Παιδικά Σάββατα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνη κάθε Σάββατο τα παιδιά περνάνε καλά. Με δραστηριότητες όπως εργαστήρια ζωγραφικής, εργαστήρια χειροτεχνίας και κατασκευών, παραμύθια, κουκλοθέατρο και παρουσίαση παιδικών βιβλίων τα Σάββατα γεμίζουν δημιουργικά και ευχάριστα.
Παιδικά Σάββατα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Aπό τον Οκτώβριο έως τον Μάιο, παιδιά 5-12 ετών γνωρίζουν τον κόσμο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με φαντασία και δημιουργικότητα. Οι προγραμματισμένες δραστηριότητες έχουν ως εξής: 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ για παιδιά 8-12 ετών
Έναρξη: 4 Οκτωβρίου (5 συναντήσεις)
Με τον ζωγράφο Διονύση Καμπόλη και την παιδαγωγό Γκέλυ Τζαμουράνη, τα παιδιά θα παρακολουθήσουν εργαστήρια με διάφορα θέματα εμπνευσμένα από τις μόνιμες συλλογές και τις περιοδικές εκθέσεις. Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους, θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα χρησιμοποιώντας τη δική τους φαντασία και προσωπικότητα. Στον πρώτο κύκλο οι μικροί ζωγράφοι θα εμπνευστούν από την έκθεση: «5 Εποχές της Ρωσικής Πρωτοπορίας» η οποία θα φιλοξενείται ως τις 20 Οκτωβρίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Ημερομηνίες: 04/10, 11/10, 18/10, 25/10, 01/11
Ώρα: 13.00-15:00
Συμμετοχή για τις 5 συναντήσεις: 80 ευρώ
Οι εγγραφές ξεκινούν την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου.

ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ για μικρούς και μεγάλους (από 5 ετών και άνω)
Έναρξη:
4 Οκτωβρίου. Κάθε Σάββατο κι άλλο παραμύθι!
Η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη, στον πρώτο κύκλο θα μας διηγηθεί Ρώσικες ιστορίες για μικρούς και μεγάλους οδηγώντας μας σε ένα απολαυστικό ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών και της φαντασίας. Στους επόμενους κύκλους, η παραμυθού μας θα μας ταξιδέψει με παραμύθια του Άντερσεν, χριστουγεννιάτικες αφηγήσεις, ιστορίες με δράκους, σειρήνες, νεράιδες, μυθικά τέρατα και σκιές και άλλα πολλά.

Κάθε Σάββατο 12.30-13.30
Είσοδος:
7 ευρώ
Οι κρατήσεις ξεκινούν μία εβδομάδα πριν από την αντίστοιχη ημερομηνία.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ (για παιδιά 5-10 ετών)
Έναρξη: 4 Οκτωβρίου. Θέματα εμπνευσμένα από τη Ρωσική Παράδοση.
Μπάμπουσκες, παιχνίδια και μουσικά όργανα από τη Ρωσία θα αποτελέσουν σημείο εκκίνησης για να δημιουργήσουμε χειροτεχνίες και κατασκευές από απλά υλικά και με πολλή φαντασία με την εικαστικό-ψυχοθεραπεύτρια Νιόβη Σταυροπούλου.
Κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια σχετικά με τις εποχές του χρόνου, τα έθιμα και τις παραδόσεις, τις χριστουγεννιάτικες γιορτές, τις Αποκριές, το Πάσχα, την Πρωτομαγιά, τη Γιορτή της Μητέρας και άλλα θέματα.

Ώρα: 10.00-12.00
Είσοδος: 15 ευρώ
Οι κρατήσεις ξεκινούν μία εβδομάδα πριν από την αντίστοιχη ημερομηνία.

ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ (για παιδιά Δημοτικού)
Το Μουσείο έχει τη χαρά να φιλοξενεί σε ειδικές συμμετοχές τη Σοφία Γιαλουράκη, εμψυχώτρια του αγαπημένου προγράμματος των παιδιών «Μαθαίνω παίζοντας» εδώ και 20 χρόνια, ένα ιδιαίτερα δημοφιλές πρόγραμμα για παιδιά και γονείς. Θεατρικό παιχνίδι και κουκλοθέατρο εναλλάσσονται, εισάγοντας τα παιδιά στο περιβάλλον του Μουσείου μέσα από παιχνίδια και δημιουργική απασχόληση.

Ώρα: 10.00-12.00
Είσοδος: 7 ευρώ
Οι συναντήσεις θα ανακοινωθούν.
Οι κρατήσεις ξεκινούν μία εβδομάδα πριν από την αντίστοιχη ημερομηνία.

Βιβλία Βιβλία! με τη Σοφία Γιαλουράκη (για παιδιά Δημοτικού)
Έναρξη: 4 Οκτωβρίου.
Είναι καιρός πια η σκανταλιάρα Μπουρμπουλήθρα του κουκλοθέατρου ν'αρχίσει να διαβάζει βιβλία! Το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα η Σοφία Γιαλουράκη θα επιλέγει και θα παρουσιάζει ένα βιβλίο για παιδιά με τον δικό της μοναδικό και ευφάνταστο τρόπο. Η παρουσίαση θα γίνεται με ανάγνωση, παιχνίδια και θεατρικά δρώμενα.

Πρώτο Σάββατο κάθε μήνα
Ώρα:
10.00-12.00
Είσοδος ελεύθερη
Οι κρατήσεις ξεκινούν μία εβδομάδα πριν από την αντίστοιχη ημερομηνία

Προγράμματα για τη Διατροφή
Σε αυτό το πρόγραμμα τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους μαθαίνουν ότι η υγεία και η μετέπειτα ζωή τους εξαρτάται από το τι επιλέγουν να τρώνε. Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματά τους σε διατροφολόγο. Τα παιδιά, με την καθοδήγηση παιδαγωγών, θα συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες σε σχέση με το υγιεινό φαγητό.
Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ελεύθερη είσοδο στο Μουσείο για τις μόνιμες συλλογές και τις περιοδικές εκθέσεις έχει ένας συνοδός ανά παιδί.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Νεοφύτου Δούκα 4, 106 74 Αθήνα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v