Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης: Στο παγκόσμιο top 5!

Στα πέντε καλύτερα εστιατόρια μουσείων του κόσμου κατέταξε η κορυφαία καναδική εφημερίδα Toronto Star το εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης.
Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης: Στο παγκόσμιο top 5!
Άλλη μια διεθνή διάκριση απέσπασε το Μουσείο της Ακρόπολης, αλλά αυτή τη φορά όχι για τα εκθέματα ή τις δράσεις του, αλλά για το εστιατόριό του. Η κορυφαία καναδική εφημερίδα Toronto Star σε πρόσφατο αφιέρωμά της κατέταξε το εστιατόριο του αθηναϊκού μουσείου στην πέμπτη θέση των καλύτερων εστιατορίων σε μουσεία από όλο τον πλανήτη.

«Οι περισσότεροι ταξιδιώτες στην Ελλάδα υπολογίζουν πως θα επισκεφθούν αρχαιολογικά ευρήματα. Μπορούν ωστόσο να τα θαυμάσουν όσο απολαμβάνουν ένα νόστιμο γεύμα; Το Μουσείο της Ακρόπολης απέχει μόλις 300 μέτρα από την ίδια την Ακρόπολη, πάνω στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, της κεντρικής οδού για να εξερευνήσει κανείς τους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης. Αυτή η βολική τοποθεσία καθιστά την περιοχή ιδανική για να τσιμπήσεις κάτι μετά από μία κουραστική μέρα εξερεύνησης», αναφέρει το δημοσίευμα.

Η καναδική εφημερίδα εκθειάζει το εστιατόριο του μουσείου για την πανοραμική, ανεμπόδιστη θέα προς την Ακρόπολη αλλά και για το μενού του, που περιλαμβάνει ζεστά πιάτα βασισμένα σε παραδοσιακές ελληνικές λιχουδιές.

Τα υπόλοιπα μουσεία της λίστας είναι τα εξής: Στην πρώτη θέση βρίσκεται το εστιατόριο/café του Musée d’Orsay στο Παρίσι, στην δεύτερη το εστιατόριο The Modern του νεοϋορκέζικου MoMA, στην τρίτη το Collections Café στο Chihuly Garden and Glass του Seattle και στην τέταρτη θέση το Ray’s and Stark Bar στο Μουσείο Τέχνης του Los Angeles County.

Δείτε το πλήρες δημοσίευμα εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v