Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Δευτέρας

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται από σήμερα το βράδυ σε ολόκληρη τη χώρα. Ισχυρή πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια ακόμη και σε περιοχές της Αττικής, θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.
Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Δευτέρας
Έκτακτο δελτίο έβγαλαν οι μετεωρολόγοι για επιδείνωση του καιρού από σήμερα το βράδυ. Χιονοπτώσεις αναμένονται ακόμη και σε πεδινές περιοχές, κυρίως στην ανατολική και τη βόρεια Ελλάδα.

Τα πρώτα χιόνια έχουν ήδη πέσει στην Πάρνηθα, ενώ τις βραδινές ώρες αναμένεται να χιονίσει και στα βόρεια του νομού Αττικής.

Αναλυτικότερα σήμερα αναμένονται χιόνια κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, στα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου, όπως επίσης και στην ανατολική Θεσσαλία.

Αύριο, στις 8/1, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα σημειωθούν χιονοπτώσεις που πιθανώς κατά διαστήματα να είναι πυκνές, στην ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, στις ορεινές περιοχές της Πελοποννήσου, στις Σποράδες, στην Εύβοια, αλλά και στα ορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη στις 8 και 9/11 αναμένεται παγετός, ο οποίος θα είναι ισχυρότερος στη βόρεια Ελλάδα.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα για τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Μέτρα έχει λάβει επίσης και ο δήμος Αθηναίων, για την προστασία των αστέγων από το ψύχος, θέτοντας στη διάθεσή τους τρία δημοτικά κτίρια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v