Παράνομες σχέσεις: Διάσημοι απαγορευμένοι έρωτες

Η Marilyn και ο JKF, οι Brangelina, η Liz Taylor και ο Richard Barton και άλλα τέσσερα ζευγάρια που έμειναν στην Ιστορία για τους απαγορευμένους έρωτές τους.
Παράνομες σχέσεις: Διάσημοι απαγορευμένοι έρωτες
Οι λογοτέχνες σπάνε το κεφάλι τους για να σκαρφιστούν ιστορίες παράνομου έρωτα και πρωτάκουστων παράνομων ειδυλλίων για να βασίσουν πάνω τους τα μυθιστορήματά τους. Τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες όμως τις γράφει η ίδια η ζωή.

Ερωτικά τρίγωνα αλά… Οιδίποδα, παράνομες σχέσεις στην σκιά θρόνων ή προεδρικών θώκων, φλογερές σχέσεις στα μονοπάτια του Hollywood ή στις σελίδες της Ιστορίας αποδεικνύουν περίτρανα πως ο φτερωτός θεός φροντίζει να πετυχαίνει με τα βέλη του όχι μόνο τους χάρτινους ήρωες, αλλά και τους διασημότερους ανθρώπους του πλανήτη.

*JFK και Marilyn Monroe

Η ξανθιά σεξοβόμβα και ο πολλά υποσχόμενος Πρόεδρος. Αυτοί οι δύο Αμερικανοί που αποτέλεσαν τα «αγαπημένα παιδιά» της πατρίδας τους προκάλεσαν ψιθύρους. Και η πολυσυζητημένη αλλά μη στοιχειοθετημένη σχέση τους έμεινε στα κιτάπια της Ιστορίας μέσω αυτών των ψιθύρων, καθώς και οι δύο εμπλεκόμενοι χάθηκαν πρόωρα – ίσως όπως συμβαίνει με τους μεγαλύτερους έρωτες. Όλοι έβλεπαν την φαμίλια των Kennedy, με την Jackie και τα δύο τους παιδιά σαν την τέλεια οικογένεια, αλλά όλοι γνώριζαν επίσης πως ο Πρόεδρος είχε αδυναμία στο ωραίο φύλο, τόσο ώστε να μην αντισταθεί στην αιθέρια ύπαρξη που έκανε ένα διάλειμμα από το Hollywood για να του τραγουδήσει το "Happy Birthday" όπως δεν ερμηνεύτηκε ποτέ ξανά, έναν χρόνο πριν την δολοφονία του. Το ότι βρέθηκαν μαζί δεν αποδείχθηκε παρά στα ‘80s, όταν αποκαλύφθηκε πως είχαν περάσει παρέα ένα βράδυ στο Palm Springs τον Μάρτιο του 1962. Έκτοτε, σύμφωνα με πηγή από το κοντινό περιβάλλον του αδικοχαμένου Προέδρου, ο JFK έγινε εμμονή στην Μονρό – φήμες λένε μάλιστα πως η αυτοκτονία της τον Αύγουστο του ’62 δεν ήταν παρά μια δολοφονία σχεδιασμένη από τους ανθρώπους του Kennedy για να την αποτρέψουν από το να προκαλέσει σκάνδαλο.

*Woody Allen και Soon-Yi Previn

Στα όρια της αρχαιοελληνικής τραγωδίας και της ύβρης, η σχέση του αειθαλούς αμερικανού σκηνοθέτη με την Soon-Yi στις αρχές των ΄90s συντάραξε την κοινή γνώμη. Όχι μόνο γιατί ο Allen είχε φτιάξει ήδη μια μεγάλη οικογένεια με την Mia Farrow, αλλά επειδή η πέτρα του σκανδάλου ήταν η… υιοθετημένη κόρη της Farrow. Η τελευταία ανακάλυψε πως ο σύντροφός της είχε στην κατοχή του γυμνές φωτογραφίες της κόρης της, τον χώρισε και κέρδισε αργότερα την κηδεμονία των παιδιών τους. Ο Allen, από την άλλη, δεν πτοήθηκε: Το 1997 παντρέυτηκε την Soon-Yi, η οποία ήταν 35 χρόνια νεότερή του, και μάλιστα υιοθέτησαν με την σειρά τους δύο παιδιά.

*Brad Pitt και Angelina Jolie

Ο γόης του Hollywood ήταν ακόμη παντρεμένος με την Jennifer Aniston όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας του «Mr. and Mrs. Smith» το 2005. Ήταν η ταινία στην οποία η μοίρα τον ήθελε συμπρωταγωνιστή της Angelina Jolie, με την οποία στα πλατό ξέσπασε ένας σφοδρός έρωτας. Οι εκπρόσωποι του (νέου) ζευγαριού υποστηρίζουν πως ο Pitt δεν ενέδωσε σεξουαλικά σε καμία πράξη με την Jolie όσο ήταν ακόμη παντρεμένος, παρ’ ότι το Hollywood ήδη γνώριζε πως ο Pitt σχεδίαζε το μέλλον τους ως «Brangelina» όσο ακόμα η Aniston κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου.

*Arnold Schwarzenegger και Mildred Patricia Baena

Ο… εξολοθρευτής κυβερνήτης των ΗΠΑ φρόντισε να ζήσει το δικό του κινηματογραφικό ειδύλλιο στο ίδιο του το σπίτι, αφού πριν 16 περίπου χρόνια ενέδωσε στα κάλλη της καθαρίστριας του. Μάλιστα, την άφησε έγκυο την ίδια περίπου περίοδο που εγκυμονούσε και η νόμιμη σύζυγός του Maria Shriver. Η παράνομη σχέση και το παιδί του Άρνι έμειναν μυστικά μέχρι τον Μάιο του 2011, όταν το ζεύγος Schwarzenegger ανακοίνωσε την διάλυση του γάμου τους. Πάντως, φαίνεται πως η ανακοίνωση αυτή και οι σχετικές αποκαλύψεις έγιναν σε πολύ βολική στιγμή, αφού δηλαδή είχε λήξει η θητεία του ως Κυβερνήτη, ώστε να μην υπάρξουν νομικές συνέπειες. Λίγο αργότερα, ο γνωστός ηθοποιός σε τηλεοπτική συνέντευξη δήλωσε πως η παράνομη σχέση του ήταν το πιο ηλίθιο πράγμα που είχε κάνει στη ζωή του.

*Bill Clinton και Monica Lewinsky

Άλλος ένας… μπερμπάντης πρόεδρος φρόντισε να ταρακουνήσει τον Λευκό Οίκο στα τέλη των ‘90s, όταν και αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο Λεβίνσκι με τις γνωστές πιπεράτες λεπτομέρειες περί λεκέδων σε φορέματα και ανορθόδοξης χρήσης πούρων. Η αρχική άρνηση του Clinton έκανε ακόμη πιο ενδιαφέρον το σκάνδαλο, που οδήγησε τελικά σε ακροάσεις και δημόσια κατηγορητήρια του Προέδρου, ο οποίος αναγκάστηκε να παραδεχθεί τις αταξίες του στο οβάλ γραφείο. Στο μεταξύ, η πρώτη κυρία Hilary Clinton, εξελισσόταν σε σύμβολο συζυγικής υπομονής και συγχώρεσης, την οποία και εξαργύρωσε με μια πολιτική καριέρα που, σε αντίθεση με του «αμαρτωλού» της συζύγου, ακόμη καλά κρατεί.

*Elizabeth Taylor και… σία

Αν το ένα πράγμα για το οποίο φημιζόταν ήταν τα σμαραγδένια μάτια της, το άλλο ήταν η θυελλώδης ερωτική της ζωή. Στην τελευταία, κατάφερε να «στριμώξει» οκτώ γάμους, στο μεσοδιάστημα των οποίων φρόντιζε να εξασφαλίζει τον επόμενο σύζυγο. Συγκεκριμένα, όταν πέθανε ο τρίτος της σύζυγος, Mike Todd, εκείνη διατηρούσε σχέση με τον φίλο του, Eddie Fisher, που έσπευσε να την παρηγορήσει, παρ’ ότι ακόμη παντρεμένος με την Debbie Reynolds. Η Taylor τελικά παντρεύτηκε τον Fisher, ενώ η Reynolds όχι μόνο την συγχώρεσε αλλά την ψήφισε και για το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για το «Butterfield 8». Κι όμως, ο γάμος της με τον Eddie Fisher δεν άργησε να πάρει την κατιούσα, αφού εκείνη γνώρισε σε γυρίσματα ταινίας τον Richard Burton, ο οποίος ήταν επίσης παντρεμένος. Το σκάνδαλο στα ‘60s ήταν τέτοιο που μέχρι και το Βατικανό αφόρισε τους δύο «παράνομους» εραστές. Όταν αργότερα η Taylor ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για την άστατη ερωτική ζωή και το πλήθος των σχέσεών της, εκείνη απάντησε αφοπλιστικά: «Δεν ξέρω χρυσό μου, απλά μου ‘ρχεται».

*Ερρίκος Η’ και αδελφές Μπολέιν

Βρισκόμαστε στην Αγγλία του 16ου αιώνα, όταν στον θρόνο βρίσκεται ο Ερρίκος ο Η’, με την Αικατερίνη της Αραγωνίας στο πλάι του ως Βασίλισσα. Σύμφωνα με τα… ήθη της εποχής όμως, ο βασιλιάς είχε και τακτική ερωμένη, την Μαρία Μπολέιν, το ειδύλλιο με την οποία κράτησε αρκετά χρόνια. Μέχρι που στην αυλή του παλατιού εμφανίστηκε η αδελφή της τελευταίας, η Ανν, την οποία ο Ερρίκος ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα. Τόσο, ώστε να γίνει η μόνη γυναίκα στην οποία έστειλε ερωτικές επιστολές, δεκαεπτά στον αριθμό. Εκείνη δεν δεχόταν να γίνει ερωμένη του, παρά μόνο αν την παντρευτεί με κάθε τιμή. Εκείνος δέχτηκε τους όρους της, όχι μόνο επειδή την είχε ερωτευτεί, αλλά και επειδή η Αικατερίνη δεν μπόρεσε να του χαρίσει τον αρσενικό διάδοχο που επιθυμούσε. Βέβαια, φρόντισε πριν τον γάμο να χρίσει την Ανν μαρκησία του Πέμπροκ και γέμισε το δωμάτιό της με φορέματα, γούνες, κοσμήματα και πολλούς υπηρέτες. Η Ανν τελικά έγινε η μητέρα της μετέπειτα βασίλισσας της Αγγλίας, Ελισάβετ Α’. Η σχέση της με τον Ερρίκο μάλιστα αποτέλεσε μέρος των εξελίξεων στην περιοχή της Βρετανίας, που ονομάστηκαν Αγγλική Μεταρρύθμιση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v