5 σούπερ-διασκεδαστικές χειμερινές δραστηριότητες για παιδιά

Θέατρο ή εκπαιδευτικό παιχνίδι; Οικολογική δραστηριότητα ή εικονική πραγματικότητα; Μην αφήνετε τα παιδιά κλεισμένα στο σπίτι επειδή είναι χειμώνας. Τώρα αρχίζουν τα καλύτερα και τα συγκεντρώσαμε για να μην τα χάσετε.
5 σούπερ-διασκεδαστικές χειμερινές δραστηριότητες για παιδιά
των Έλενας Μπούλια, Νικόλα Γεωργιακώδη

Τι κι αν έπιασαν τα κρύα και οι βροχές και οι παιδικές χαρές, τα πάρκα και τα λούνα παρκ έχουν γεμίσει λάσπες; Οι χειμερινοί χώροι αναψυχής για τα παιδιά παίρνουν δυναμικά τη σκυτάλη και υπόσχονται, τόσο για τους γονείς όσο και για τα μικρά τους, ξένοιαστες στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης. Κλείστε τους λοιπόν, επιτέλους, την τηλεόραση και τους υπολογιστές και προτείνετέ τους εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης που όχι μόνο θα γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο τους ευχάριστα, με παιχνίδια και δραστηριότητες, αλλά θα τους χαρίσουν πολύτιμες πληροφορίες για την ζωή και τον κόσμο γύρω τους, που θα τους μείνουν αξέχαστες.

Αν λοιπόν, αναρωτιέστε, τι θα κάνετε πάλι μαζί τους αυτό το σαββατοκύριακο, ξεχωρίσαμε για εσάς πέντε διαφορετικές, σούπερ-διασκεδαστικές ιδέες για να διαλέξετε:

Playmobil Funpark
(Μάτσα 9, 145 64 Κάτω Κηφισιά, τηλ. 210 8075404, 8000018. Email: [email protected])
Τα αγαπημένα μας Playmobil είναι ίσως από τα πιο διαχρονικά παιδιά που δημιουργήθηκαν ποτέ. Και ως τέτοια δεν θα μπορούσαν να μην αποκτήσουν και τον δικό τους χώρο, έναν μοναδικό παιδότοπο, όπου τα παιδιά μπορούν να τα απολαύσουν όσο πουθενά αλλού και να γίνουν ένα με αυτά. To Playmobil Fun Park στεγάζεται σε έναν παιδότοπο 800 τ.μ., σχεδιασμένο έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών στης σχολικής και προσχολικής ηλικίας (1-10 ετών). Εκεί ολόκληρος ο κόσμος των Playmobil τα υποδέχεται και τα «ενσωματώνει» σε ένα παραμυθένιο παιχνίδι με κάστρα, πειρατές, βίκινγκς και διάφορα άλλα θέματα.

Στον ίδιο χώρο θα βρείτε το Playmobil Market, όπου πωλείται η πλήρης ποικιλία των Playmobil, εξαρτήματα και συλλεκτικά κομμάτια, κάποια από αυτά σε αξιόλογες προσφορές. Επίσης, καθώς τα παιδιά θα απολαμβάνουν το παιχνίδι τους, οι γονείς μπορούν να απολαύσουν ένα σνακ ή τον καφέ τους, στο Coffee Shop ή στο TV Room, για τους καπνιστές. Καλή σας διασκέδαση!

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα–Πέμπτη 10:00–20:00, Παρασκευή & Κυριακή 10:00-21:00, Σάββατο 10.00-22.00. Εισιτήριο: Δευτέρα με Παρασκευή 9 ευρώ/παιδί, Σάββατο και Κυριακή 12 ευρώ/παιδί. Η είσοδος για τους γονείς είναι δωρεάν.

Εικονική πραγματικότητα στην «Θόλο» και το «Πλανητάριο»
Η «Θόλος», το ημισφαιρικό «θέατρο» εικονικής πραγματικότητας του Ιδρύματος Μείζονος Πολιτισμού, διαθέτει μοναδική τεχνολογική υποδομή για μέγιστη απόλαυση. Εκεί, γονείς και παιδιά, μπορούν να παρακολουθήσουν διαδραστικές, ελεγχόμενες δηλαδή από τον θεατή, προβολές, που χαρακτηρίζονται από ευελιξία, πρωτοτυπία και ζωντάνια. Αυτήν την εποχή, οι προβολές που παρουσιάζονται σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες είναι η «Διαδραστική Περιηγήση στην Αρχαία Αγορά», «Η Αθηνά στην Αρχαία Αγορά» και «Η Γη είναι το σπίτι μας». Επισκεφθείτε το site για να ενημερωθείτε για τις ακριβείς ώρες των παραστάσεων. Η τιμή του εισιτηρίου για τους ενήλικες είναι 10 ευρώ και για τα παιδιά 8 ευρώ. (Θόλος: Πειραιώς 254, τηλέφωνο: 212 254 0000.)

Με αντίστοιχη φιλοσοφία, αλλά προσανατολισμένο στο… διάστημα, λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια το «Πλανητάριο» (φωτο) του Ιδρύματος Ευγενίδου. Με διάμετρο θόλου 25 μέτρα και συνολική επιφάνεια 950 τ.μ. (όσο 2,5 γήπεδα του μπάσκετ), πρόκειται για το μεγαλύτερο και καλύτερα εξοπλισμένο ψηφιακό Πλανητάριο στον κόσμο. Το πρόγραμμα των παραστάσεων του Πλανηταρίου έως τις 30 Νοεμβρίου περιλαμβάνει, σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, τις παραστάσεις «Το Βίαιο Σύμπαν», «Τα 7 Θαύματα του Κόσμου», «Από τη Γη στη Σελήνη», «Θαλάσσιοι Γίγαντες», ενώ από 1η έως 21 Δεκεμβρίου στο πρόγραμμα προστίθενται «Το Άστρο των Χριστουγέννων» και «Το τρένο της Φαντασίας». Περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις και τα ωράρια θα βρείτε εδώ. Οι τιμές των εισιτηρίων του «Πλανηταρίου» είναι για τους ενήλικες: 6 ευρώ για τις κανονικές ταινίες και 8 ευρώ για τις ταινίες μεγάλης οθόνης, και για τα παιδιά: 4 ευρώ για τις κανονικές ταινίες και 5 ευρώ για τις ταινίες μεγάλης οθόνης. (Πλανητάριο: Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο, τηλ. 210 9469600).

Οι καλύτερες παιδικές παραστάσεις της σεζόν
Χωρίς καμία διάθεση να υποβαθμίσουμε τις υπόλοιπες, υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες παιδικές παραστάσεις αυτήν την σεζόν που έχουν ξεχωρίσει και αξίζουν το ενδιαφέρον μας. Μία από αυτές είναι «Η Χιονάτη και οι 7 ψηλοί νάνοι», στο Θέατρο Κιβωτός (Πειραιώς 115, Γκάζι, τηλ. 2103417000), σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη και εισιτήριο 15 ευρώ. Ακόμα, αξίζει τα παιδιά να παρακολουθήσουν το κλασικό παραμύθι «Η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων», από την Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου (Πανεπιστημίου 48), σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου (περισσότερες πληροφορίες στα Σχετικά Άρθρα). Τέλος, μία ακόμα παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη θα ξεκινήσει να ανεβαίνει από 23 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 11.30 στο ολοκαίνουργιο «Θέατρον», του Ελληνικού Κόσμου (Πειραιώς 254, τηλ. 212 2540300). Πρόκειται για την «Ομήρου Οδύσσεια – Το παραμύθι των παραμυθιών» (φωτο), που με τα πλούσια σκηνικά, τα εκπληκτικά κοστούμια και την εξαιρετική μουσική του Γιάννη Μακρίδη πρόκειται να εντυπωσιάσει τους μικρούς θεατές. Τιμή γενικής εισόδου: 15 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ.

Αν πάλι θέλετε τα παιδιά να απολαύσουν κάτι διαφορετικό, μην χάσετε το Disney on Ice, το No1 σόου στον πάγο με τις πασίγνωστες ιστορίες των Mickey, Minie & Goofy, Aladdin, Σταχτοπούτα, Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι, Mulan, Ariel η μικρή Γοργόνα, η Πεντάμορφη και το Τέρας και την Tinker bell, την παιχνιδιάρα νεραϊδούλα του Peter Pan, ως special guest. Το σόου θα πραγματοποιείται από 19 έως 23 Νοεμβρίου, στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου, Tαε Kβον Ντο, Ολυμπιακά Ακίνητα. Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ.
Μερικές μέρες μετά, η σκυτάλη των σόου στον πάγο πηγαίνει στο Bugs Bunny On Ice, από 12 έως 21 Δεκεμβρίου, επίσης στο Κλειστό Παλαίου Φαλήρου. Πρόκειται για μία φαντασμαγορική παράσταση, που διοργάνωσαν οι Holiday On Ice και Warner Bros, με σκοπό να δώσουν μία άλλη εκδοχή της γνωστής περιπέτειας «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» και με πρωταγωνιστές τους Μπάγκς Μπάνυ, Ντάφυ Ντακ, Συλβέστερ και Τουίτι. Περισσότερες πληροφορίες για αυτήν την παράσταση εδώ.

Παιδικά σαββατοκύριακα στο μουσείο
Μία άλλη εκδοχή της ψυχαγωγίας προτείνεται από κάποια αθηναϊκά μουσεία που αναλαμβάνουν να προσφέρουν στα παιδιά τα πιο επιμορφωτικά αλλά και διασκεδαστικά σαββατοκύριακα της ζωής τους. Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα) (φωτο) είναι ένα από αυτά, αφού έως τον ερχόμενο Μάιο έχει προγραμματίσει για τα Σάββατα κάθε μήνα ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που προάγουν την φαντασία και τη δημιουργικότητα. Κάποιες από αυτές είναι: Τα εργαστήρια ζωγραφικής, αφηγήσεις παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους, εργαστήρια χειροτεχνίας και κατασκευών, καθώς και προγράμματα για την διατροφή. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στα Σχετικά Άρθρα.

Παράλληλα, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (Κυδαθηναίων 14, Πλάκα, τηλ. 210-3312995) έχει προγραμματίσει έναν αριθμό αξιόλογων οικολογικών δραστηριοτήτων για τα επόμενα σαββατοκύριακα, όπως την «Διάφανη Ανακύκλωση» και την «Οικόπολη» στις 22 και 23 Νοεμβρίου, την «Τέχνη από σκουπίδια» και «Ανακυκλώνω χαρτί» στις 29 και 30 Νοεμβρίου, ενώ όλος ο Δεκέμβριος είναι αφιερωμένος στα Χριστούγεννα για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας. Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα του Δεκεμβρίου, τα υπόλοιπα ψυχαγωγικά προγράμματα και τις υπηρεσίες του μουσείου επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

Τα παιδία παίζει στους καλύτερους παιδότοπους της Αθήνας
Οι παιδότοποι αποτελούν εγγυημένη επιλογή διασκέδασης για τους μικρούς μας φίλους και … ηρεμίας για τους γονείς! Μπορείτε να αφήσετε τα παιδιά σας εκεί και να πιείτε με την ησυχία σας τον καφέ σας ή να κάνετε την βόλτα σας, χωρίς να ανησυχείτε για το αν περνάει καλά το παιδί σας. Γιατί αυτό είναι δεδομένο. Στην Αθήνα υπάρχουν δεκάδες παιδότοποι σε κάθε περιοχή για να διαλέξετε αυτόν που είναι πιο κοντά σας. Από τις μεγαλύτερες αλυσίδες παιδότοπων είναι τα Balloons (φωτο) που διοργανώνουν κατά καιρούς παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικά δρώμενα, ενώ αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν και παιδικά πάρτυ. Είναι ανοιχτά από Δευτέρα έως Πέμπτη 17:30-21:30 και Παρασκευή με Κυριακή 10:30 – 13:30 και 17:30 – 21:30. Η είσοδος είναι 7 ευρώ.

Υπάρχει επίσης το Toys Land στη Λυκόβρυση (Λεωφ. Αμαρουσίου 31) που καλύπτει πλήρως τις προσδοκίες των παιδιών στους χώρους ψυχαγωγίας καθώς και τις απαιτήσεις των γονέων. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 10:00-13:00 (είσοδος 6€) και 17:00-21:00, Σάββατο-Κυριακή :10:00-21:00 (είσοδος 7€). Ο παιδότοπος Χόπιτι-Χοπ στην περιοχή Πάτημα Χαλανδρίου (Σκουφά 5-7 & Αγ. Αντωνίου), σε κτίριο με μεγάλους χώρους και ταυτόχρονα με ιδιαίτερα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον για τα παιδιά, ενώ κάθε Τετάρτη υπάρχει show με κλόουν. Ώρες λειτουργίας τις καθημερινές 17:00- 21:30 και τα Σαββατοκύριακα 10:00 – 22:00. Τιμή εισόδου 6 ευρώ. Τέλος, αρκετά πρωτότυπο θα βρείτε το περιβάλλον στον παιδότοπο Παραμύθι στην Ν. Ιωνία (Ιφιγένειας 39), όπου τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης μοναδικών show. Οι γονείς μπορούν να κάτσουν σε ξεχωριστή αίθουσα, σε έναν χαλαρωτικό χώρο. Ώρες λειτουργίας, καθημερινές: 10:30 – 14:00 και 17:00 – 22:00, Σαββατοκύριακα 10:30 – 10:00. Είσοδος 8.50 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v