Η φωτογραφία από την Κωνσταντινούπολη που έγινε σύμβολο

Η φωτογραφία της γυναίκας με το κόκκινο φόρεμα έγινε σύμβολο της εξέγερσης στην Κωνσταντινούπολη, και της γυναικείας διαμαρτυρίας.
Η φωτογραφία από την Κωνσταντινούπολη που έγινε σύμβολο
Φορά το κόκκινο βαμβακερό της καλοκαιρινό φόρεμα, το περιδέραιο και την λευκή τσάντα της, σαν να πηγαίνει βόλτα για καφέ. Μόνο που αντί για καφέ, ένας αστυνομικός σε απόσταση αναπνοής την κερνά… δακρυγόνο, στρέφοντας τη μάνικα κατευθείαν στο πρόσωπό της.

Αυτό ακριβώς το στιγμιότυπο αποτύπωσε ο φακός του Reuters, το οποίο έκανε τον γύρο του κόσμου και έκανε την κοπέλα με το κόκκινο φόρεμα σύμβολο της διαμαρτυρίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Αυτή η φωτογραφία αποτυπώνει όλη την ουσία αυτής της διαμαρτυρίας», δήλωσε ένας από τους φοιτητές στην περιοχή Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης. «Είναι η βία της αστυνομίας εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών, ανθρώπων που απλώς προσπαθούν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και όσα πιστεύουν», συμπλήρωσε.

Η εικόνα της κοπέλας μοιάζει να έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα υποστήριξε δημόσια ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, ότι δηλαδή «οι συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις πηγαίνουν χέρι-χέρι με την τρομοκρατία». Παράλληλα, η κοπέλα έχει γίνει σύμβολο και όσων εναντιώνονται στην μεγαλύτερη διάδοση της μουσουλμανικής μαντίλας, την οποία επιχειρεί η τουρκική κυβέρνηση.

Πηγή: Times of India 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v