36η ημέρα απεργίας πείνας για τον Κώστα Σακκά

Ο Κώστας Σακκάς συμπλήρωσε 36 ημέρες απεργίας πείνας, ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα στην απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για πιθανή αποφυλάκιση.
36η ημέρα απεργίας πείνας για τον Κώστα Σακκά
Το κύμα συμπαράστασης προς τον αναρχικό Κώστα Σακκά μεγαλώνει συνεχώς, ενώ ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στην Συνωμοσία των Πυρήνων της φωτιάς έχει συμπληρώσει την 36η ημέρα απεργίας πείνας.

Ο Κώστας Σακκάς έχει ήδη συμπληρώσει τους 30 μήνες προφυλάκισης, που είναι και το ανώτατο συνταγματικό όριο για παραμονή σε φυλακή χωρίς να έχει υπάρξει εκδίκαση της υπόθεσης. Ο απεργός πείνας διεκδικεί την αποφυλάκισή του, αφού μετά το πέρας των 30 μηνών, το Συμβούλιο των Εφετών αποφάσισε να παρατείνει για άλλο ένα εξάμηνο την προφυλάκισή του.

Ο απεργός πείνας έχει ήδη χάσει πάνω από 13 κιλά, ενώ οι γιατροί εκφράζουν την ανησυχία τους για την ζωή του. Το βλέμμα όλων πια είναι στραμμένο στην απόφαση του δικαστικού συμβουλίου επί του αιτήματος για αποφυλάκισή του, που αναμένεται να ληφθεί πιθανότατα την Τρίτη, καθώς χθες, Δευτέρα, δεν ελήφθη απόφαση.

Παράλληλα, το κίνημα #free_sakkas στα social media γιγαντώνεται, ενώ χθες σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες κινητοποιήσεις υποστήριξης. Μεταξύ αυτών, η ΚΕΔΔΕ (Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας), που ανέλαβε και την πρωτοβουλία για την άμεση αποφυλάκισή του, πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, την ανησυχία της εξέφρασε με ανακοίνωση και η Διεθνής Αμνηστία, αναφέροντας πως «για τη συμμόρφωση με την προϋπόθεση της νομιμότητας, η στέρηση της ελευθερίας πρέπει, μεταξύ άλλων, να γίνεται “σύμφωνα με διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο”, η οποία περιλαμβάνει τους ουσιαστικούς και δικονομικούς κανόνες του εθνικού δικαίου», ενώ την επιθυμία να επισκεφθούν τον απεργό πείνας στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου νοσηλεύεται, εξέφρασαν και οι Γιατροί του Κόσμου.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v