι γονείς να γυρνούν σπίτι με πονοκέφαλο και να ορκίζονται ότι δεν θα ξαναβγούν για φαγητό… ποτέ την Κυριακή.

Έπρεπε να μεσολαβήσουν δύο δεκαετίες για να αποκτήσουν οι σημερινοί γονείς μερικές αξιοπρεπείς επιλογές για τα κυριακάτικα μεσημέρια που δεν περιορίζονταν στο παιδικό θέατρο. Ευτυχώς για όλους μας, όλο και περισσότερα αθηναϊκά εστιατόρια και πολυχώροι αρχίζουν να παίρνουν στα σοβαρά το θέμα «οικογενειακή έξοδος» και να επενδύουν όχι μόνο σε παιδικά μενού, αλλά και σε έξυπνες –και ταυτόχρονα οικονομικές– προτάσεις για να απασχολούν τα πιτσιρίκια όσο οι γονείς απολαμβάνουν ανενόχλητοι το φαγητό τους –και τον ανεκτίμητο χρόνο μεταξύ τους.

Ιδού μερικά από τα family friendly κυριακάτικα προγράμματα σε έξι αθηναϊκές διευθύνσεις, που ελπίζουμε κι ευχόμαστε να αυξάνονται και να πληθύνονται όσο ο καιρός περνά.

Hard Rock Café
Φιλελλήνων 18, τηλ.: 210 3252758 και Ζησιμοπούλου & Λαζαράκη, Γλυφάδα, τηλ.: 210 3252758

Κάθε Κυριακή από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 18.00 το απόγευμα, τα παιδιά ξεφαντώνουν στα Hard Rock Café Αθήνας και Γλυφάδας, με ανιματέρ, παιχνίδια, μπαλονοκατασκευές και happenings, ενώ οι γονείς χαλαρώνουν απολαμβάνοντας το φαγητό ή τον καφέ τους. Και οι εκπλήξεις δε σταματούν εδώ: για κάθε γεύμα ενηλίκου, ένα παιδικό γεύμα είναι δωρεάν. Έτσι, τα παιδιά μέχρι 10 ετών μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ειδικά σχεδιασμένα παιδικά γεύματα, αλλά και να απασχοληθούν δημιουργικά με τον κατάλογο ο οποίος είναι φτιαγμένος από οικολογικό χαρτί και περιέχει ειδικές χειροτεχνίες και ζωγραφιές, που μαθαίνουν στα παιδιά να αγαπούν και να προστατεύουν το περιβάλλον.

Αν μάλιστα κάποιοι γονείς θέλουν να οργανώσουν πάρτι έκπληξη για τους μπόμπιρες, τα Ηard Rock Cafés διαθέτουν ξεχωριστό όροφο για παιδικά πάρτι προφέροντας ειδικές προτάσεις και σπέσιαλ τιμές.

Αίγλη Ζαππείου
Eίσοδος από Βασ. Όλγας, τηλ.: 210 3369300

Στην καρδιά του καταπράσινου κήπου του Ζαππείου, το θρυλικό Aegli Café υποδέχεται από φέτος το φθινόπωρο μικρούς και μεγάλους στο Aegli Happy Land, κάθε Κυριακή από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 17.00 το απόγευμα. Δημιουργικές χειροτεχνίες, αμέτρητα παραμύθια, face painting, μπαλόνια και πολλές ακόμη εκπλήξεις υπόσχονται να χαρίσουν άφθονο γέλιο και διασκέδαση στους μπόμπιρες, σε ένα παιδικό εργαστήρι με ελεύθερη είσοδο.

Όσο για τους μεγάλους, απολαμβάνουμε (εκτός από ησυχία) και τον απεριόριστο «Buffet Την Κυριακή» μόνο με 18€ κατ’ άτομο, που φορτώνεται τις ίδιες ώρες με μεγάλη ποικιλία από σαλάτες, ζυμαρικά και μαγειρευτά πιάτα, φτιαγμένα με τα πιο αγνά και καλοδιαλεγμένα υλικά από την ομάδα των σεφ της Αίγλης Ζαππείου. Και το… κερασάκι στην τούρτα: στο τέλος, έχει κέρασμα από χειροποίητες γλυκές δημιουργίες – έκπληξη.

Be Twins
The Mall Athens, 3ος όροφος, τηλ.: 210 6300417

Στον τρίτο όροφο του The Mall, ο all day χώρος του Be Twins, εκτός από τα λαχταριστά πρωινά καφεδάκια μας, τα απολαυστικά γεύματα και τις γλυκές αμαρτίες κάθε ώρα της ημέρας, φροντίζει και για τα πιτσιρίκια κάθε κυριακάτικο μεσημέρι, με πολύχρωμους κλόουν και ειδικά σχεδιασμένα παιδικά πάρτι για όλους. Όσο οι μικροί διασκεδάζουν παίζοντας, οι μεγάλοι απολαμβάνουν μεσογειακή κουζίνα, καφέ ή ποτό υπό τους ήχους γνωστών ραδιοφωνικών παραγωγών, που επιλέγουν την μουσική μέχρι αργά το βράδυ. Για ένα πλήρες γεύμα, θα υπολογίσετε περί τα 20€ το άτομο.

La Locanda Italiana
Ξενοδοχείο Πεντελικόν, Δηληγιάννη 66, Κηφισιά, τηλ.: 210 6230650

Στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Ξενοδοχείου Πεντελικόν, ο Ιταλός σεφ Stefano Rossi, υπογράφει ευφάνταστες ιταλικές συνταγές με προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και χειροποίητα ζυμαρικά σε πολύ προσιτές τιμές. Τα δε μεσημέρια της Κυριακής, οι νοστιμιές της γείτονος γεμίζουν τον μπουφέ του brunch, από τις 13.00 μέχρι τις 16.00, και παράλληλα τα πιτσιρίκια διασκεδάζουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με κλόουν, παιχνίδι, μουσική και κατασκευές. Οι τιμές για το brunch είναι 39,50€ για ενήλικες και 21€ για παιδιά έως 12 ετών.

TGI Friday’s

Στα εστιατόρια όπου… είναι πάντα Παρασκευή, τα παιδιά δεν θα μπορούσαν να μην έχουν την τιμητική τους. Ξεκινάμε με τα παιδικά μενού που περιλαμβάνουν fajitas κοτόπουλου, πέννες με σως μαρινάρα, mini burgers συνοδευμένα με την πιο υγιεινή επιλογή της σάλτσας ντομάτας αντί για κέτσαπ, chicken fingers, λαχταριστά επιδόρπια παγωτού αλλά και παιδικά «κοκτέιλς» όπως το δημοφιλές Banana Kong (μπανάνα, φράουλα, σιρόπι σοκολάτα, γάλα, παγωτό βανίλια και sherbet πορτοκάλι), το Strawberry Sunrise (χυμός πορτοκάλι, φράουλα και sherbet πορτοκάλι) και το Shirley Temple (κεράσι με Sprite).

Στα συν, προσθέστε τους καθαρούς χώρους, το χαρακτηριστικά ευδιάθετο προσωπικό που είναι πάντα διαθέσιμο να διασκεδάσει τα μικρά παιδιά, τα μπαλόνια, τους μαρκαδόρους και τα μπλοκ ζωγραφικής που διατίθενται για τα πιτσιρίκια και τις ειδικές εκπλήξεις-υπερπαραγωγή σε περιπτώσεις γενεθλίων. Για πλήρες γεύμα ενηλίκων θα υπολογίσετε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο. Δείτε την λίστα με τις διευθύνσεις των εστιατορίων TGI Friday’s εδώ και τα παιδικά μενού αναλυτικά εδώ.

Baluxaki
Λεωφόρος Ποσειδώνος 58, Αστέρας Γλυφάδας, τηλ.: 210 8941620

Στο όμορφο και καιρό τώρα αγαπημένο Balux Café the Houseproject, εσείς αράζετε στους καναπέδες, τα κρεβάτια ή τις γιγάντιες μαξιλάρες στο πάτωμα, και τα πιτσιρίκια παίζουν και διασκεδάζουν όλη μέρα σε έναν ειδικά σχεδιασμένο παιδότοπο, που περιλαμβάνει φουσκωτά παιχνίδια, καρουζέλ και τραινάκια, μεταξύ πολλών άλλων. Το ημερήσιο πάσο για όλα τα παιχνίδια κοστίζει 10€, ενώ για το δικό σας πλήρες γεύμα θα υπολογίσετε περί τα 20-25€ το άτομο. Σημειώστε, τέλος, ότι ο ειδικά μελετημένος για την ασφάλεια και την ψυχαγωγία των παιδιών χώρος διατίθεται και για παιδικά πάρτι, σε value for money τιμές. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο 210 8941620.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v