Συγκινητικές φωτόγραφίες με την γιαγιά και τον παππού

Η ιδιαίτερη σχέση των Ελλήνων με τις γιαγιάδες και τους παππούδες τους αναδεικνύεται στον διαγωνισμό φωτογραφίας «Love your yiayia and pappou».
Συγκινητικές φωτόγραφίες με την γιαγιά και τον παππού
Πόσες φωτογραφίες έχετε με την γιαγιά και τον παππού σας; Τι αναμνήσεις φέρνουν στο νου αυτές οι φωτογραφίες από τα παιδικά σας χρόνια;

Την ιδιαίτερη αυτή σχέση των Ελλήνων με την γιαγιά και τον παππού θέλησε να αναδείξει ένας πρωτότυπος φωτογραφικός διαγωνισμός, τον οποίον συνδιοργάνωσαν δύο φορείς με έδρα την πόλη της Φιλαδέλφεια στις ΗΠΑ, το ομογενειακό ηλεκτρονικό δίκτυο ΜΜΕ Cosmos Phillly και o τοπικός Οργανισμός Ελληνοαμερικανικής Κληρονομιάς (Greek American Heritage Society of Philadelphia).

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν άτομα ελληνικής καταγωγής, με μια φωτογραφία των παππούδων ή των γιαγιάδων, πρόσφατη ή παλαιότερη και ένα σύντομο κείμενο για τον δεσμό που ανέπτυξαν, ενώ οι μέχρι στιγμής φωτογραφικές είναι συγκινητικές.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Ελευθέριο Κόνστανς, μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Ελληνοαμερικανικής Κληρονομίας της Φιλαδέλφεια και συνιδιοκτήτη του Cosmos Philly «όσοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό, μέσα από τις ιστορίες για τους παππούδες, έμαθαν περισσότερα για την καταγωγή τους και μπορούν να μεταδώσουν τις πολύτιμες αυτές πληροφορίες στην επόμενη γενιά».

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στις 31 Ιανουαρίου και θα υπάρξουν τρεις νικητές, οι οποίοι θα κερδίσουν δώρα υψηλής τεχνολογίας. Δείτε στην Photo Gallery μερικές από τις φωτογραφίες που ξεχώρισαν.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v