Τα 20 πιο παράξενα ζωάκια του πλανήτη

Ένα πανέμορφο ελαφάκι με... χαυλιόδοντες, ένα μυρμήγκι-πάντα με ασπρόμαυρο τρίχωμα και δεκαοκτώ ακόμα ζωάκια που δεν έχετε ξαναδεί ποτέ.
Τα 20 πιο παράξενα ζωάκια του πλανήτη
Υπάρχει ένα είδος λεμούριου με τεράστια μάτια, που ζει στη Μαδαγασκάρη, λέγεται aye-aye, και είναι το μεγαλύτερο νυκτόβιο θηλαστικό του πλανήτη. Για να τραφεί, κάνει ό,τι και ο τρυποκάρυδος: Τρυπά το ξύλο, από το οποίο βγάζει τους μικρο-οργανισμούς με τα εξαιρετικά λεπτά και μακριά δάχτυλα που διαθέτει. Το γεγονός ότι, εκτός από τον τρυποκάρυδο, το aye-aye είναι το μόνο είδος που επιτελεί την σημαντικότατη αυτή ενέργεια για την φύση, τον «καθαρισμό» του ξύλου των δέντρων από τους μικροοργανισμούς του, το κάνει εξαιρετικά σημαντικό για την τροφική αλυσίδα. Κι ας αγνοούσατε εσεί μέχρι σήμερα την ύπαρξή του.

Αυτό, άλλωστε, δεν είναι το μοναδικό: Οι «συγκάτοικοί» μας σε αυτόν τον πλανήτη με τους οποίους δεν έχουμε γνωριστεί ποτέ –ούτε καν μέσω φωτογραφιών– είναι άπειροι. Και συνεχίζουν κανονικότατα τη ζωή τους, αγνοώντας το γεγονός ότι οι πληροφορίες για την ύπαρξή τους σπάνια φτάνουν μέχρι το ανθρώπινο είδος. Είκοσι από αυτούς εκπροσωπούνται σε ένα εκπληκτικό Photo Gallery, επάνω.

Η.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v