Τα ενοίκια στις πιο hot περιοχές της Αθήνας

Κολωνάκι, Πετράλωνα, Κηφισιά, Πετράλωνα, Εξάρχεια. Πόσο κοστίζουν σήμερα τα ενοίκια στις πιο δημοφιλείς περιοχές της Αθήνας και των προαστίων της;
Τα ενοίκια στις πιο hot περιοχές της Αθήνας
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Τι κάνει μια περιοχή δημοφιλή για να νοικιάσει κάποιος σπίτι; Όπως λένε άνθρωποι της κτηματομεσιτικής αγοράς, οι παράγοντες που εξετάζει σοβαρά κάποιος αυτήν την περίοδο είναι κατά κύριο λόγο το πόσο κοντά είναι το διαμέρισμα στα μέσα συγκοινωνίας (Μετρό, ΗΣΑΠ) και στον εργασιακό του χώρο, η ύπαρξη χώρου στάθμευσης καθώς και η εγγύτητά του σε αγορές και διασκέδαση.

«Οι τιμές έχουν παγιωθεί τα τελευταία χρόνια, από τη στιγμή που αρκετές περιοχές πλέον έχουν αρκετά κοντά τους σταθμούς του μετρό. Γι’ αυτό και η ζήτηση σε αυτές τις περιοχές είναι αυξημένη. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν φαίνεται να έχουν επηρεαστεί οι τιμές, οι οποίες εξακολουθούν να έχουν πτωτική πορεία» παρατηρεί ο κ. Δημήτρης Καυκαλέτος από την Aspis Real Estate.

Αν λάβουμε υπόψη μας όλα τα παραπάνω, τότε μπορούμε εύκολα να βρούμε αρκετές περιοχές της Αθήνας οι οποίες αυτή τη στιγμή μονοπωλούν το ενδιαφέρον των υποψήφιων ενοικιαστών. Συγκεντρώσαμε λοιπόν μερικές από τις πιο δημοφιλείς αυτήν την περίοδο, ρωτήσαμε και, εν τέλει, μάθαμε τι «παίζει» με τα ενοίκια σε αυτές.

Χαλάνδρι

Τι έχει κοντά: Αναμφίβολα η ταχύτερα ανερχόμενη πιάτσα της ευρύτερης 'Αθήνας', το Χαλάνδρι με τον ερχομό του μετρό πριν από μερικά χρόνια αλλά και την δυνατή του αγορά εξελίχθηκε εύκολα σε «μέρος για να μείνεις». Δύο σταθμούς του μετρό, πεζόδρομους για πάσης φύσεως αγορές, μπαράκια – σημεία αναφοράς για την διασκέδαση στα Βόρεια Προάστια και αρκετό πράσινο.

Περισσότερα για τα highlights του Χαλανδρίου εδώ.

Τιμές ενοικίων: Για ένα τριάρι 80 τετραγωνικών 15ετίας με παρκινγκ η μέση τιμή ενοικίασης ανέρχεται στα 400€ ανά μήνα. Για ένα τριάρι 100 τετραγωνικών η τιμή ανέρχεται στα 500€. Σημειώστε ότι οι ίδιες μέσες τιμές ισχύουν για τις περιοχές των Μελισσιών, του Αμαρουσίου και της Πεύκης.

Εξάρχεια

Τι έχει κοντά: Με απλά λόγια πιο κέντρο… δε γίνεται. Σταθμοί του Μετρό σε Πανεπιστήμιο, τρένο και μετρό στην Ομόνοια, θέατρα, τον πιο κεντρικό δρόμο της πόλης (Πανεπιστημίου) και δεκάδες εναλλακτικά μπαράκια και στέκια που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τιμές ενοικίων: Αν εξαιρέσουμε τα μισθώματα για την περιοχή που είναι δίπλα στον λόφο του Στρέφη και αφορά διαμερίσματα με θέα, στα Εξάρχεια βρίσκει κανείς εύκολα ένα τριάρι με πάρκινγκ με 400€ και χωρίς πάρκινγκ με 350€.

Δείτε τα αγαπημένα spots των Εξαρχείων εδώ.

Αμπελόκηποι

Τι έχει κοντά: Στρατηγικής σημασίας περιοχή, με την πιάτσα της Πανόρμου να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής και τον σταθμό του Μετρό σε απόσταση… δεύτερης αναπνοής.

Δείτε τα κορυφαία στέκια της Πανόρμου εδώ.

Τιμές ενοικίων: Κοντά στο μετρό θα βρείτε κατά κύριο λόγω ακίνητα 40ετίας και πάνω, καθώς αυτές οι γειτονιές χτίστηκαν τις δεκαετίες '60 και '70. Κατά μέσο όρο οι τιμές είναι ίδιες με αυτές των Εξαρχείων, δηλαδή περίπου 400€.

Πετράλωνα

Τι έχει κοντά: Ηλεκτρικό, δεκάδες μπαράκια και μεζεδοπωλεία τα οποία άνοιξαν τα τελευταία τρία χρόνια με το μεγάλο «μπαμ» στην νυχτερινή ζωή μιας από τις πιο παλιές γειτονιές της Αθήνας.

Δείτε εδώ εικόνες, γεύσεις και μουσικές από τα Πετράλωνα.

Τιμές ενοικίων: Μια μέση τιμή για την περιοχή είναι 350€ για ένα τριάρι χωρίς πάρκινγκ. Στα κάτω Πετράλωνα, η τιμή διαμορφώνεται στα 400€.

Θησείο

Τι έχει κοντά: Τα πάντα. Από πλούσια αγορά, μέχρι κλασικά μπαράκια, μεζεδοπωλεία, Ηλεκτρικό και την… Ακρόπολη.

Δείτε εδώ τις περιπλανήσεις μας στο Θησείο.

Τιμές ενοικίων: Οι τιμές των ακινήτων στο Θησείο είναι ακριβότερες από τις πιο κεντρικές περιοχές της Αθήνας, όμως και πάλι οι τιμές είναι αρκετά πεσμένες. Ενδεικτικά για ένα διαμέρισμα μεγάλης παλαιότητας των 80 τετραγωνικών το ενοίκιο ανέρχεται στα 450€. Για ένα διαμέρισμα 100 τετραγωνικών, η τιμή διαμορφώνεται στα 500€.

Κολωνάκι

Τι έχει κοντά: Το Μετρό (Ευαγγελισμός), μια από τις μεγαλύτερες αγορές της πόλης, την πανέμορφη πλατεία Κολωνακίου και αρκετά μπαρο-στέκια για κοσμοπολίτικο καφέ και cocktails στην σκιά του Λυκαβηττού.

Δείτε σε παλαιότερο άρθρο την έξοδό μας στην πλατεία Δεξαμενής και στα μπαράκια κοντά στην κεντρική πλατεία του Κολωνακίου.

Τιμές ενοικίων: Οι τιμές έχουν πέσει κατακόρυφα στην συγκεκριμένη περιοχή, κυρίως λόγω παλαιότητας των κτιρίων τα περισσότερα από τα οποία χτίστηκαν στα 60s. Ενδεικτικά, αν πριν από τρία χρόνια ένα καλό διαμέρισμα εκατό τετραγωνικών στο Κολωνάκι είχε τιμή ενοικίου 1600€, σήμερα μπορούμε να βρούμε το ίδιο διαμέρισμα με 600€, μπορεί και με λιγότερο. Για ένα αξιοπρεπές διαμέρισμα 80 τετραγωνικών αρκετά κοντά στο μετρό, η τιμή ενοικίου κατά μέσο όρο ανέρχεται στα 450 με 500€. Για ένα διαμέρισμα 100 τετραγωνικών, οι τιμές "παίζουν" στα 600 με 650€.

Κηφισιά

Τι έχει κοντά: Μεγάλη (και τσουχτερή) αγορά, το ιστορικό τέρμα του σιδηρόδρομου επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη, εστιατόρια και μπαράκια για κάθε γούστο με αρκετά από αυτά να έχουν ανοίξει τα τελευταία δύο χρόνια και ένα πανέμορφο άλσος για βόλτες όσο ο καιρός το επιτρέπει.

Τιμές ενοικίων: Ακόμα μια «ακριβή» περιοχή, μετά το Κολωνάκι, στην οποία τα ενοίκια παρουσιάζουν ολική… καθίζηση. Ενδεικτικά, μπορείτε να βρείτε διαμέρισμα 100 τετραγωνικών με πάρκινγκ με 450€ δίπλα στο τρένο, και στα σύνορα με την Πολιτεία με 530€. Για ένα διαμέρισμα 100 τετραγωνικών, στο κέντρο της Κηφισιάς, η τιμή ανέρχεται στα 650€.

* Ευχαριστούμε την Aspis Real Estate και την RE/MAX New Deal για τις πληροφορίες.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v