Παιδικό ραντεβού με τα απειλούμενα ζώα στο εμπορικό κέντρο

Απειλούμενες θαλάσσιες χελώνες, σπάνιες καφέ αρκούδες, γλυκύτατες φώκιες και πολλές φιλοζωικές εκπλήξεις περιμένουν τα παιδιά σας στην Παιδική Γωνιά του AthensHeart αυτόν τον μήνα, που είναι αφιερωμένος στους… φίλους μας τα ζώα.
Παιδικό ραντεβού με τα απειλούμενα ζώα στο εμπορικό κέντρο
Η καφέ αρκούδα συναντά την μεσογειακή φώκια, θαλάσσιες χελωνίτσες ακολουθούν τα ίχνη της περιβαλλοντικής συνείδησης και οι μεγαλύτερες φιλοζωικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρας δίνουν ραντεβού με τους μικρούς φιλόζωους στην Παιδική Γωνιά του εμπορικού κέντρου AthensHeart για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, που στην Αθήνα θα διαρκέσει… ολόκληρο τον μήνα.

Από το Σάββατο 1 Οκτωβρίου και για ένα μήνα, η WWF, o Αρκτούρος και η ΜΟΜ ενώνουν τις δυνάμεις τους και συναντιούνται στο γνωστό εμπορικό κέντρο για να ενημερώσουν με τον πιο ζωντανό τρόπο εσάς και τα παιδιά σας για τα απειλούμενα είδη, ενώ πολύχρωμα κιόσκια, ζωηρά παιχνίδια, face painting και πολλές ακόμη εκπλήξεις σας δίνουν κάθε δικαιολογία για να πάρετε από το χέρι τα λιλιπούτεια μέλη της οικογένειας και να βγείτε για μία εκπαιδευτική σαββατιάτικη βόλτα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Παιδικής Γωνιάς του Athens Heart έχει ως εξής:

Σάββατο 1,15&22/10: Οι φιλοζωικές οργανώσεις WWF, ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και ΜΟΜ αναλαμβάνουν δράση. Μέσα από παιχνίδι, θεατρικά δρώμενα και προβολές οπτικοακουστικού υλικού, οι μικροί επισκέπτες «ταξιδεύουν» στον κόσμο με τη βοήθεια του μικρού πάντα, γνωρίζουν την καφέ αρκούδα και ξεναγούνται στον ήσυχο κόσμο της μεσογειακής φώκιας. Παράλληλα, σε ειδικά διαμορφωμένα κιόσκια – πωλητήρια μικροί και μεγάλοι μπορούν να επιλέγουν ενθύμια και δωράκια από τα αξιαγάπητα και απειλούμενα αυτά ζώα του πλανήτη.

Παρασκευή 7/10 (17:00-21:00): Ο «Γούφυ» και η «Νιάου» ξεσηκώνουν και διασκεδάζουν τα παιδιά, με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Παράλληλα με το παιχνίδι με… τον σκύλο και τη γάτα, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να «μεταμορφωθούν» στο αγαπημένο τους ζωάκι μέσα από το face painting, ενώ ένα χαρούμενο εργαστήρι ζωγραφικής στήνεται για να χρωματίσουν σκίτσα με ζωάκια.

Σάββατο 8/10: Μία γωνιά ζωγραφικής θα υποδεχθεί τα παιδιά, που θα χρωματίσουν σκίτσα με ζωάκια και θα κερδίζουν τις προσωπικές τους καρικατούρες με το αγαπημένο τους ζωάκι για το δωμάτιό τους. Τέλος, μέσα από το face painting τα παιδικά προσωπάκια «μεταμορφώνονται» σε ζωάκια.

Σάββατο 29/10: Τα παιδιά φτιάχνουν από πηλό τις δικές τους δημιουργίες σε ένα ξεχωριστό ατελιέ, με πηγή έμπνευσης τα ζώα. Οι δραστηριότητες ολοκληρώνονται με ένα διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι, όπου τα παιδιά διασκεδάζουν με την ιστορία του λαγού και της χελώνας, από τους μύθους του Αισώπου.

Οι εκδηλώσεις θα λαμβάνουν χώρα από τις 12.00 ως τις 14.00μ.μ.
Εμπορικό Κέντρο athensheart,
Πειραιώς 180, Κόμβος Χαμοστέρνας

Δείτε περισσότερες δραστηριότητες για να περάσετε ένα δημιουργικό σαββατοκύριακο με το παιδί σας στο σχετικό δημοσίευμα του In2life
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v