Πάμε άλλη μία βόλτα στο Κουκάκι;

Τα ολοκαίνουρια μπαράκια του φτιάχνουν εξαιρετικά κοκτέιλ και ζουμερά burger, κι εμείς βολτάρουμε με την ευκαιρία ξανά σε μια από τις ωραιότερες γειτονιές της Αθήνας.
Πάμε άλλη μία βόλτα στο Κουκάκι;
της Ηρώς Κουνάδη

Δεν είναι δα κανένα μυστικό ότι το αγαπάμε το Κουκάκι –εμείς και όλη η υπόλοιπη Αθήνα. Από το μακρινό 2011 μέχρι σήμερα σας έχουμε γράψει και ξαναγράψει για τα αγαπημένα μας στέκια, τα καλύτερα μαγειρεία και τα πιο ωραία μπαράκια σε μια γειτονιά που παραμένει η πιο ήσυχη, η πιο παρεΐστικη και ίσως η πιο cool από τις hot μπαρ-ο-γειτονιές της Αθήνας. Με αφορμή μερικές σούπερ ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις, ξαναβολτάρουμε σε μια από τις πιο αγαπημένες μας αθηναϊκές γειτονιές, και θυμόμαστε με την ευκαιρία όλες τις παλιές μας αγάπες.

Οι νέες αφίξεις… 

Hops Beer & Βurgers
Δράκου 10, τηλ.: 211 0136500

Μπέργκερ, μπύρες και κοκτέιλ. Σας πείσαμε ήδη, το ξέρουμε, αλλά θα επεκταθούμε λίγο περισσότερο έτσι για την Ιστορία: Το νέο στέκι, που μόλις εμφανίστηκε στη Δράκου, βγάζει τραπεζάκια έξω, έχει και έναν αρτιστίκ χώρο μέσα, με vintage πολυθρόνες καφενείου κι έναν μεγάλο μαυροπίνακα που φτάνει από το πάτωμα ως το ταβάνι. Παντρεύει τα λαχταριστά του burger (όπως εκείνο με γραβιέρα και σάλτσα μπίρας, ή το άλλο με βουβαλίσιο κρέας από την Κερκίνη) με μπύρες ελλήνων παραγωγών –αν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα την καραμελένια Septem Honey εδώ είναι η ιδανική ευκαιρία να το κάνετε. Δεν μένει, όμως, εκεί. Φτιάχνει και καταπληκτικά κοκτέιλ, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 7-8€. Για να πάρετε μια ιδέα: Rosella με Metaxa 12*, αποξηραμένο Ιβίσκο και weiss beer, Grape infusion με ρούμι, lychee, σταφύλι, lime, weiss beer και plum bitter και Bubblegum beer με βότκα, σιρόπι τσιχλόφουσκα , lime και μηλίτη Strongbow. Θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς, να σερβίρει και brunch μέχρι τις 14.00.

Kinono
Φαλήρου 48, τηλ.: 211 4086826

Η ολοκαίνουρια άφιξη της γειτονιάς είναι ένα πανέμορφο μπαρ που παντρεύει τα μωσαϊκά στο πάτωμα με το βιομηχανικό design, τις καρέκλες των μαθητικών μας χρόνων και τις χειροποίητες λεπτομέρειες όπως η σούπερ εντυπωσιακή μπάρα. Σερβίρει καταπληκτικά κοκτέιλ στα 8€ (δοκιμάστε οπωσδήποτε τα KINONÓ 001 με τζιν, ανανά, χυμό λεμονιού, μαύρο κάρδαμο και bitter, και KINONÓ 002, με τζιν, μαστίχα, σιρόπι μελιού, αγγούρι, μέντα και κόκκινο πιπέρι) και νοστιμιές όπως brioches και σαντουϊτσάκια με χειροποίητα chutneys. Θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς για καφεδάκι. 

Μπελ Ρέυ
Φαλήρου 88, τηλ.: 213 0326450

Δεν είναι ακριβώς καινούριο –άνοιξε τις πόρτες του πέρυσι– παραμένει όμως τόσο hot όσο θα ήταν αν είχε εμφανιστεί στη γειτονιά μόλις τώρα, και δεν σας το έχουμε συστήσει, οπότε: Ένα παλιό λιπαντήριο αυτοκινήτων μετατράπηκε σε ευρύχωρο, φωτεινό και παρεΐστικο μπαράκι, και σερβίρει μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ της Αθήνας. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Frida Goes West, με τεκίλα, φρέσκο χυμό grapefruit, σπιτικό σιρόπι chili και lime, το Carribean Julep, με ρούμι, σιρόπι βανίλιας, δυόσμο, bitters και τριμμένη καρύδα, και το Rabbit Hole με μαστίχα αρωματισμένη με φασκόμηλο, φρέσκο χυμό καρότου, λικέρ μαρασκίνο και lime. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8€, ενώ αν πεινάσετε συνοδεύονται ιδανικά από λαχταριστά burritos, Croque Madame, δροσερές σαλάτες και πρωτότυπα σάντουιτς. Βγάζει και τραπεζάκια έξω, ανοίγει και από νωρίς για καφέ. Τι άλλο να ζητήσεις;

…Και οι σταθερές αξίες
Το συνεργατικό Παγκάκι μας σερβίρει καφεδάκια από νωρίς, τσίπουρα και μεζεδάκια αργότερα, όλα προϊόντα δίκαιου εμπορίου και μικρών ελλήνων παραγωγών, στα τραπεζάκια του που απλώνονται στον πεζόδρομο της Ολυμπίου.

Ο Μπαμπάς στη Φαλήρου είναι ένα από τα αγαπημένα μας στέκια, για τα φτηνά ποτά του (στα 5€), τα μεζεδάκια που τσιμπολογάμε και τις ωραίες μουσικές που συχνά πυκνά είναι και live.

Σχεδόν δίπλα, το Monsieur Barbu με τις μεγάλες τζαμαρίες του που διευκολύνουν το χάζι στην περαντζάδα της Φαλήρου, μας σερβίρει ωραία ποτά και κοκτέιλ το βράδυ (στα 6€ και 8€ αντίστοιχα), καφεδάκια και tapas νωρίτερα.

Το έτερο κοσμαγάπητο συνεργατικό στέκι της γειτονιάς, το Συγγρουόμενο, απλώνει τραπεζάκια στο πλακόστρωτο μπροστά του και σερβίρει καφέ αλληλέγγυου εμπορίου (από 1,20€) ρακές (από 2€) τσίπουρο και κρασί με μεζέδες από μικρούς έλληνες παραγωγούς, ενώ τα βράδια διοργανώνει τακτικά live με παραδοσιακούς ή ρεμπέτικους ήχους.

Το Σπιρτόκουτο, όνομα και πράγμα, στον πεζόδρομο της Ολυμπίου, αγαπά πολύ την ροκ μουσική και τα έντεχνα ελληνικά, και είναι ένα από τα πιο παρεΐστικα μπαράκια που έχετε βρεθεί τελευταία.

Το Tiki Athens στη Φαλήρου είναι μια μικρή ζούγκλα-χρονομηχανή που μας ταξιδεύει με τις μουσικές του στα 50s, τα 60s και όλες εκείνες τις δεκαετίες που αγαπήσαμε για τις μουσικές τους –σκεφτείτε rock’n’roll, rockabilly, garage punk, surf, ska, soul, punk rock και πάει λέγοντας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v