Ανοιχτά τα μαγαζιά και τις Κυριακές

Δείτε σε ποιες περιοχές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά όλες τις Κυριακές του χρόνου σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης.
Ανοιχτά τα μαγαζιά και τις Κυριακές
 Ορίστηκαν οι περιοχές της χώρας στις οποίες θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου με βάση την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης. Η απόφαση, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει ήδη υπογραφεί και αναμένεται να δημοσιευθεί στο Φύλλο της Κυβέρνησης. Οι περιοχές, στις οποίες οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους ακόμα και τις Κυριακές, θα είναι τα ιστορικά κέντρα της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, οι περιοχές Πικερμίου και Ραφήνας, Χαλκιδικής, Ρόδου, Κω, Σύρου, Μυκόνου και Σαντορίνης.

Βάσει της εμπειρίας που θα έχει αποκτηθεί από την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου στις παραπάνω περιοχές, θα επαναξιολογηθεί το ζήτημα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων την άνοιξη του 2015, χωρίς να αποκλείεται η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου σε όλη τη χώρα.

Επιπροσθέτως, εκτός από τη λειτουργεία των καταστημάτων τις Κυριακές, προς απελευθέρωση βαίνει και το ζήτημα των προσφορών και των εκπτώσεων. Μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2014 ο υπουργός Ανάπτυξης θα πρέπει να έχει εκδώσει υπουργική απόφαση με την οποία θα θεσπίζεται Κώδικας Δεοντολογίας για την προστασία του καταναλωτή κατά τις προσφορές, τις εκπτώσεις και τις προωθητικές ενέργειες. Το υφιστάμενο καθεστώς θα επανεξεταστεί στο τέλος του τρέχοντος έτους έτσι ώστε μέχρι την άνοιξη του 2015 να έχει θεσπιστεί νομοθεσία που θα απαλείφει τους εναπομείναντες περιορισμούς.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v