«Άγνωστες» περιοχές της Αττικής για να μετακομίσετε

Μπόλικο πράσινο, εντυπωσιακή θέα, ορεινός αέρας και άμεση «επικοινωνία» με την Αθήνα μέσω κομβικών δρόμων. Ξετρυπώσαμε τις «άγνωστες» περιοχές στην Αττική για να μείνετε.
«Άγνωστες» περιοχές της Αττικής για να μετακομίσετε
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Μετακόμιση. Μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή εκείνου που ενδιαφέρεται να το επιχειρήσει, ίσως από τα πιο σημαντικά. Απαιτεί σωστό σχεδιασμό, μπόλικο ψάξιμο και καλό προγραμματισμό έτσι ώστε η τελική επιλογή να είναι αντάξια των προσδοκιών.

Το πρώτο ζητούμενο βέβαια στην λίστα εκείνων που ενδιαφέρονται να μετακομίσουν είναι η περιοχή. Κοντά στο κέντρο; Μακριά από αυτό; Σε βουνό; Με θέα θάλασσα; Σε ποια περιοχή τελοσπάντων θα μπορέσει κανείς να βρει το ιδανικό περιβάλλον; Σε προηγούμενο άρθρο είδαμε ποιες είναι οι ενδεικτικές τιμές ανά περιοχή στην Αττική, όμως αυτή τη φορά δεν θα ασχοληθούμε με τις «γνωστές» περιοχές.

Η Αττική, σε κάθε μήκος και πλάτος της, κρύβει δεκάδες κρυφά «διαμάντια» τα οποία αποτελούν οάσεις διαμονής για όσους το πήραν απόφαση να κάνουν το μεγάλο βήμα.

Οι περιοχές αυτές, εντός ή εκτός σχεδίου, αναπτύσσονται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, αποκτούν ευκολίες που μέχρι πρότινος δεν είχαν (ιδιωτικούς ή δημόσιους παιδικούς σταθμούς, χώρους πρασίνου, αγορά) και βρίσκονται κοντά σε κεντρικές οδικές αρτηρίες που τις ενώνουν με την πόλη.

Πρώτη και… καλύτερη η Αγία Μαρίνα, η οποία όπως μας πληροφορεί ο κ. Δημήτρης Πυλωνίτης, υπεύθυνος του καταστήματος της Aspis Real Estate στη Βάρη έχει ήδη μπει στο σχέδιο και αναπτύσσεται ταχύτατα. Πρόκειται για την περιοχή μετά τις γνωστές «τρύπες του Καραμανλή», ακριβώς απέναντι από την παραλία του Λουμπαρδά.

Δίπλα της ακριβώς, όπως προχωρούμε παραλιακά, ακολουθεί η περιοχή Άγιος Δημήτριος, η οποία επίσης παίρνει τα πάνω της τα τελευταία χρόνια και αποτελεί ιδανικό προορισμό που συνδυάζει αμφιθεατρική θέα στη θάλασσα και ευκολίες για όσους μείνουν εκεί. «Όλο αυτό το κομμάτι από την Αγία Μαρίνα μέχρι και το Λαγονήσι, αυτό το ‘τόξο’ έχει άφθονο πράσινο, αγορά, σχολεία, παιδικούς σταθμούς και αγορές. Ο πίσω ακριβώς δρόμος μάλιστα, βγάζει ψηλά στην Βάρης – Κορωπίου και είναι περίπου δέκα λεπτά από το αεροδρόμιο», διευκρινίζει ο κ. Πυλωνίτης.

Ενδεικτικά, οι τιμές ενοικίασης κατοικιών σε αυτές τις περιοχές ανέρχονται στα 400€ με 450€ για ένα διαμέρισμα 100 τετραγωνικών, ενώ μία μεζονέτα 100 τετραγωνικών στην περιοχή, κοστίζει ενδεικτικά 500€-600€ μηνιαίως. Για αγορά, μια μονοκατοικία περί τα 130 τετραγωνικά με οικόπεδο 180 τετραγωνικών γύρω της κοστολογείται αυτήν την περίοδο στα 260.000 ευρώ με πισίνα.

Μία ακόμα ελκυστική περιοχή είναι και η Κάντζα, στην οποία οι άνθρωποι του χώρου χαρακτηρίζουν ως «λαχείο» το να βρει κάποιος να νοικιάσει/αγοράσει σπίτι, τόσο λόγω της ομορφιάς της, αλλά των πολλών και νέων συγκοινωνιακών έργων που έχουν γίνει στην ευρύτερη περιοχή και τη συνδέουν με το κέντρο της Αθήνας και το αεροδρόμιο. Ενδεικτικά, ένα διαμέρισμα 100 τετραγωνικών μέτρων στην Κάντζα, νοικιάζεται με 650€ μηνιαίως, ενώ δεν αποκλείεται να βρείτε και ευκαιρίες ακόμα και με 450€ μηνιαίως για τα ίδια περίπου τετραγωνικά.

Συνεχίζοντας με κατεύθυνση προς την Ανατολική Αττική, «πέφτουμε» πάνω στην Παλλήνη, η οποία όντας τόσο μακριά, αλλά και τόσο κοντά στην Αθήνα χάρη στην Αττική Οδό, προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες διαμονής και εμφανώς αναβαθισμένη ποιότητα ζωής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Λόφος Έντισον. Χαμηλές πολυκατοικίες και ανεξάρτητες μεζονέτες, ένας καταπράσινος εσωτερικός κήπος, Λέσχη Υγείας με πισίνα και γυμναστήριο, κιόσκια, πέργκολες, σιντριβάνια, μονοπάτια και πεζόδρομοι ,αλλά κι ένας ανοιχτός ορίζοντας με ανεμπόδιστη θέα στο μεγαλύτερο μέρος του Λεκανοπεδίου, από τον Ευβοϊκό μέχρι τον Σαρωνικό, χαρακτηρίζουν εν ολίγοις την συγκεκριμένη περιοχή της Παλλήνης. Οι τιμές αγοράς μονοκατοικίας στον Λόφο φτάνουν τα 390.000€ για ένα σπίτι 150 τετραγωνικών μέτρων, με τρία υπνοδωμάτια.

«Εξίσου ελκυστικοί είναι οικισμοί όπως η Μπάλανα στον Γέρακα, με λίγα σπίτια σε εκτάσεις που συνήθως αγγίζουν το μισό στρέμμα γης και θυμίζουν γειτονιές άλλων εποχών. Κάποιος θα νομίσει ότι βρίσκεται όχι μόνο σε άλλη πόλη, αλλά ενδεχομένως σε άλλη χώρα», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιώτης Γαλανόπουλος, υπεύθυνος του μεσιτικού της Aspis στην Αγία Παρασκευή. Ενδεικτικά, ένα διαμέρισμα 100 τετραγωνικών στη Μπάλανα, με αυτόνομη θέρμανση νοικιάζεται με 600€ μηνιαίως.

Πανέμορφη περιοχή σύμφωνα με τον κ. Γαλανόπουλο είναι και το Πανόραμα Παλλήνης, πάνω σε λόφο, βόρεια της Λεωφόρου Μαραθώνος με όμορφη θέα στα Μεσόγεια. Οι τιμές προ κρίσης για αγορά μονοκατοικίας στο Πανόραμα ήταν εκτοξευμένες, πλέον έχουν μειωθεί αρκετά και φτάνουν ακόμα και τα 250.000€ για ένα ολοκαίνουργιο και αξιοπρεπέστατο σπίτι 100 τετραγωνικών. Η τιμή ενοικίασης τώρα, για ένα οροφοδιαμέρισμα 135 τετραγωνικών κατασκευής 2002 ανέρχεται στα 1000€ ανά μήνα.

Πίσω από την Πεντέλη, το… δίδυμο Διώνη και Ντράφι στο βουνό, προσελκύει ολοένα και περισσότερες οικογένειες από την Αθήνα, ενώ περιλαμβάνει σχεδόν αποκλειστικά μεγάλες νεόδμητες μονοκατοικίες, το κόστος των οποίων ανέρχεται στα 350.000€.

Η εγγύτητά τους στην Λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου και η έντονη πολεοδομική κίνηση της περιοχής όσον αφορά αγορές, σούπερ μάρκετ, καταστήματα ρούχων και άλλων ευκολιών προσθέτουν έξτρα πόντους για τη διαμονή εκεί. Ενδεικτικά, το κόστος ενοικίασης μιας μεζονέτας στη Διώνη 240 τετραγωνικών ανέρχεται στα 1000€ μηνιαίως, ενός διαμερίσματος 100 τετραγωνικών στην ίδια περιοχή 500€, ενώ μια μεζονέτα 80 τετραγωνικών στο Ντράφι νοικιάζεται με 400€ ανά μήνα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v