Game of Thrones: Η μεγάλη επιστροφή και οι Έλληνες fans

Περιμένοντας με αγωνία την πρεμιέρα της τρίτης σεζόν, μιλάμε με το ελληνικό fan club του Game of Thrones για δράκους, οίκους, events και νάνους.
Game of Thrones: Η μεγάλη επιστροφή και οι Έλληνες fans
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ρεαλισμός, ανατροπές, μίση, ίντριγκες, εντυπωσιακή σκηνοθεσία, ακόμα πιο εντυπωσιακά εφέ, επίπεδο παραγωγής από άλλον… κόσμο (Westeros), μπόλικο σεξ και βία και υποδειγματική ανάπτυξη χαρακτήρων. Το Game of Thrones δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις (οι… αμόρφωτοι κλικ εδώ). Η φανταστική – κυριολεκτικά και μεταφορικά – σειρά του HBO έκλεισε ήδη δύο άκρως πετυχημένες σεζόν, ενώ η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα του τρίτου κύκλου (Κυριακή 31 Μαρτίου στην Αμερική, Τρίτη 2 Απριλίου στην Ελλάδα από την Nova) φτάνει στα «τελευταία της».

Από fans για fans

Το Game of Thrones σε χρόνο DT απέκτησε φανατικούς οπαδούς και στην Ελλάδα, επομένως η δημιουργία ενός «εγχώριου» fan club (και τις αντίστοιχης ιστοσελίδας του) ήταν θέμα χρόνου. Έτσι λοιπόν, από τις 8 Δεκεμβρίου του 2011 οι Έλληνες fans της σειράς έχουν ένα διαδικτυακό σημείο συνάντησης.

«Υπεύθυνοι» για αυτό, ο Στέφανος Σαπλαούρας, παιδί της πατρίδας τώρα, η Δήμητρα Κατωπόδη, διακοσμήτρια και ο Βασίλης Θεοδωρόπουλος, τεχνικός υπολογιστών, τρία νέα παιδιά τα οποία ενωμένα από την αγάπη τους για την σειρά έφτιαξαν ένα άκρως ενδιαφέρον και ενημερωτικό blog-site.


«Η ιστορία ξεκίνησε από τον Στέφανο τον Δεκέμβρη του 2011, αρχικά ως blog και μετά σαν ιστοσελίδα. Ο ίδιος έβγαλε ανακοίνωση στο blog ψάχνοντας συντάκτες και ανταποκριθήκαμε εγώ με τον Βασίλη, με τον οποίο είμαστε και κουμπάροι», λέει η Δήμητρα.

«Η ροή των θεμάτων όταν παίζεται η σειρά είναι μεγάλη. Καθημερινά νέα, συνεντεύξεις, περιλήψεις που βγαίνουν μετά την προβολή της, αλλά και αυτούσια κείμενα δικά μας. Για παράδειγμα έχουμε γράψει για την ενδοοικογενειακή βία στον Μεσαίωνα, έχουμε αναλύσει τον κάθε οίκο και την προϊστορία του, έχουμε αφιέρωμα στις τοποθεσίες όπου διαδραματίζονται τα γεγονότα της σειράς, είναι πάρα πολλά που δεν φαίνονται με μια πρώτη ματιά», προσθέτει.

Η Δήμητρα ασχολείται κατά κύριο λόγο με τις μεταφράσεις και την σύνταξη άρθρων, ενώ ο Βασίλης και ο Στέφανος «σκανάρουν» το internet για να βρουν οτιδήποτε μπορεί να ενδιαφέρει τους επισκέπτες. «Η συνεννόηση μεταξύ μας είναι σε καθημερινή βάση, ‘πάρε εσύ αυτό, εγώ εκείνο’, έχουμε άριστη συνεργασία. Όταν ξεκινήσαμε την σειρά δεν την ήξερε πολύς κόσμος, μετά από δύο χρόνια σχεδόν όμως, οι προβολές είναι απίστευτες, γι’ αυτό και η ροή των θεμάτων είναι τόσο μεγάλη», λέει η ίδια.

Η μεγάλη… αναμονή και η τρίτη σεζόν

Το διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ του τέλους της δεύτερης σεζόν και της αναμενόμενης πρεμιέρας της τρίτης ήταν σίγουρα σημαντικό. Για την ακρίβεια, τεράστιο. «Μας ‘πόνεσε’ η αναμονή όμως δεν μας απογοήτευσε, μάλλον μας πώρωσε περισσότερο», παραδέχεται η Δήμητρα, « σε αυτό έβαλε και το χεράκι του το HBO, το οποίο σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κανάλια δεν δημοσίευσε ούτε φωτογραφίες, ούτε τι γινόταν πίσω από τις κάμερες και τώρα τον τελευταίο μήνα τα έχει δώσει όλα. Σε κρατάγανε να μην ξέρεις τι θα γίνει και τώρα έχει γίνει το μεγάλο ‘μπαμ’ και περιμένουμε με ανυπομονησία».



Τι στο… δράκο γίνεται όμως στην τρίτη αυτή σεζόν; Η Δήμητρα, αν και γνωρίζει πολύ καλά, αποφεύγει να μας δώσει spoilers. Άλλωστε είναι και η «πολιτική» του site αυτή, οποιοδήποτε σχόλιο που περιέχει spoiler διαγράφεται αυτόματα και ο χρήστης τρώει ban. Παρ’ όλα αυτά, αν θέλετε να πάρετε μια μικρή spoiler-free γεύση, συνεχίστε να διαβάζετε.

«Υπάρχουν πολύ μεγάλα γεγονότα στην τρίτη σεζόν, αν κρίνουμε από το βιβλίο. Έχουμε μεγαλύτερους δράκους και πιο άγριους, έχουμε γάμους, νέους χαρακτήρες, έχουμε μάχες, φλεγόμενα σπαθιά έχουμε τους White Walkers… Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι παραγωγοί έχουν δηλώσει για αυτή την σεζόν ότι εξαιτίας του τρίτου βιβλίου μπήκαν στην διαδικασία να κάνουν την σειρά. Είμαστε έτοιμοι για την μεγαλύτερη σεζόν του Game of Thrones!», λέει η Δήμητρα και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και τέταρτη σεζόν, κρίνοντας από την τεράστια ακροαματικότητα που έχει η σειρά (και) στην Αμερική.

Τι μέλλει γενέσθαι;

Με το τέλος της δεύτερης σεζόν του Game of Thrones, μείναμε με την αγωνία της… βασανιστικής σκηνής, ενός στρατού White Walkers στο δρόμο τους προς το Τείχος. Άλλες ιστορίες έληξαν με τον Jon Snow να κινείται στο στρατόπεδο του Mance Rayder, ένα καμένο Γουίντερφελ με τα αδέρφια Stark να κατευθύνονται βόρεια και την Dany να ψάχνει καράβι με τρεις μικρούς δράκους στην αγκαλιά.
 
«Υπάρχουν ένα σωρό νέα ζητήματα που προκύπτουν με το τέλος της σεζόν. Προφανώς, κανείς δεν ξέρει πόσα κομμάτια του βιβλίου θα καλύψουν φέτος αλλά δεν έχει σημασία, μιας και σίγουρα υπάρχουν κάποια που είναι ότι πρέπει για το μεγάλο φινάλε», καταλήγει η Δήμητρα.

Κοντός ψαλμός, λοιπόν, μέχρι την Κυριακή 31 Μαρτίου όταν και θα πάρουμε μια πρώτη γεύση από την τρίτη σεζόν και παράλληλα θα ξεκινήσει το… βάσανο της εβδομαδιαίας αναμονής για το επόμενο επεισόδιο. Ας είναι.

* Το team πίσω από την ιστοσελίδα, συμμετέχει σε εβδομαδιαία βάση ως guests στην ραδιοφωνική εκπομπή του Radio Supernatural, όπου συζητάει με ακροατές για την σειρά. Όσοι πιστοί… ακούσατε.

* Το fan club σε συνεργασία με την NOVA διοργανώνει το πρώτο του επίσημο event το Σάββατο 30 Μαρτίου στο Mall με διαγωνισμούς και ελκυστικά δώρα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v