Τι να κάνω στα γενέθλιά μου;

Βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια; Δείτε μερικές πρωτότυπες εναλλακτικές για να περάσετε σούπερ στα γενέθλιά σας – μόνοι ή με παρέα.
Τι να κάνω στα γενέθλιά μου;

Για κάποιους τα γενέθλια είναι απλά ένας αριθμός (συνήθως για τους 40+) για άλλους αφορμή γιορτής με την παρέα. Συνήθως, όμως, τα γενέθλια καταλήγουν σε μια βαρετή έξοδο/φαγητό/συνάντηση με μέτριο ενδιαφέρον και μπόλικες δόσεις μονοτονίας.

Πείτε όχι στον συνδυασμό «μπαράκι και μπουκάλι» ή «κλαμπ για να τα σπάσουμε» και δείτε μερικές πρωτότυπες εναλλακτικές για μία από τις πιο σημαντικές ημέρες του χρόνου.

Πεζοπορία στην Πάρνηθα και φαγητό στο καταφύγιο

Χωρίς να φύγετε μακριά, αλλά και χωρίς να νιώσετε ούτε στιγμή ότι είστε δίπλα στην Αθήνα μια εξόρμηση με την παρέα στο πανέμορφο βουνό είναι μια άκρως αναζωογονητική… γενέθλια απόδραση που θα σας μείνει αξέχαστη. Πάρτε μαζί αθλητικά παπούτσια και αλλαξιές, σακίδιο πλάτης, αδιάβροχο τζάκετ, νερό και φαρμακείο, επικοινωνήστε εγκαίρως με τους υπεύθυνους του καταφυγίου Φλαμπούρι για να κλείσετε ημέρα ή και διήμερο φυσιολατρικής εξόρμησης και ζήστε τα πιο… ανεβασμένα (στο βουνό) γενέθλια. Το κόστος διαμονής, σε περίπτωση που αποφασίσετε να διανυκτερεύσετε ανέρχεται στα 10€ ανά άτομο, ενώ διατίθεται και εκλεκτό μενού – γιατί το βουνό πάντα ανοίγει την όρεξη. Περισσότερα εδώ.  

Πάρτε τους δρόμους

Όχι έτσι στο άσχετο, προγραμματισμένα και με κατεύθυνση. Road Trip λέγεται και αν δεν το έχετε δοκιμάσει… χάνετε. Αυτό που θα κερδίσετε είναι, όπως θα έγραφε ο Καβάφης, το ωραίο ταξίδι, αλλά και πολλές – πολλές ακόμα εμπειρίες, με φίλους/ες, έτερον ήμισυ ή - γιατί όχι;- οικογένεια. Οι επιλογές που έχετε δεκάδες. Πάρτε ιδέες για κοντινά road trips από εδώ. 

«Σπιτικό» Barbeque

Εκμεταλλευτείτε όσο ο καιρός επιτρέπει την αυλή/μπαλκόνι/κήπο ή, τελοσπάντων, την κουζίνα και σαλόνι του σπιτιού σας και… ψήστε την τέλεια γενέθλια βραδιά στο σπίτι. Αντί για δώρα, ζητήστε από τους προσκεκλημένους να φέρουν κάτι φαγώσιμο ή/και πόσιμο, εκτός και αν αναλάβετε να «κεράσετε» το αλκοόλ εσείς, επομένως θα πρέπει να επενδύσετε κάτι σε κάβα. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα είναι απλά: βγάζετε την ψησταριά από την αποθήκη, παραγγέλνετε/ αγοράζετε κρέατα ανάλογα τον αριθμό των καλεσμένων, βάζετε μουσικούλα και αφήνετε τη βραδιά να κυλήσει όπως… κάτσει. Περισσότερα για τη διοργάνωση του τέλειου BBQ εδώ.  

Bowling και σινεμά

Αναβίωση εποχών γυμνασίου. Γιατί όχι; Όσα χρόνια και αν πέρασαν από τότε που πήρατε απολυτήριο η παραδοσιακή αυτή συνταγή εξόδου εγγυάται 100% διασκέδαση και ψυχαγωγία. Μαζέψτε τους προσκεκλημένους βγάλτε εισιτήρια για ταινία – ει δυνατόν mainstream – σε κάποιο multiplex που να βρίσκεται κοντά σε αίθουσα bowling – π.χ. Village Αμαρουσίου, Village Ρέντη και ξεκινήστε τη βραδιά με.. strike. Οι χαμένοι, κερνούν τα ποπ κορν.

Karaoke night!

Σταθερή αξία για παρεΐστικη διασκέδαση. Εγγυημένα. Μαζέψτε την παρέα, κλείστε θέση σε κάποιο μαγαζί που να διοργανώνει τέτοιες βραδιές και το μόνο σίγουρο είναι ότι ακόμα και αν οι φωνητικές σας χορδές δεν μοιάζουν σε τίποτα με του Λούτσιο Ντάλα, η βραδιά θα κυλίσει άψογα και με μπόλικο χαβαλέ. Εναλλακτικά, μπορείτε να στήσετε το καραόκε πάρτι στο σπίτι, αρκεί να έχετε μικρόφωνο, ηχοσύστημα και όρεξη για ψάξιμο στο Youtube για κομμάτια α καπέλα.

Της Κυριακής το Brunch

Αντί να βγείτε βράδυ – συνήθως – Σαββάτου, καλείτε την παρέα στο σπίτι την Κυριακή το πρωι/μεσημέρι και κερνάτε λαχταριστό brunch. Πάρτε ιδέες από εδώ και εδώ για τα καλύτερα της πόλης και από εδώ για homemade γεύσεις.

N.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v