Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε την Σύρια ηρωίδα

Τιμητικό έπαινο απέσπασε από την Ακαδημία Αθηνών η 19χρονη Σύρια που πριν από λίγους μήνες έσωσε βρέφος σε ναυάγιο, κολυμπώντας μαζί του για τρεις ημέρες.
Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε την Σύρια ηρωίδα
Το θερμότατο χειροκρότημα του κόσμου έλαβε η Σύρια Doaa Al Zamel στην τελετή απονομής βραβείων και επαίνων κατά την διάρκεια της Πανηγυρικής Συνεδρίας της Ακαδημίας Αθηνών, στην οποία τιμήθηκε για την ηρωική της πράξη.

Η 19χρονη κοπέλα έλαβε τιμητικό έπαινο για την διάσωση ενός βρέφους πριν από λίγους μήνες, όταν το Σεπτέμβριο του ’14 πεντακόσιοι μετανάστες βρέθηκαν στα νερά της Μεσογείου, νοτιοδυτικά της Κρήτης, ταξιδεύοντας από την Αίγυπτο προς την Ιταλία. Η Dooa είδε τον αρραβωνιαστικό της να χάνει τη ζωή του, ενώ στη συνέχεια μία μητέρα της εμπιστεύτηκε δύο από τα βρέφη της, καθώς εκείνη και ο σύζυγός της προσπαθούσαν να σώσουν τα υπόλοιπα παιδιά τους. Η Σύρια μετανάστρια κατόρθωσε να κρατήσει στη ζωή το ένα από τα δύο βρέφη, κολυμπώντας δίπλα του για τρεις ημέρες, μέχρι που βρέθηκε στην Κρήτη. Από το ναυάγιο υπήρξαν μόνο δέκα επιζήσαντες, ενώ η συγκινητική ιστορία της Dooa έκανε τον γύρο του κόσμου.

Η Ακαδημία Αθηνών, θέλοντας να τιμήσει την ηρωική της πράξη, της απένειμε τιμητικό έπαινο στην ετήσια Πανηγυρική της Συνεδρία. Στην ίδια τελετή, έπαινο έλαβε και ο λιθουανός μαθητής του Σχολείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνας, Μπαλμπιέρις Ρόκας, για τις επιδόσεις του, καθώς και ο διευθυντής του ίδιου σχολείου για τον ζήλο που έχει επιδείξει στο έργο του.

Τιμήθηκαν επίσης τα σωματεία «Γιατροί του Κόσμου» και «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» για το έργο τους, ενώ τα ετήσια βραβεία της Ακαδημίας έλαβαν οι εξής: Μάρτυ Λάμπρου (Βραβείο Μυθιστορήματος για το βιβλίο «Με λυμένο χειρόφρενο»), Κατερίνα Δασκαλάκη (Βραβείο Διηγήματος για τη συλλογή «Άτιτλο»), Σοφία Ντενίση και Μιχαήλ Πασχάλης (Βραβείο Δοκιμίου), Γιάννης Δούκας (βραβείο νέου ποιητή).


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v