Το σουβλάκι νικάει την κρίση!

Το δημοφιλές «εθνικό» fast food γνωρίζει νέα άνθιση ελέω κρίσης. Τα περισσότερα νέα φαγάδικα που άνοιξαν τα τελευταία χρόνια στη χώρα, ήταν σουβλατζίδικα!
Το σουβλάκι νικάει την κρίση!
«Πιάσε ένα γύρο τυλιχτό απ’ όλα, χωρίς κρεμμύδι!». Η λαχταριστή γοητεία του πατροπαράδοτου εδέσματος, παρά την οικονομική κρίση παραμένει... αδάγκωτη και οι ιδιοκτήτες των αντίστοιχων μαγαζιών, χωρίς να τρίβουν τα χέρια τους από τα κέρδη, βλέπουν τα ψητοπωλεία τους να επιβιώνουν σε δύσκολους καιρούς. 

Σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων η κακή οικονομική συγκυρία βοήθησε το σουβλάκι να παραμείνει εντός της διατροφικής γκάμας των Ελλήνων, καθώς το φθηνότερο γεύμα που μπορέι κανε΄ςι να φάει "απ'έξω". 

Ενδεικτικά, το 2011 άνοιγαν πάνω από δύο σουβλατζίδικα τη μέρα σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, εκείνη τη χρονιά συστάθηκαν 776 επιχειρήσεις του είδους. Την ίδια χρονιά όλα τα υπόλοιπα εστιατόρια που άνοιξαν (εστιατόρια σε ξενοδοχεία, ταβέρνες, ψαροταβέρνες κτλ.) ήταν 734. Τα δύο τελευταία χρόνια το κύμα μετριάστηκε, με 198 νέα ψητοπωλεία να εγγράφονται το 2012 στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο και άλλα 105 φέτος.

Τα σουβλατζίδικα που παρέμειναν ανοιχτά και συνεχίζουν να έχουν κέρδη εν μέσω κρίσης είναι αυτά που κατάφεραν να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές, να απορροφήσουν το ΦΠΑ, αλλά και να παρέχουν ποιοτικά υλικά στους πελάτες.

Τα καλύτερα πιτόγυρα στην Αθήνα περιμένουν όσους δεν είνα ταγμένοι στην υγιεινή διατροφή ή όσους θέλουν να κάνουν τη μικρότερη δυνατή παρασπονδία- αφού μην ξεχνάμε ότι το σουβλάκι, εκτός από το φθηνότερο "βρώμικό φαγητό" είναι και αυτό με τις λιγότερες θερμίδες.

Δείτε εδώ την λίστα με τα αγαπημένα μας σουβλατζίδικα
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v