Αποφυλακίζεται ο Κώστας Σακκάς

Το Συμβούλιο των Εφετών αποφάσισε την αποφυλάκιση του απεργού πείνας Κώστα Σακκά, με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση. Μάθετε τις εξελίξεις.
Αποφυλακίζεται ο Κώστας Σακκάς
Την αποφυλάκιση του απεργού πείνας, Κώστα Σακκά, αποφάσισε την Πέμπτη το Συμβούλιο Εφετών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η προσωρινή κράτηση μετατρέπεται πιθανότατα σε περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση ύψους 30.000€.

Ήδη, τα social media έχουν κατακλυστεί από πανηγυρικά tweets υπό το hashtag #sakkas_is_free. Μετά από 37 ημέρες απεργίας πείνας, κατά τις οποίες ο Κώστα Σακκάς έχασε πάνω από 13 κιλά και η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί σε ανησυχητικό βαθμό, φαίνεται πως το Συμβούλιο των Εφετών αποφάσισε να αναιρέσει την απόφασή του για εξάμηνη παράταση της προφυλάκισής του.

Ο αναρχικός Κώστας Σακκάς είχε προφυλακιστεί εδώ και 31 μήνες, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, κατηγορία την οποία ο ίδιος αρνείται. Την τελευταία εβδομάδα, οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας είχαν "ανάψει", εν μέσω αντιδράσεων για την συνταγματικότητα της κράτησης για παραπάνω από 30 μήνες, χωρίς να υπάρξει εκδίκαση της υπόθεσης.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v