Η Αθηνά Ωνάση κατηγορείται για κατάχρηση δημοσίου χρήματος

Κατηγορίες για κατάχρηση δημοσίου χρήματος περιλαμβάνουν οι νέες περιπέτειες της Αθηνάς Ωνάση, που πιθανότατα θα λογοδοτήσει στην βραζιλιάνικη δικαιοσύνη.
Η Αθηνά Ωνάση κατηγορείται για κατάχρηση δημοσίου χρήματος
Μαζί με τις μυθικές κληρονομιές, έρχονται και μυθικά… προβλήματα. Το επιβεβαιώνει η Αθηνά Ωνάση – Ρουσέλ, οι νέες περιπέτειες της οποίας περιλαμβάνουν κατηγορίες για κατάχρηση δημοσίου χρήματος.

Συγκεκριμένα, το όνομά της εμπλέκεται σε δύο αγωγές κατάχρησης δημόσιου χρήματος στην Βραζιλία, σε μια υπόθεση που πιθανότατα ο εισαγγελέας θα παραπέμψει σε άμεση δίκη. Αν συμβεί αυτό, η χρυσή κληρονόμος της περιουσίας του Αριστοτέλη Ωνάση θα κληθεί να λογοδοτήσει ενώπιον της βραζιλιάνικης δικαιοσύνης σχετικά με το πώς διαχειρίστηκε κρατικά κονδύλια ύψους 3,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Το συγκεκριμένο ποσό έλαβε τμηματικά η Αθηνά Ωνάση τις χρονιές 2009, 2010 και 2011 για τους ετήσιους αγώνες Athina Onassis Horse Show που διοργανώνονται στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Οι δύο αγωγές του δημοσίου στρέφονται εναντίον κυβερνητικών στελεχών της Βραζιλίας, όπως ο δήμαρχος του Ρίο, Eduardo Paes, ο γενικός γραμματέας Τουρισμού, Antonio P. Figueira de Mello, στελέχη γνωστών ΜΚΟ, ο πρώην γ.γ. Αθλητισμού, ο γ.γ. Προσωπικού, όλοι τους εμπλεκόμενοι στις δραστηριότητες της ΜΚΟ Superar και του δημοτικού οργανισμού Riotur, που δέχονται τα πυρά του δημοσίου.

Πηγή: Ημερησία

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v