«ΘΕΑΤΡΟΝ»: Νέος πολυδύναμος χώρος του Ελληνικού Κόσμου

Μια νέα κοιτίδα πολιτισμού γεννήθηκε πριν μερικές μέρες στο κέντρο της Αθήνας. Το "Θέατρον" είναι ο νέος χώρος του Ελληνικού Κόσμου που υπόσχεται να μας χαρίσει υπέροχες παραστάσεις και πολιτιστικά δρώμενα. Μάθετε τα πάντα για αυτόν και το πρόγραμμά του.
«ΘΕΑΤΡΟΝ»: Νέος πολυδύναμος χώρος του Ελληνικού Κόσμου
Η φετινή καλλιτεχνική σεζόν αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα, καθώς μια νέα στέγη πολιτισμού δημιουργήθηκε στην καρδιά της Αθήνας. Το «ΘΕΑΤΡΟΝ», ο νέος πολυδύναμος πολιτιστικός χώρος του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» επί της οδού Πειραιώς 254, άνοιξε τις πύλες του τον προηγούμενο Μάρτιο, αλλάζοντας ριζικά τον πολιτιστικό χάρτη της Αθήνας.

Με κύριο χαρακτηριστικό σχεδιασμού την πολυμορφικότητα και την ευελιξία, το «ΘΕΑΤΡΟΝ» έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί τις πιο απαιτητικές παραγωγές από άποψη διάταξης χώρου και τεχνολογικού εξοπλισμού. Με τη χρήση και εφαρμογή καινοτόμων τεχνικών και αρχιτεκτονικών λύσεων, το «ΘΕΑΤΡΟΝ» διαθέτει μοναδικές δυνατότητες αναδιάταξης και αλλαγής διαρρύθμισης, έτσι ώστε να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις κάθε εκδήλωσης, από θεατρικές, μουσικές παραστάσεις και συναυλίες έως συνέδρια, εταιρικές εκδηλώσεις και εκθέσεις, καθώς και θεάματα με ιδιαίτερες σκηνικές απαιτήσεις.

Το «ΘΕΑΤΡΟΝ» διαθέτει δύο κύριες αίθουσες: την Αντιγόνη και την Ιφιγένεια. Η Αντιγόνη μπορεί να φιλοξενήσει έως και 1.346 άτομα, ενώ η Ιφιγένεια έχει μέγιστη χωρητικότητα 650 ατόμων και, ανάλογα τις περιστάσεις, ενοποιείται με την Αντιγόνη ή διαιρείται σε τρεις αίθουσες ανεξάρτητες και απομονωμένες ακουστικά μεταξύ τους. Επίσης, διαθέτει τρεις επικουρικές αίθουσες, τη Νιόβη, τη Φαίδρα και τη Δανάη, μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τη Σεμέλη και μία αίθουσα προβών και εκδηλώσεων την Iσμήνη.

Τέλος, τα φουαγιέ του «ΘΕΑΤΡΟΝ», ως προθάλαμοι και χώροι συγκέντρωσης των επισκεπτών, είναι εξοπλισμένα με οθόνες αναμετάδοσης εικόνας και δυνατότητα ψηφιακής επικοινωνίας. Παράλληλα με τη χρήση τους ως χώρων υποδοχής του «ΘΕΑΤΡΟΝ», θα φιλοξενούν εκθέσεις και εκδηλώσεις.

Οι τεχνικές προδιαγραφές του «ΘΕΑΤΡΟΝ» ακολουθούν τα υψηλότερα πρότυπα, ενώ ο οπτικοακουστικός εξοπλισμός είναι μοναδικός για τα ελληνικά δεδομένα. Οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στη σκηνή έχουν σχεδιαστεί από κορυφαίους διεθνείς συμβούλους και μπορούν να προσφέρουν:
• Τα πλέον εξελιγμένα γραφικά αποδιδόμενα σκηνικά και τρισδιάστατα γραφιστικά υπολογιστών
• Υψηλής απόδοσης συστήματα ήχου και ειδικών εφέ
• Υπερσύγχρονο συνεδριακό εξοπλισμό με δυνατότητα υποστήριξης ζωντανών συνδέσεων εικόνας και ήχου
• Πλήρη και ευέλικτο θεατρικό φωτισμό

Εκτός από τους δύο υπαίθριους χώρους στάθμευσης, το «ΘΕΑΤΡΟΝ» διαθέτει και υπόγειο πάρκινγκ δύο επιπέδων, 225 θέσεων.

Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του «ΘΕΑΤΡΟΝ» προσβλέπει στη συνεχή λειτουργία του χώρου κατά τη χειμερινή και την καλοκαιρινή περίοδο με εναλλασσόμενο ρεπερτόριο θεαμάτων. Στο χώρο του «ΘΕΑΤΡΟΝ» σύγχρονα καλλιτεχνικά σχήματα θα φέρνουν το κοινό σε επαφή με τις νέες τάσεις στο θέατρο, το χορό και τη μουσική αλλά και με θεάματα κλασικού ρεπερτορίου. Έμφαση θα δίνεται στις παραστάσεις που παρουσιάζονται πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό, οι οποίες θα επιλέγονται με κριτήριο τη δημιουργική τους πρωτοπορία. 

Πρόγραμμα «ΘΕΑΤΡΟΝ» 2008-2009

«Βιοπαλαιστής στη Στέγη» του Λάκη Λαζόπουλου
Ένας βιοπαλαιστής θα πατήσει πρώτος τη σκηνή του «ΘΕΑΤΡΟΝ» και θα εγκαινιάσει το θεατρικό χειμώνα 2008-2009. «Ο Βιοπαλαιστής στη Στέγη» είναι ένα σύγχρονο έργο που γράφει και σκηνοθετεί ο Λάκης Λαζόπουλος. Πλαισιωμένος από εξαιρετικούς συνεργάτες τολμά ένα μεγαλόπνοο εγχείρημα, όπως καθετί που φέρει την υπογραφή του.

Ο Λάκης Λαζόπουλος είναι ο «Βιοπαλαιστής στη Στέγη». Δίπλα του η Χρύσα Ρώπα και μια ομάδα νέων ηθοποιών και χορευτών.

«Ομήρου Οδύσσεια – Το Παραμύθι των Παραμυθιών» της Κάρμεν Ρουγγέρη
Η εταιρεία παραγωγής Culture Factory παρουσιάζει στις αρχές Νοεμβρίου το έργο «Ομήρου Οδύσσεια – Το Παραμύθι των Παραμυθιών». Η αγαπημένη των παιδιών, η Κάρμεν Ρουγγέρη, διασκευάζει και σκηνοθετεί ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα όλων των εποχών, με σεβασμό τόσο στο λόγο του Ομήρου όσο και στους λιλιπούτειους φίλους της.

Οι περιπέτειες και οι περιπλανήσεις του Οδυσσέα θα ζωντανέψουν στη σκηνή του «ΘΕΑΤΡΟΝ», σε μία παραγωγή διεθνών προδιαγραφών, πιστή στην ευρύτερη φιλοσοφία του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» για τη χρήση της νέας τεχνολογίας στην εκπαίδευση και τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού. Αξιοποιώντας τις άρτιες εγκαταστάσεις και τον τεχνολογικό εξοπλισμό του «ΘΕΑΤΡΟΝ», με πλούσια σκηνικά, εκπληκτικά κοστούμια και με την εξαιρετική μουσική του Γιάννη Μακρίδη, η «Ομήρου Οδύσσεια – Το Παραμύθι των Παραμυθιών» αναμένεται να αποτελέσει μία από τις πιο σημαντικές παραστάσεις της θεατρικής περιόδου.

Την παράσταση υπογράφει η Κάρμεν Ρουγγέρη, με το μοναδικό της ταλέντο να εμπνέει στα παιδιά κάθε ηλικίας την αγάπη για το θέατρο. Συγχρόνως, με αυτό το έργο δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την πλούσια ιστορική και μυθολογική κληρονομιά μας.
Από το Νοέμβριο, λοιπόν, το «ΘΕΑΤΡΟΝ» και η Κάρμεν Ρουγγέρη θα περιμένουν τους συνταξιδιώτες τους στο μακρύ και δύσκολο ταξίδι του Οδυσσέα προς την Ιθάκη...
(Παραστάσεις θα δίνονται κάθε Κυριακή στις 11.30.)

«ΘΕΑΤΡΟΝ» - Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»:  Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ.: 212 254 0300
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v