Ο Μπουτάρης «καρφώνει» στο γερμανικό ΥΠΕΞ τον Φούχτελ

Τη δυσαρέσκειά του για την πρωτοβουλία της ελληνογερμανικής συνεργασίας εξέφρασε ο Γιάννης Μπουτάρης με τρισέλιδη επιστολή του. Διαβάστε τι αναφέρει για Φούχτελ.
Ο Μπουτάρης «καρφώνει» στο γερμανικό ΥΠΕΞ τον Φούχτελ
Οι συχνές επισκέψεις του εντεταλμένου της ελληνογερμανικής συνέλευσης Χαινς Φούχτελ στη Θεσσαλονίκη δεν είναι κάτι που βλέπει με καλό μάτι ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας Γιάννης Μπουτάρης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Βηματοδότη», ο Γιάννης Μπουτάρης έστειλε τρισέλιδη επιστολή στον κ. Φούχτελ, στο γερμανικό και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και προς το υπουργείο Εσωτερικών, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια και την ανησυχία του για την αδυναμία αξιοποίησης της πρωτοβουλίας για την ελληνογερμανική συνεργασία.

Όπως φέρεται να αναφέρει στην επιστολή ο δήμαρχος, ο κ. Φούχτελ δεν κάνει τίποτα άλλο από βόλτες στη χώρα μας, μαθαίνει από κρασιά και φαγητό («έχει γίνει λάτρης της ρετσίνας και του χταποδιού), προσπαθεί να μάθει μερικές ελληνικές λέξεις (όπως το «τάκα-τάκα»), αλλά στην πραγματικότητα δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό. Σε συνέχεια της επιστολής, ο κ. Μπουτάρης καταγγέλλει ανοικτά τον κ. Φούχτελ ότι διοργανώνει περιοδείες μουσικών συγκροτημάτων, τον κατηγορεί για σπατάλη δημοσίου χρήματος, για χωρίς λόγο τραπεζώματα και για ανούσιες δράσεις.

Το ακόμα πιο αστείο στην υπόθεση, είναι ότι ο κ. Φούχτελ, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, θεωρεί… φίλο του τον κ. Μπουτάρη. Πιθανότατα μετά από αυτές τις δηλώσεις να αναθεωρήσει (ή να κόψει το φαγητό έξω).

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v