Το μπλακάουτ της Σαντορίνης κάνει τον γύρο του κόσμου

Για δείπνα με κεριά και ζεστές μπύρες μιλούν τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων, σχολιάζοντας το μπλακάουτ που βύθισε τη Σαντορίνη στο σκοτάδι.
Το μπλακάουτ της Σαντορίνης κάνει τον γύρο του κόσμου
Το μπλακάουτ που βύθισε όλη τη Σαντορίνη στο σκοτάδι χτες, εξαιτίας της πυρκαγιάς που προκλήθηκε στον υποσταθμό της ΔΕΗ, έκανε τον γύρο του κόσμου εν μία νυκτί. Τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων μιλούν για… δείπνο με κεριά και ζεστές μπύρες, σε έναν από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου.

Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι ένας από τους κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ελλάδα βυθίστηκε στο σκοτάδι. «Το νησί δεν έχει ρεύμα. Ξέσπασε φωτιά το μεσημέρι στον υποσταθμό των Φηρών», δήλωσε στο πρακτορείο πηγή της ΔΕΗ. Παρέθεσε ακόμη τη δήλωση του δημάρχου του νησιού ότι γεννήτριες θα έφταναν στο νησί τα μεσάνυχτα της Τρίτης. «Η Σαντορίνη είναι γνωστή για τα υπέροχα ηλιοβασιλέματά της και τα εκπληκτικής ομορφιάς χωριά, χτισμένα στους βράχους, και αποτελεί έναν προορισμό που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο», σχολιάζει το πρακτορείο.

Το Associated Press έγραψε ότι «οι επισκέπτες στη Σαντορίνη δειπνούν με κεριά και ζεστή μπύρα μετά την διακοπή ρεύματος που προκλήθηκε από φωτιά σε υποσταθμό παροχής στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου».

Η «Φωτιά στη Σαντορίνη αφήνει τους τουρίστες χωρίς ρεύμα» γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian, ενώ στο μπλακάουτ αναφέρθηκαν επίσης η Huffington Post, Washington Post και το Fox News.

«Το νησί της Σαντορίνης, ένας από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς της Ελλάδας, χτυπήθηκε την Τρίτη από μια σαρωτική έλλειψη ενέργειας, ύστερα από πυρκαγιά στο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας του νησιού. Το νησί είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς ξέσπασε πυρκαγιά το μεσημέρι στη μονάδα παραγωγής ενέργειας στην πρωτεύουσα του νησιού τα Φηρά», ανέφερε το γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, France24.

To ιταλικό πρακτορείο RaiNews έκανε λόγο για ταλαιπωρία των επισκεπτών του νησιού, που διανύει την πιο έντονη τουριστική περίοδό του, ενώ επισήμανε πως η ΔΕΗ πρόκειται να αποστείλει άμεσα γεννήτριες ώστε να ενισχυθεί το σύστημα ηλεκτροδότησης.

Πηγή: Έθνος
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v