Ένας (ακόμα) χρόνος φυλάκισης για τον Μπερλουσκόνι

Ένοχος για δημοσίευση ηχογραφημένης συνομιλίας που σχετίζεται με τραπεζικό σκάνδαλο κρίθηκε σήμερα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος ωστόσο παραμένει ελεύθερος μέχρι να εκδικαστεί η έφεση. Σε βάρος του εκκρεμούν δύο ακόμα δίκες.
Ένας (ακόμα) χρόνος φυλάκισης για τον Μπερλουσκόνι
Σε έναν χρόνο φυλάκισης καταδικάστηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη δημοσίευση ηχογραφημένης τηλεφωνικής συνομιλίας, σε μια υπόθεση που σχετίζεται με τραπεζικό σκάνδαλο το 2005. Είναι η πρώτη από τις τρεις δίκες που εκκρεμούν σε βάρος του διεκδικητή της πρωθυπουργίας στην Ιταλία.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση ο Καβαλιέρε κατηγορήθηκε ότι οργάνωσε για λογαριασμό της αστυνομίας την ηχογράφηση τηλεφωνικής συνομιλίας, στην οποία εμπλεκόταν πολιτικός του αντίπαλος και στη συνέχεια τη δημοσίευσε σε εφημερίδα του αδερφού του.

Ο Μπερλουσκόνι πάντως δεν αναμένεται να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής καθώς ο ιταλικός νόμος απαγορεύει τη φυλάκιση έως ότου τελεσιδικήσουν οι εφέσεις. Tις επόμενες εβδομάδες ακολουθούν δύο ακόμα δίκες στις οποίες είναι κατηγορούμενος, για φοροδιαφυγή και για σεξουαλική συνεύρεση με ανήλικη έναντι πληρωμής.

Τον περασμένο Οκτώβριο είχε καταδικαστεί σε ένα χρόνο φυλάκιση καθώς κρίθηκε ένοχος για φορολογική απάτη αλλά δεν έχει εκδικαστεί ακόμη η έφεση που είχε υποβάλλει.

Πηγή: Enet.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v