Έκλεψαν τις προτομές του Καζαντζάκη και του Θεοτοκόπουλου στην Αθήνα

Τις προτομές του Νίκου Καζαντζάκη και του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου έκλεψαν άγνωστοι από τον περίβολο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, προσθέτοντας άλλα δύο περιστατικά στο φαινόμενο κλοπών μετάλλων που καταλήγουν σε χυτήρια.
Έκλεψαν τις προτομές του Καζαντζάκη και του Θεοτοκόπουλου στην Αθήνα
Καπνός έγιναν οι μπρούτζινες προτομές του Νίκου Καζαντζάκη και του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, που κοσμούσαν τον περίβολο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων.

Το συμβάν επιβεβαίωσε με δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 η αντιδήμαρχος Αθηναίων για θέματα Παιδείας, Νέλλη Παπαχελά, εκφράζοντας την ελπίδα της να εντοπιστούν οι άγνωστοι δράστες.

Το τελευταίο διάστημα είχαν προηγηθεί οι κλοπές άλλων έξι προτομών, μερικές από τις οποίες εντοπίστηκαν σε επιχειρήσεις εμπορίας χαλκού στον Ασπρόπυργο, κάτι που δίνει διαστάσεις οργανωμένου φαινομένου… ρευστοποίησης (κυριολεκτικά σε χυτήρια αλλά και μεταφορικά) μνημείων της πόλης.

Μάλιστα, η κ. Παπαχελά σημείωσε πως έχουν καταγραφεί και αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες, αφού αρκετές προτομές βρέθηκαν κατεβασμένες από τις βάσεις τους, αλλά εγκαταλελειμμένες εκεί, καθώς πιθανότατα οι δράστες δεν κατόρθωσαν να τις μεταφέρουν.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας σημείωσε στην Βουλή πως μελετάται νομοθετική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του φαινομένου των κλοπών μετάλλου από οργανωμένα κυκλώματα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v