Εθνική Αυγή: Ιδρύθηκε ο «κλώνος» της Χρυσής Αυγής

Διαβάστε τι περιλαμβάνει το καταστατικό της «νέας Χρυσής Αυγής», που κατατέθηκε την Τετάρτη στον Άρειο Πάγο, καθώς και τι… λείπει από αυτό.
Εθνική Αυγή: Ιδρύθηκε ο «κλώνος» της Χρυσής Αυγής
Με τις υπογραφές 206 ιδρυτικών μελών κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το καταστατικό της «Εθνικής Αυγής», του κόμματος-«κλώνου» της Χρυσής Αυγής. Με αυτό το κόμμα θα επιχειρήσουν να κατέβουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στις επόμενες εκλογές, σε περίπτωση που αποκλεισθεί το υπάρχον κόμμα τους από την διαδικασία.

Το καταστατικό κατέθεσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Γιαννόγκωνας, ενώ τα ονόματα που το συνυπέγραψαν περιλαμβάνουν γνωστούς χρυσαυγίτες πολιτευτές και μέλη των οικογενειών τους.

Να σημειωθεί ότι ελάχιστες είναι οι διαφορές μεταξύ των καταστατικών της Χρυσής Αυγής και της Εθνικής Αυγής – μάλιστα τα περισσότερα άρθρα είναι… “copy-paste” – ωστόσο έχουν διαγραφεί από το καταστατικό της νέας οργάνωσης ιδεολογικές έννοιες που θα μπορούσαν να έχουν αξιόποινες παρενέργειες.

Το έμβλημα της Εθνικής Αυγής θα είναι ένα κεφαλαίο «Ε» μέσα σε έναν κύκλο που περιέχει τον αρχαιοελληνικό μαίανδρο. Το νέο αυτό κόμμα δεν θα έχει γενικό γραμματέα, όπως η ΧΑ, αλλά πρόεδρο, ο οποίος θα είναι δεύτερος στην ιεραρχία της οργάνωσης μετά από το συνέδριο του κόμματος. Βέβαια, το κόμμα της Χρυσής Αυγής εξακολουθεί να είναι «αρχηγικό κόμμα» για τα μέλη της.

Στους όρους που δεν περιέχονται στο νέο καταστατικό περιλαμβάνονται οι λέξεις «λαθρομετανάστες», «πυρήνες», καθώς και τα «συσσίτια μόνο για Έλληνες».

Πηγή: Τα Νέα

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v