Έθνικ παντοπωλεία: Όλος ο κόσμος… στο μπακάλικο

Noodles από την Κίνα, μπαχαρικά από την Ινδία, τσάι από την Αίγυπτο, λουκάνικα από την Πολωνία και όλου του (ανατολικού) κόσμου οι γεύσεις σε 5 έθνικ αθηναϊκά μπακάλικα.
Έθνικ παντοπωλεία: Όλος ο κόσμος… στο μπακάλικο
Έχετε βρει μια ενδιαφέρουσα κινέζικη συνταγή, αλλά δεν ξέρετε πού μπορείτε να βρείτε… ρίζες μπαμπού για να την εκτελέσετε. Οι μυρωδιές από τα παράθυρα των μεταναστών στη γειτονιά σας έχουν προκαλέσει την περιέργεια για τις γεύσεις τους. Ή απλώς ο ουρανίσκος σας δεν εφησυχάζει ποτέ, και αναζητά νέες γεύσεις, αυθεντικά προϊόντα από μακρινούς τόπους και αφορμές να γνωρίσει νέες κουλτούρες. Οποιοσδήποτε κι αν είναι ο λόγος, υπάρχει και ο… τόπος. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε πέντε ενδιαφέρουσες και μυρωδάτες γωνιές στο κέντρο της Αθήνας, πέντε έθνικ μπακάλικα και παντοπωλεία που μας προμηθεύουν με εδέσματα και πρώτες ύλες από την Ανατολή.

*Soya: Η Ιαπωνία στην Πλάκα
Απόλλωνος 33-35, τηλ: 210 3236324
Βρίσκεται στις παρυφές της Πλάκας και είναι… αφοσιωμένο στην Άπω Ανατολή: Το Soya Athens διαθέτει ό,τι θα χρειαστείτε για να γνωρίσετε την ιαπωνική κουλτούρα, ή έστω για να δώσετε γεύση από… ανατέλλοντα ήλιο στις συνταγές σας. Εδώ θα βρείτε από είδη διατροφής μέχρι παραδοσιακά σκεύη της γιαπωνέζικης κουζίνας, αλλά και εκδηλώσεις, όπως σεμινάρια sushi.

*Αμπού Μαλέκ: Η Αίγυπτος στο Γεράνι
Σωκράτους και Σοφοκλέους, Αθήνα
Οι φίλοι της αιγυπτιακής αλλά και της ευρύτερης αραβικής κουζίνας βρίσκουν εδώ την δική τους όαση, αφού ο Αμπού Μαλέκ φέρνει στο μίνι μάρκετ του κρέατα, τυριά, οικονομικότατο λάδι και ξηρούς καρπούς από τις αντίστοιχες αραβικές χώρες. Φυσικά, δεν λείπουν τα αυθεντικά ανατολίτικα μπαχαρικά, που λειτουργούν από αρωματικά για το τσάι σας μέχρι και ως γιατροσόφια για τον στομαχόπονο – δοκιμάστε τον «δυνατό» σπόρο Χελ και θα μας θυμηθείτε.

*Dong Fang: Η Κίνα στο Μεταξουργείο
Λεωνίδου 25, Μεταξουργείο, τηλ: 210 5226677

Ένα μεγάλο food market αποκλειστικά με κινέζικα προϊόντα απλώνει την «πραμάτεια» του στους πλατιούς διαδρόμους του και μας προμηθεύει με noodles, υλικά για ασιατικές σάλτσες και απαιτητικές συνταγές, συσκευασμένα εδέσματα, παραδοσιακές νοστιμιές όπως τσάι, tofu, σούπες, κράκερ γαρίδας, ρίζες και ό,τι άλλο απαιτεί ο… ασιατικός ουρανίσκος.

*Wars i Sawa: Η Πολωνία στην Αχαρνών 
Αχαρνών 59, τηλ: 210 8826982
Και όχι μόνο η Πολωνία αλλά και όλη η γευστική Ρωσία βρίσκεται στην Αχαρνών, εκεί όπου χωρίς να υποφέρει το πορτοφόλι, θα προμηθευτείτε πολωνικά και ρωσικά προϊόντα, από αλλαντικά και τυριά μέχρι μαρμελάδες, καπνιστό σολομό, «αποξηραμένο» ψάρι, τουρσί διαφόρων φρούτων και λαχανικών, εξαιρετικά λουκάνικα και σαλάμια καθώς και ποντιακές πίτες. Οι τιμές, ανάλογα πάντα το είδος του προϊόντος, καταφέρνουν να μένουν σε πολύ χαμηλό επίπεδο.

*Μασίς: Η Αρμενία και ο Λίβανος στο κέντρο
Μενάνδρου 24, τηλ. 210-5202659
Αρμενικής καταγωγής ο ιδιοκτήτης, λιβανέζικης καταγωγής οι πίτες, γεωργιανής «ράτσας» το ψωμί, ινδικά τα γλυκά, αραβικής προέλευσης τα φαλάφελ. Αυτή η μικρή Βαβέλ στη γειτονιά μας συγκεντρώνει τρόφιμα, γλυκά, φουρνιστά εδέσματα, χυμούς και άλλες λιχουδιές από τις παραπάνω χώρες και αναλαμβάνει να μας κάνει μαθήματα έθνικ κουζίνας και φιλικής εξυπηρέτησης.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v