«Πρεμιέρα» για τον πρώτο βυθιζόμενο κάδο στην Αθήνα

Σήμερα, Παρασκευή, στην πλατεία του Αγίου Θωμά στο Γουδί θα εγκατασταθεί ο πρώτος βυθιζόμενος κάδος στην Αθήνα. Θα ακολουθήσουν άλλοι 19.
«Πρεμιέρα» για τον πρώτο βυθιζόμενο κάδο στην Αθήνα
Εγκαινιάζεται σήμερα, Παρασκευή, ο πρώτος βυθιζόμενος κάδος εν Αθήναις. Ο κάδος θα τοποθετηθεί στην πλατεία του Αγίου Θωμά στο Γουδί και θα είναι ένας από τους συνολικά είκοσι οι οποίοι θα τοποθετηθούν στον Δήμο Αθηναίων.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, ο κάδος μεγέθους έξι τετραγωνικών μέτρων θα εξυπηρετεί δύο νοσοκομεία, το Λαϊκό και το Παίδων και θα βρίσκεται σε βάθος τριάμισι μέτρων από το πεζοδρόμιο. Το μοναδικό ορατό σημείο του θα είναι η είσοδος για την εναπόθεση των σκουπιδιών, ενώ υπολογίζεται ότι χωράει 20 κυβικά μέτρα συμπιεσμένα σκουπίδια.

Στα θετικά των βυθιζόμενων κάδων, συγκαταλέγεται το γεγονός ότι διασφαλίζουν την καθαριότητα χωρίς δυσοσμία, σε σημεία όπου συσσωρεύονται μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων. Όσον αφορά την αποκομιδή, αυτή γίνεται μέσω ενός συστήματος απομακρυσμένο ελέγχου πληρότητας, το οποίο και ενημερώνει την εκάστοτε υπηρεσία καθαριότητας.

Η τοποθέτηση των κάδων θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο, σε σημεία όπου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση απορριμμάτων, όπως για παράδειγμα στη Λεωφόρο Μεσογείων και Βασιλίσσης Σοφίας στον Πύργο Αθηνών, στην Πλατεία Κουμουνδούρου, στην οδό Αιγινήτου και Σισίνη και στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και Βουτάδων.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v