G. Clooney: Να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Υπέρ του επαναπατρισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα εκφράστηκε ο George Clooney, λέγοντας πως το δίκαιο θα ήταν το Βρετανικό Μουσείο να τα επιστρέψει στην Ελλάδα.
G. Clooney: Να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα
«Νομίζω πως ο επαναπατρισμός των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι το πιο δίκαιο πράγμα που μπορεί να γίνει», δήλωσε ο γνωστός σταρ του Hollywood, George Clooney, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου.

Συγκεκριμένα, ο δημοφιλής ηθοποιός και σκηνοθέτης, βρισκόμενος στο Φεστιβάλ του Βερολίνου για να παρουσιάσει τη νέα του ταινία «The Monuments Men», ρωτήθηκε από ελληνίδα δημοσιογράφο ποια είναι η γνώμη του σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα. «Πιστεύω ότι έχετε ένα πολύ δίκαιο αίτημα σχετικά με τα αρχαιολογικά σας ευρήματα. Ίσως δεν θα ήταν καθόλου κακό αν σας επιστρέφονταν. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή ιδέα», απάντησε σχετικά.

Η ερώτηση προέκυψε επ’ αφορμής της ταινίας, η οποία αφορά την προσπάθεια των Συμμάχων να σώσουν πολιτισμικούς θησαυρούς από τους Ναζί και θα προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες από την ερχόμενη εβδομάδα. «Τα μάρμαρα πρέπει κάποια μέρα να επιστραφούν στη χώρα που ανήκουν», ξαναείπε αργότερα στην ίδια συνέντευξη, κλείνοντας το μάτι στο Βρετανικό Μουσείο.

Πηγή: Guardian
 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v