Παγκόσμια συγκίνηση με πιστό σκύλο στην Βολιβία

Μια συγκινητική ιστορία έρχεται από την Βολιβία, με έναν πιστό σκύλο να επιστρέφει τα τελευταία πέντε χρόνια στο σημείο όπου σκοτώθηκε το αφεντικό του.
Παγκόσμια συγκίνηση με πιστό σκύλο στην Βολιβία
Οι κάτοικοι της πόλης Κοτσαμπάμπα της Βολιβίας τον φωνάζουν «Χάτσι» ή «Χάτσικο» από την ομώνυμη συγκινητική ταινία με τον ιαπωνικό σκύλο και τον Ρίτσαρντ Γκηρ. Όμως ο «Χάτσικο» της Βολιβίας είναι ένα ημίαιμο λυκόσκυλο το οποίο πριν από πέντε χρόνια έχασε το αφεντικό του σε ένα τραγικό δυστύχημα στη Λεωφόρο Παπά Παύλου.

Ο σκύλος αυτός τα τελευταία πέντε χρόνια επιστρέφει στη λεωφόρο περιμένοντας υπομονετικά το αφεντικό του, το οποίο παρασύρθηκε από ταξί ενώ οδηγούσε τη μηχανή του.

Όπως λένε καταστηματάρχες της περιοχής που γνωρίζουν καλά την ιστορία του σκύλου και του αφεντικού του, έχουν γίνει πολλές προσπάθειες από φιλόζωους να «υιοθετήσουν» τον «Χάτσι», όμως όλες πέφτουν στο κενό.

Το σκυλί καταλαβαίνει τις προθέσεις τους και τους αποφεύγει. Σαν να μη θέλει να αποκτήσει οποιοδήποτε άλλο αφεντικό, εκτός από το δικό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιστορία του σκύλου έχει γίνει σημαία στον αγώνα των φιλόζωων για έγκριση ενός νόμου που προστατεύει τα δικαιώματα των ζώων στη Βολιβία.

Ν.Γ.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v