Η Vogue εξυμνεί το Κουκάκι

“Είναι αυτή η πιο καινούρια κουλ γειτονιά της Αθήνας;” αναρωτιέται το γνωστό περιοδικό, κάνοντας διάσημο το Κουκάκι στα πέρατα του κόσμου.
Η Vogue εξυμνεί το Κουκάκι
«Οι αντιπερισπασμοί είναι απολαυστικά πολλοί στην Αθήνα». Έτσι ξεκινά το ολόφρεσκο αφιέρωμα της Vogue σε μια από τις αγαπημένες μας αθηναϊκές γειτονιές. «Ξυπνάς με σχέδια να επισκεφθείς ένα από τα πολλά καλά μουσεία της πόλης, όπως το Μπενάκη, και μετά, αφού περιπλανηθείς στα γραφικά, αν και τουριστικά, σοκάκια της Πλάκας, που μοιάζει με χωριό, η εικόνα ενός πολύβουου café με τραπεζάκια έξω εμπνέει αλλαγή προτεραιοτήτων, με την υπόσχεση ενός βελούδινου freddo espresso.

»Αυτός ο υπέροχος αυθορμητισμός είναι ιδιαίτερα εμφανής στο Κουκάκι και του Μακρυγιάννη, τις πράσινες, φιλικές προς τους πεζούς γειτονιές ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη. Παρά την παρουσία του πνιγμένου στους επισκέπτες μνημείου, το οποίο ξεπροβάλλει σουρεαλιστικά στη μέση ενός αστικού τοπίου, και διαφόρων μουσείων, [οι δύο γειτονιές] παραμένουν αξιοσημείωτα ήσυχες, ιδανικές για περιπλανήσεις και χαζολόγημα».

Το αφιέρωμα συνεχίζει, με προτάσεις για φαγητό και ποτό που περιλαμβάνουν το κοσμαγάπητο Μπελ Ρέι, το Little Tree που σας συστήσαμε πρόσφατα, το Kinono, τη Φάμπρικα του Ευφρόσυνου και το wine bar Bobo.

Κάντε κλικ εδώ, για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα στη Vogue

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v