Σάλος με αγγλικό ντοκιμαντέρ για την Χρυσή Αυγή

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε το προκλητικό περιεχόμενο ενός αγγλικού ντοκιμαντέρ για την Χρυσή Αυγή, στο οποίο μέλη της απειλούν αλλοδαπούς και μιλούν στην κάμερα για τους τρόπους «εξουδετέρωσής» τους.
Σάλος με αγγλικό ντοκιμαντέρ για την Χρυσή Αυγή
«Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους» και να κάνουμε «τους μετανάστες σαπούνια», αναφέρουν μεταξύ άλλων ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής σε αγγλικό ντοκιμαντέρ, το οποίο γυρίστηκε για το Channel 4 κατά την προεκλογική περίοδο.

Η κάμερα ακολουθεί τον υποψήφιο βουλευτή Αλέξανδρο Πλωμαρίτη να μοιράζει ψηφοδέλτια σε λαϊκές, να βρίζει αλλοδαπούς χαρακτηρίζοντας τους ως «πρωτόγονους, υπανθρώπους και μιάσματα». Στο ντοκιμαντέρ φιλοξενούνται και φασιστικές απόψεις πολιτών, οι οποίοι χαρακτηρίζουν τους Πακιστανούς και τους Αφγανούς «βρωμιάρηδες» και λένε χαρακτηριστικά πως «οι Έλληνες που μετανάστευσαν στο εξωτερικό ήταν καθαροί, δεν ήταν παράνομοι. Είχαν περάσει από γιατρούς».

Δείτε το βίντεο:





«Τον κακομοίρη τον μπαμπουΐνο, σαν πίθηκος είναι ο μπαγάσας», λέει σε ένα άλλο σημείο του βίντεο ο Αλέξανδρος Πλωμαρίτης δείχνοντας έναν αλλοδαπό ρακοσυλλέκτη και κάνει λόγο για «τρία εκατομμύρια χαραμοφάηδες, που μας πίνουν το νερό, μας τρώνε το φαΐ και αναπνέουν τον αέρα τον δικό μας τον ελληνικό και μας σκοτώνουν».

«Τρομοκρατήθηκα που τα μέλη του κόμματος εξέφραζαν με περηφάνια τις ακραίες ιδέες τους και μάλιστα δημόσια. Με σόκαρε η εχθρότητα με την οποία αντιμετώπιζαν τους μετανάστες στο δρόμο», είπε στο αγγλικό κανάλι ο κινηματογραφιστής Κωνσταντίνος Γεωργούσης, δημιουργός του ντοκιμαντέρ. Μετά τις αντιδράσεις, το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής υπέβαλλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το απόσπασμα.



Από την πλευρά του, ο Ηλίας Κασιδάρης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή δήλωσε ότι το βίντεο είναι κατασκευασμένο, με πλάνα τα οποία τραβήχτηκαν χωρίς να το γνωρίζουν οι συμμετέχοντες, ενώ απείλησε να κινηθεί νομικά κατά των δημιουργών για συκοφαντική δυσφήμιση.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του:


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v