Οι Σουηδοί ψήφισαν τα 10 καλύτερα ελληνικά νησιά

Η Κρήτη είναι το δημοφιλέστερο ελληνικό νησί, σύμφωνα με τους σουηδούς ταξιδιώτες, οι οποίοι ψήφισαν τα 10 καλύτερα: Δείτε ποια νησιά συμπληρώνουν τη λίστα.
Οι Σουηδοί ψήφισαν τα 10 καλύτερα ελληνικά νησιά
Τα καλύτερα ελληνικά νησιά κάλεσε τους σκανδιναβούς ταξιδιώτες να ψηφίσουν η σουηδική ιστοσελίδα Kalimera.se που προωθεί τον ελληνικό τουρισμό στις χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά. Οι σκανδιναβοί επισκέπτες της χώρας μας έριξαν λοιπόν τις ψήφους τους και έστεψαν την Κρήτη «νούμερο ένα» καλοκαιρινό προορισμό.

Έκπληξη αποτελεί η μάλλον χαμηλή θέση της Σαντορίνης – φιγουράρει στην δέκατη θέση – ενώ στην δεκάδα περιλαμβάνονται «εκπρόσωποι» από κάθε σύμπλεγμα αιγαιοπελαγίτικων νησιών, από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα μέχρι τις Σποράδες και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Τα 10 δημοφιλέστερα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με τη σουηδική ψηφοφορία, είναι τα εξής:

1.Κρήτη
2. Νάξος
3. Αμοργός
4. Κάρπαθος
5. Σάμος
6. Ρόδος
7. Τήλος
8. Σκιάθος
9. Σκόπελος
10. Σαντορίνη

Η ηλεκτρονική έκδοση της σουηδικής εφημερίδας Expressen, προχώρησε σε ξεχωριστή παρουσίαση των δέκα νησιών, αναφέροντας τα χαρακτηριστικά του καθενός, όπως για παράδειγμα τις εξαιρετικές παραλίες της Κρήτης, τις ιδανικές για windsurfing ακρογιαλιές της Νάξου, το κινηματογραφικό γαλάζιο της Αμοργού, την νυχτερινή ζωή της Ρόδου, την φωτογένεια των Σποράδων όπου γυρίστηκε το Mamma Mia και την μαγευτική Καλντέρα στην Σαντορίνη.

Πηγή: Expressen.se

 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v