Στην φυλακή ο Ηλίας Κασιδιάρης

Στον Κορυδαλλό οδηγήθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, καθώς η δικαιοσύνη έκρινε πως πρέπει να κρατηθεί ως ύποπτος για νέα αδικήματα.
Στην φυλακή ο Ηλίας Κασιδιάρης
Ύποπτος για νέα αδικήματα κρίθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος μετά την απολογία του την Πέμπτη οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό.

Όπως αναφέρει το Έθνος, οι ανακρίτριες της υπόθεσης και ο αρμόδιος εισαγγελέας έκριναν πως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής πρέπει να κρατηθεί εξαιτίας της «βιαιότητας του χαρακτήρα του», της παράνομης μετατροπής δύο κυνηγετικών όπλων σε πυροβόλα και του ρόλου του ως «εκπαιδευτή» στη δομημένη στρατιωτικού τύπου οργάνωση.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, ως ύποπτος για την τέλεση νέων αδικημάτων, είναι ο ένατος βουλευτής της Χρυσής Αυγής που οδηγείται στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Θυμίζουμε πως η ελληνική δικαιοσύνη τον είχε αφήσει ελεύθερο με όρους μετά την απολογία του το περασμένο φθινόπωρο, οπότε και άνοιξε η υπόθεση σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, μετά την δολοφονία Φύσσα.

Οι δικαστικοί λειτουργοί θεώρησαν πως ο βουλευτής κατείχε τα όπλα «με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό της εγκληματικής οργάνωσης αποδεχόμενος τους σκοπούς της, ήτοι της εξόντωσης των στοχοποιημένων από αυτήν πολιτικών και φυλετικών της εχθρών». Αναφέρονται μάλιστα σε βίαια περιστατικά, όπως την επίθεση στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη κατά την διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

Πριν την απολογία του, ο Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήρισε τις κατηγορίες «φαιδρές», ενώ μετά την απόφαση της κράτησης, ο βουλευτής της ΧΑ Μιχάλης Αρβανίτης έκανε λόγο για «το φριχτό μεγαλείο μας» στη Βουλή, για να λάβει την απάντηση από τον προεδρεύοντα Γιάννη Δραγασάκη πως οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης δεν δύναται να σχολιαστούν από το Κοινοβούλιο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v