Πλοηγός: Ένα νέο GPS στην οθόνη του υπολογιστή σας

Μία νέα πρωτοποριακή υπηρεσία γεωγραφικής πληροφόρησης και πλοήγησης, δημιουργία της εταιρείας Mobics και του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών, διατίθεται από σήμερα για προσωπική χρήση στο internet.
Πλοηγός: Ένα νέο GPS στην οθόνη του υπολογιστή σας
Μία νέα πρωτοποριακή υπηρεσία γεωγραφικής πληροφόρησης και πλοήγησης είναι πλέον ελεύθερα διαθέσιμη για προσωπική χρήση στο Διαδίκτυο. Η υπηρεσία φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο Πλοηγός και παρέχεται μέσω του ιστοχώρου www.ploigos.gr.
Υπεύθυνη για την ανάπτυξη και λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας είναι η εταιρία Mobics. Το δυναμικό της εταιρίας προέρχεται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, με το οποίο η Mobics διατηρεί ιδιαίτερο πλαίσιο συνεργασίας σε θέματα έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης.

Ο Πλοηγός χρησιμοποιεί αποτελεσματικά το υπόστρωμα GoogleMaps, και σε συνδυασμό με ελληνικά γεωγραφικά δεδομένα προσφέρει στους χρήστες του υπηρεσίες πλοήγησης υψηλής ποιότητας. Η διαφορά στην ταχύτητα παρουσίασης της γεωγραφικής πληροφορίας (χάρτες και συναφή στοιχεία) από υφιστάμενες, ανάλογες υπηρεσίες, καθώς και η χρηστικότητα είναι αξιοσημείωτες.

Ο Πλοηγός υποστηρίζει εντοπισμό διευθύνσεων, δρομολόγηση από σημείο σε σημείο και παρουσίαση σημείων ενδιαφέροντος (π.χ., τράπεζες, εστιατόρια, δημόσιες υπηρεσίες). Επίσης παρέχει τη δυνατότητα επισήμανσης σημείων ενδιαφέροντος από τον ίδιο το χρήστη καθώς και την αποθήκευση και αποστολή αυτών σε άλλους χρήστες. Καλύπτει πλήρως την αστική ζώνη σε πολλές ελληνικές πόλεις μεγάλου και μεσαίου μεγέθους καθώς και κωμοπόλεις. Τα σημεία ενδιαφέροντος καλύπτουν θεματικά ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα και η ενημέρωση τους γίνεται συστηματικά.

Ο Πλοηγός απευθύνεται στον απλό χρήστη του διαδικτύου, αλλά και στον επιχειρηματία ή ελεύθερο επαγγελματία. Επίσης στον οργανισμό αυτοδιοίκησης που θέλει να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες που παρέχει ο Πλοηγός στη διαδικτυακή κοινότητα, ή στην επιχείρηση που θέλει να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία για βελτιστοποίηση των παραγωγικών της διαδικασιών.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v