10 ζώα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση από προσώπου γης

Μία λίστα με 10 ζώα που απειλούνται να εξαφανιστούν μέσα στα επόμενα 10 χρόνια δημοσιεύθηκε πρόσφατα από την ομάδα All Time 10s.
10 ζώα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση από προσώπου γης
 Η ομάδα All Time 10s, που εξειδικεύεται στις λίστες (ενημερωτικές, οικολογικές, ακόμα και απλώς... παράξενες), δημοσίευσε πρόσφατα την τελευταία της μελέτη που αφορά τα σπάνια ζώα τα οποία απειλούνται με εξαφάνιση μέσα στα επόμενα 10 χρόνια

Στη λίστα περιλαμβάνονται ο ρινόκερος, ο τίγρης της Σουμάτρα, ο Ιβεριανός Λύγκας, η χελώνα του είδους Ploughshare, ο μείζων λεμούριος μπαμπού, η λεοπάρδαλη Αμούρ, ο βάτραχος του είδους Hula Painted, το αξολότλ, η χελώνα του είδους yangtze giant softshell, ενώ το πλέον απειλούμενο είδος είναι το δελφίνι Baiji που ζει στη Κίνα.

Οι κυριότεροι παράγοντες που οδηγούν σε εξαφάνιση ενός είδους:
-Καταστροφή των οικοτόπων
-Εισαγωγή εξωτικών ειδών
-Υπερεκμετάλλευση
-Άλλοι Παράγοντες (Ασθένειες, ρύπανση, και η περιορισμένη κατανομή)

Πριν από την ανθρωπογενή υπερθέρμανση του πλανήτη, τα συγκεκριμένα είδη υπέφεραν κυρίως από τοπικούς παράγοντες όπως το υπερβολικό κυνήγι και η καταστροφή των οικοτόπων. Με την επιτάχυνση της υπερθέρμανσης του πλανήτη από τη βιομηχανική επανάσταση, η αλλαγή του κλίματος έχει αρχίσει να επηρεάζει την ασφάλεια των ειδών.

Δείτε όλα τα ζώα σε αυτό το βίντεο:


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v