Αυτοκόλλητα τοίχου: Οι ταπετσαρίες του 21ου αιώνα

Τι είναι τα αυτοκόλλητα τοίχου και γιατί έχει «κολλήσει» μαζί τους ο κόσμος τελευταία; Πώς τοποθετούνται και πόσο εύκολα τα ξεφορτώνεστε αν τα βαρεθείτε; Και –το βασικότερο– πόσο κοστίζουν; Όσα θέλετε να ξέρετε για το νέο trend της διακόσμησης.
Αυτοκόλλητα τοίχου: Οι ταπετσαρίες του 21ου αιώνα
Αν η ταπετσαρία σας φαίνεται passé και η αλλαγή χρώματος χρονοβόρα διαδικασία, σας έχουμε καλά νέα: η νέα μόδα των αυτοκόλλητων τοίχου –την οποία πιθανότατα βλέπετε παντού τελευταία, από διαφημίσεις στο Facebook μέχρι κουπόνια εκπτωτικών sites– ανανεώνει τον χώρο εύκολα, γρήγορα και κυρίως οικονομικά. Διαθέτει, επίσης, ένα σημαντικότατο πλεονέκτημα έναντι του προκατόχου της, που άκουγε στο όνομα ταπετσαρία: δεν είναι ψυχαναγκαστικά μόνιμη –όποτε βαρεθείτε το αυτοκόλλητο, απλά το ξεκολλάτε, κι ο τοίχος μένει ανέπαφος. Ούτε βαψίματα, ούτε περίπλοκες διαδικασίες αφαίρεσης, ούτε τίποτα.

Πώς τοποθετούνται;

«Πανεύκολα» εγγυώνται οι κατασκευαστές, με τις αναλυτικές οδηγίες και τις διαφανείς ζελατίνες που υπάρχουν στη συσκευασία του αυτοκόλλητού σας. Η διαδικασία θα σας πάρει μόνο λίγα λεπτά. Αν, πάλι, η χειροτεχνία δεν ήταν ακριβώς το αγαπημένο σας μάθημα στο σχολείο, και ανησυχείτε για το αποτέλεσμα, πολλές από τις εταιρίες που τα πωλούν (βλέπε παρακάτω) αναλαμβάνουν, με μια μικρή επιβάρυνση, και την τοποθέτηση στον χώρο σας. Σημειώστε, επίσης, ότι τα αυτοκόλλητα, τα οποία φτιάχνονται από βινύλιο, τοποθετούνται χωρίς πρόβλημα σε κάθε είδους επιφάνειες: λείους και σαγρέ τοίχους, τζαμαρίες, πόρτες και πάει λέγοντας.

Τι σχέδια υπάρχουν;

Από cartoon μέχρι δέντρα, ζωάκια, αφηρημένα σχέδια, «ντιζαϊνιές» και skylines (ήτοι, περιγράμματα αναγνωρίσιμων μνημείων πόλεων όπως η Αθήνα, η Νέα Υόρκη, το Παρίσι και το Λονδίνο) όρεξη να ’χετε να διαλέγετε. Υπάρχουν άπειρα διαφορετικά σχέδια για σαλόνια, κρεβατοκάμαρες, παιδικό δωμάτιο και ούτω καθεξής. Μπορείτε, επίσης, να εμπνευστείτε και να σχεδιάσετε ή να παραγγείλετε το δικό σας σχέδιο.

Πόσο κοστίζουν;

Αναλόγως το μέγεθος, τα χρώματα, το σχέδιο και την υφή, ξεκινούν από 9,50€ για τα μικρά μεγέθη (διαστάσεων, π.χ., 42x57). Για ένα μεγαλύτερο αυτοκόλλητο, πλάτους 1,20 μέτρου και ύψους 58 εκατοστών, όπως αυτό εδώ θα υπολογίσετε περί τα 20€. Για ένα πολύ μεγάλο, όπως αυτό το skyline της Αθήνας, σε διαστάσεις 230x22 cm, θα πληρώσετε 35€.

Πού μπορώ να τα βρω;
 
Σε εξειδικευμένα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και online σε e-shops. Μερικά από τα δικά μας αγαπημένα:
- Sticky.gr: E-shop αλλά και κατάστημα στη Γλυφάδα (Λαζαράκη 39) με μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, και μερικές από τις καλύτερες τιμές στην αγορά.
-e-Wall Sticker.gr: E-shop με έδρα στη Θεσσαλονίκη, με τεράστια ποικιλία σε σχέδια και χρώματα, και δωρεάν έξοδα αποστολής σε όλη την Ελλάδα για παραγγελίες άνω των 50€.
- A Few Sticky Things: Πολλά χαριτωμένα σχέδια, καθώς και δωρεάν προτάσεις προσαρμοσμένες στον χώρο σας (στέλνετε τη φωτογραφία του δωματίου και το αυτοκόλλητο που θέλετε και λαμβάνετε δύο διαφορετικές προτάσεις) και τοποθέτηση η οποία επίσης περιλαμβάνεται στην τιμή.
- Vinylize.gr: E-shop με μεγάλη συλλογή σχεδίων, καλές τιμές, τακτικές προσφορές και διαγωνισμούς στο Facebook, για να αποκτήσετε δωρεάν τα πρώτα σας αυτοκόλλητα.

Η.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v