Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. στοχοποιεί τους μετανάστες

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να στοχοποιεί τους μετανάστες σε ηχογραφημένη ομιλία του, προτρέποντας τους άντρες του «να τους κάνουν τον βίο αβίωτο».
Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. στοχοποιεί τους μετανάστες
«Να τους κάνουμε τον βίο αβίωτο», φέρεται να λέει ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αναφερόμενος στους μετανάστες, σε ηχογραφημένη ομιλία του. Το απόσπασμα της ομιλίας έφερε στο φως το περιοδικό HotDoc, και μπορείτε να το ακούσετε στο παρακάτω video.



Σε αυτό, σύμφωνα με το HotDoc, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Νίκος Παπαγιαννόπουλος απευθύνεται σε αξιωματικούς, εξηγώντας τους πως πρέπει ο μετανάστης «να ξέρει ο άλλος ότι όταν θα έρθει στη χώρα αυτή θα καθίσει μέσα. Αλλιώς δεν κάνουμε τίποτα, αποτελούμε τον καλύτερο τόπο προσέλκυσης μεταναστών».

Η Διεθνής Αμνηστία εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καλεί σε διερεύνηση του ζητήματος: «Οι ελληνικές αρχές πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα έρευνα για τις οδηγίες που φέρεται να έχει δώσει ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ότι παράτυποι μετανάστες πρέπει να κρατούνται όσο το δυνατόν περισσότερο για γίνει «ο βίος τους αβίωτος», αναφέρει.

«Εάν είναι ακριβείς, οι βαθιά σοκαρίστηκες δηλώσεις που σήμερα αποδίδονται στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας θα αποκάλυπταν εσκεμμένη περιφρόνηση των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των προσφύγων και μεταναστών που αναζητούν καταφύγιο και μια ευκαιρία στην Ε.Ε.», δήλωσε ο John Dalhuisen, Διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία. «Οι ελληνικές αρχές πρέπει να εξακριβώσουν κατά πόσο τα σχόλια αυτά έχουν γίνει και να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες για να διασφαλίσουν ότι το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας τηρεί το νόμο και προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών», συνεχίζει η ανακοίνωση, τονίζοντας όμως πως η Διεθνής Αμνηστία δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα των ηχογραφήσεων.

Πηγή: Διεθνής Αμνηστία – ηχογράφηση από HotDoc


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v