Εγώ κι εσύ μαζί: Οι πιο παράξενες φιλίες στο ζωικό βασίλειο

H φιλία νικά όλα τα εμπόδια και είναι… τυφλή. Θέλετε απόδειξη; Δείτε 10 videos με τις πιο παράξενες φιλίες μεταξύ ζώων που αψηφούν τις τυπικότητες και κρατούν την ουσία: δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο στον κόσμο από το να έχεις ένα πιστό φίλο.
Εγώ κι εσύ μαζί: Οι πιο παράξενες φιλίες στο ζωικό βασίλειο
Είναι δύσκολο να βρεις έναν πιστό φίλο, γι’ αυτό όταν τον βρίσκεις, δεν κολλάς σε λεπτομέρειες. Το αποδεικνύουν περίτρανα ο ελέφαντας που κάνει παρέα με ένα σκύλο, η γάτα που υιοθέτησε ένα πάντα, το ελάφι που προστατεύει μία χήνα, και άλλες 7 ιστορίες από τον κόσμο των ζώων που παραδίδουν μαθήματα φιλίας.

Η μαϊμού και το γουρούνι
Είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς τη συνάντηση μιας μαϊμούς και ενός γουρουνιού. Η πρώτη ζει σε τροπικά μέρη και τρώει μπανάνες, ενώ το δεύτερο μένει σε φάρμα και τρώει αποφάγια. Την ανατροπή στον ζωικό κόσμο έτσι όπως τον ξέρουμε, φέρνει ένα παράταιρο ζευγάρι που αποφάσισε να πάει βόλτα. Δείτε το video και θα καταλάβετε…



Ο σκύλος και ο ελέφαντας
Η Τάρα και η Μπέλα. Καλύτερες φίλες για πάντα. Βέβαια η μία είναι ένας ελέφαντας που ζυγίζει 4 τόνους, και η άλλη ένας αδέσποτος σκύλος. Ε, και; Το γιατί η Τάρα, ένας ηλικιωμένος ελέφαντας που ζει σε ένα καταφύγιο του Τενεσί, αποφάσισε να πιάσει φιλίες με ένα σκύλο αντί για κάποιο άλλο παχύδερμο, είναι κάτι που δεν θα μάθουμε ποτέ. Αυτό που ξέρουμε με σιγουριά είναι ότι τρώνε και παίζουν μαζί, και όταν η Μπέλα είχε ένα σοβαρό ατύχημα, η Τάρα παρέμεινε ξάγρυπνη έξω από το ιατρείο για εβδομάδες έως ότου γίνει καλά η φιλενάδα της. Αν το θεμέλιο μιας φιλίας είναι η αφοσίωση, τότε σίγουρα η Τάρα είναι πολύ καλή σύντροφος. Εξάλλου οι ελέφαντες ποτέ δεν ξεχνούν.



Το ελάφι και η χήνα
Αυτή η παράξενη φιλία γεννήθηκε σε ένα νεκροταφείο της Νέας Υόρκης. Μία θηλυκή χήνα πρόσφατα επέλεξε να κλωσήσει τα αυγά της σε μία ταφόπλακα, αλλά για κάποιον λόγο, το ταίρι της δεν εμφανίστηκε ποτέ αφήνοντας την απροστάτευτη μητέρα εκτεθειμένη στους θηρευτές του ζωικού βασιλείου. Τη θέση του εξαφανισμένου πατέρα πήρε ένα ελάφι, που προς το παρόν φυλάει τη φωλιά, μέρα και νύχτα. Είναι μάλλον απίθανο να έχει βρει κάποιον τρόπο επικοινωνίας το νέο ζευγάρι, ωστόσο ο δεσμός τους έχει αποδειχθεί τόσο ισχυρός, ώστε οι υπάλληλοι του νεκροταφείου έχουν τοποθετήσει φράχτη γύρω από την ταφόπλακα για να εμποδίσουν τους περίεργους που συρρέουν για να δουν τα δύο ζώα. Το μεγαλύτερο, όμως, μυστήριο παραμένει… Τι θα γίνει όταν επωαστούν τα αυγά; Θα παραμείνει το ελάφι στο πλευρό της χήνας;



Ο ουρακοτάγκος και το κυνηγόσκυλο
Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ουρακοτάγκου. Απόδειξη ο Ρόσκο, ένα κυνηγόσκυλο που δεν αποχωρίζεται ποτέ τον Σούρια. Συναντήθηκαν μία μέρα όταν ο φύλακας του ζωολογικού κήπου στη Νότια Καρολίνα πήγε για βόλτα τον ελέφαντα και πήρε μαζί του τον Σούρια. Στον δρόμο τους συνάντησαν ένα μοναχικό και εξαντλημένο σκυλί. Ο ουρακοτάγκος πήδηξε αμέσως από την πλάτη του ελέφαντα και πήρε στα χέρια του το σκυλί σαν να ήταν φίλοι από παλιά. Μετά τη συνάντησή τους, το σκυλί δεν σταμάτησε να ακολουθεί τον Σούρια έως ότου οι φύλακες σήκωσαν τα χέρια ψηλά, τον βάφτισαν Ρόσκο και άφησαν αυτούς τους δύο να περνούν τις μέρες τους παρέα.



Η γάτα και το κοράκι
Ξεχάστε τον Σιλβέστερ και τον Τουίτι. Αυτό το ντουέτο αψηφά όλες τις πιθανότητες και αποδεικνύουν πόσο δυνατή μπορεί να είναι η φιλία μεταξύ γάτας και πουλιού. Όταν η Αν και ο Γουόλι Κολίτο, ένα ζευγάρι στη Μασαχουσέτη, βρήκαν ένα εγκαταλελειμμένο γατάκι στην αυλή τους, δεν ήξεραν τι να κάνουν. Προς μεγάλη τους όμως έκπληξη, διαπίστωσαν ότι ο Κάσι είχε ήδη βρει τον φύλακα-άγγελό του: ήταν ο Μωυσής, το κοράκι. Οι Κολίτο παρακολούθησαν το ζευγάρι για 8 μήνες και πρόσεξαν ότι ο Μωυσής φρόντιζε τον Κάσι ταΐζοντάς τον σκουλήκια, κατευθύνοντάς τον για να πιει νερό και παίζοντας μαζί του σε τακτική βάση.



Ο γορίλας και η γάτα
Η Κοκό, ο διασημότερος γορίλας παγκοσμίως, λατρεύει τις γάτες. Όποια κι αν είναι η γνώμη σας για την ικανότητά της να επικοινωνεί στη νοηματική γλώσσα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αγαπούσε απεριόριστα το γατάκι της, Ολ Μπολ. Δυστυχώς, ο Ολ Μπολ σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και η Κοκό θρήνησε τον χαμό του. Η χαρά ξαναγύρισε στη ζωή της Κοκό, όταν της χάρισαν ένα νέο γατάκι. Η ψυχολόγος Φρανσίν Πάτερσον ξεκίνησε να διδάσκει στην Κοκό τη νοηματική γλώσσα τη δεκαετία του ’70, και εξέδωσε το βιβλίο «Το γατάκι της Κοκό» το 1987.



Η πολική αρκούδα και ο σκύλος
Η εικόνα των χάσκι να παίζουν με πολικές αρκούδες που θα μπορούσαν να τα καταβροχθίσουν για σνακ, δεν είναι σίγουρα ό,τι πιο συνηθισμένο. Είναι, όμως σίγουρα, από τα πιο χαριτωμένα «φαινόμενα» της Αρκτικής.



Η τίγρη και ο σκύλος
Η Άντζελα και ο Στηβ Σάμπσον, ιδιοκτήτες του πάρκου άγριας ζωής «Paradise» στο Μπρόξμπουρν της Αγγλίας, σύστησαν το σκυλί τους, Κας, στον Μπρούνο, μια τίγρη 11 μηνών από τη Βεγγάλη. Αυτό συνέβη το μακρινό 1994. Από τότε τα δύο ζώα περνούν τον καιρό τους μαζί.



Η γάτα και το πάντα
Δύο πάντα που γεννήθηκαν στο ζωολογικό κήπο Artis του Άμστερνταμ, είχαν την ατυχία να εγκαταλειφθούν από τη μητέρα τους, με αποτέλεσμα να αντικρίζουν ένα αβέβαιο μέλλον. Τη σωτηρία τους ανέλαβε η γάτα ενός φύλακα, η οποία μόλις είχε γεννήσει και αποφάσισε να υιοθετήσει τα δύο ορφανά. Αν και το ένα από τα δύο πέθανε σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, το αδερφάκι του δέχτηκε τη μητρική φροντίδα της γάτας για αρκετούς μήνες, έως ότου μπορούσε να τρώει μόνο του μπαμπού και φρούτα.



Το λιοντάρι και οι άνθρωποι
Σε περίπτωση που το έχετε ξεχάσει, και οι άνθρωποι… ζώα είναι. Η ιστορία, που χρονολογείται από τη δεκαετία του ‘70, είναι γνωστή. Δύο Αυστραλοί αγόρασαν ένα μωρό λιοντάρι στο Λονδίνο. Το ζώο μεγάλωσε και επέστρεψε στην άγρια φύση, οι πρώην ιδιοκτήτες του κατόρθωσαν να το εντοπίσουν και οι εικόνες της επανένωσής τους δείχνουν τον Κρίστιαν να τρέχει απειλητικά προς το ζευγάρι πριν αρχίσει να τους γλείφει και να παίζει μαζί τους.



Πηγή: Time
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v