Οι εντυπωσιακότερες δορυφορικές φωτογραφίες του 2014

Δέκα συγκλονιστικές φωτογραφίες που απαθανάτισαν οι δορυφόροι το 2014, παραδίδοντάς μας τα εντυπωσιακότερα ενσταντανέ της Γης από ψηλά.
Οι εντυπωσιακότερες δορυφορικές φωτογραφίες του 2014
Όταν ακούτε για «φωτογραφίες της χρονιάς», σκέφτεστε φωτοδημοσιογράφους και ρεπόρτερ ανά τον κόσμο να απαθανατίζουν σκηνές πολέμου, φυσικών καταστροφών, εορτασμών, πανηγυρισμών ή εξεγέρσεων, σωστά;

Στην Photogallery αυτού του δημοσιεύματος ωστόσο, δεν θα δείτε κάτι τέτοιο. Συγκεκριμένα, δεν θα δείτε καν φωτογραφίες τραβηγμένες από ανθρώπινο χέρι.

Οι δορυφόροι DigitalGlobe WorldView-2 και 3 «ταξιδεύουν» σε τροχιά γύρω από τη Γη και είναι αυτοί στους οποίους οφείλεται το «κλικ» πίσω από τις εικόνες που βλέπετε.

Πρόκειται για δορυφόρους που συγκαταλέγονται στους πιο ισχυρούς σε χρήση αυτή τη στιγμή, με δυνατότητα ανάλυσης που φτάνει σε τέτοιο βαθμό, ώστε να απαγορεύεται η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών τους.

Εκτός φυσικά από μερικά δείγματα, που δημοσιεύει η DigitalGlobe κάθε Δεκέμβριο στο Facebook, ζητώντας από το κοινό να ψηφίσει τις καλύτερες – δείτε ολόκληρο το album εδώ. Στο Photogallery κάτω από τον τίτλο του δημοσιεύματος θα δείτε τις 10 εντυπωσιακότερες φωτογραφίες, με εκρήξεις ηφαιστείων, παρθένα τοπία και αστικά σκηνικά ιδωμένα από ψηλά. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v